Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 12. 2016,
14.42

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

nogomet NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 10. 12. 2016, 14.42

7 let, 4 mesece

Poročilo s tekme Aluminij : Celje

Kidričani v zadnjih minutah do zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Domžale Aluminij

Nogometaši Aluminija so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:1 (0:0).

Kidričani so prekinili niz štirih porazov. Do zmage, prve po 13. krogu, so prišli v sodniškem dodatku, junak pa je bil Žiga Škoflek, strelec obeh domačih zadetkov. Za Aluminij, ki se je utrdil na devetem mestu, je to sploh prva zmaga v sedmih tekmah s Celjani. Slednji vsaj začasno ostajajo na četrtem mestu.

V prvem polčasu sta bili ekipi bolj ali manj enakovredni, tudi v posesti žoge in v strelih proti vratom. Oboji so imeli tudi po dve priložnosti. Pri domačih je najprej v tretji minuti z roba kazenskega prostora neoviran streljal Dejan Krljanović, a slabo, v 38. minuti pa je zagrozil še Dejan Petrović, toda tudi njemu ni uspelo spremeniti izida. Celjani so bili dvakrat nevarni s streloma z glavo, najprej je premalo natančno v 23. minuti meril Matej Podlogar, v 36. pa še Dalibor Volaš.

Po mirnem začetku drugega polčasa so Celjani v 60. minuti povedli, potem ko je po Podlogarjevi podaji z glavo zadel Volaš. To je bil osmi Volašev zadetek v sezoni. Gledalci so sicer videli malo priložnosti, v 78. minuti pa so domači vendarle izpeljali napad, ki je prinesel izenačenje. Iz bližine je po podaji Milana Kocića z leve strani zadel Žiga Škoflek in prekinil več kot šest tekem trajajočo strelsko sušo gostiteljev.

V 85. minuti so imeli Celjani izjemno priložnost za zmagoviti zadetek. Po lepi Volaševi podaji je Podlogar prišel sam pred Luko Janžekoviča, ga obšel, a nato zadel prečko. Ko je že kazalo na neodločen izid, pa je globoko v sodniškem dodatku Škoflek ob neodločni in nezbrani celjski obrambi iz bližine dosegel še drugi zadetek na tekmi in tako poskrbel za domačo zmago.

Za slovenske prvoligaše zdaj sledi zimski premor, naslednje tekme bodo na sporedu konec februarja. V 22. krogu se bodo Celjani 25. februarja v gosteh merili s Koprom, Aluminij pa bo gostoval pri Radomljah.

Aluminij : Celje 2:1 (0:0)

Športni park Kidričevo, sodniki: Mertik (Odranci), Kordež (Ljubljana), Herženjak (Lendava).

Strelca: 0:1 Volaš (60.), 1:1 Škoflek (78.), 2:1 Škoflek (90.).

Aluminij: Janžekovič, Vezjak, Cvek, Zeba, Kocić, Škoflek, Vrbanec, Krljanović, Tahiraj (od 79. Rebernik), Kramer (od 66. T. Petrović), D. Petrović (od 90. Rogina).
Celje: Kotnik, Glavaš, Džinić, D. Hadžić, Čirjak, Pungaršek, Cvijanović, Podlogar, Rahmanović (od 56. I. Hadžić), Požeg Vancaš, Volaš.

Rumeni kartoni: Vrbanec; Čirjak, Glavaš, Rahmanović.

Ne spreglejte