Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
23. 11. 2015,
22.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jose Mourinho Kevin Kampl Lionel Messi Lionel Messi Luis Suarez Neymar Zdravko Mamić Arijan Ademi

Ponedeljek, 23. 11. 2015, 22.28

7 let, 12 mesecev

Kevin Kampl rešuje evropsko sezono

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V ligi prvakov je vse bolj vroče. Boj za napredovanje, nadaljevanje evropske sezone in boljša izhodišča v njej se začenja. Tudi s Kevinom Kamplom v glavnih vlogah.

V skupini E bo po le točki, ki jo je osvojil na zadnjih treh tekmah v ligi prvakov, Kevin Kampl s soigralci pri Bayerju preprosto moral premagati beloruskega prvaka BATE, če še želi upati na drugo mesto in osmino finala. Zdaj za njim, zaseda ga Roma, zaostaja za točko. Hkrati bo slovenski reprezentant, tudi tokrat bo zasedel mesto v začetni postavi nogometašev iz Leverkusna, upal, da bo Barcelona doma premagala Romo.

Barcelona, ki je v soboto navdušila in Real v Madridu premagala s 4:0, bo seveda velik favorit pred domačimi navijači proti Romi. Ta se Kataloncev boji še toliko bolj, saj bo prvič po daljši odsotnosti zaradi poškodbe mesto v njihovi začetni postavi našel Lionel Messi. Vsaj tako napovedujejo nekateri mediji. Strah Rimljanov zagotovo veča tudi izjemna forma preostalih članov južnoameriškega tria, ki tvori neverjetno učinkovit napad, Brazilca Neymarja in Urugvajca Luisa Suareza, ki sta pokopala tudi Real.

Barcelona si bo napredovanje zagotovila, tudi če bo samo remizirala, pa tudi če bo izgubila in Bayern ne bo prišel do treh točk v Belorusiji.

V Londonu je slabo, v Zagrebu pa katastrofalno

V skupini F si Arsenal rešuje glavo, a se na to misijo ni podal z najboljšo popotnico. Konec tedna je v angleškem prvenstvu izgubil v gosteh pri West Bromwich Albionu s spodnjega dela lestvice, že tako ali tako pa ni v najboljši formi. V zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih je le enkrat zmagal.

Londončani, ki imajo, tako kot smo v zadnjih letih že vajeni, kopico težav s poškodbami, bodo doma gostili zagrebški Dinamo in se skušali maščevati za šokanten poraz, ki so ga na Hrvaškem doživeli v prvem krogu. Na tej tekmi so kljub takratnemu spodrsljaju veliki favoriti.

Pri Dinamu je danes namreč marsikaj drugače, kot je bilo pred dvema mesecema in še veliko huje, kot je v Londonu. Tamkajšnji prvi mož kluba Zdravko Mamić je v priporu, enega ključnih nogometašev Arijana Ademija je doletela štiriletna prepoved igranja zaradi dopinga, v prvenstvu Zagrebčane z vrha gleda Rijeka Matjaža Keka

Pri Arsenalu, ki ga v zadnjem krogu čaka gostovanje v Grčiji, se bojijo le tega, da bi se druga tekma predzadnjega kroga skupine F končala tako, da si bosta oba kluba, ki bosta sodelovala v njej, zagotovila napredovanje. V Münchnu namreč tako Bayernu kot Olympiakosu za osmino finala zadostuje že točka, a glede na formo, ki jo v zadnjem času kažejo Bavarci, bi bil tak razplet veliko presenečenje. Pretekli konec tedna so s 3:1 zmagali na derbiju proti Schalkeju v gosteh, prej so s 4:0 odpravili Stuttgart, še večjo moč pa pokazali proti Arsenalu. Londončane so razbili s 5:1.

Jose Mourinho bo skušal prvič povezati dve zmagi

V skupini G bo Chelsea, ki je v soboto po treh zaporednih porazih le zmagal v angleškem prvenstvu, upal, da bo sploh prvič v tej sezoni povezal dve zaporedni zmagi, kar je za ekipo, ki je še v prejšnji sezoni spadala med najbolj dominantne v Evropi, pravzaprav neverjetno.

Po zmagi nad Norwich Cityjem z 1:0 bo skušal Jose Mourinho do polnega izkupička priti še v Izraelu, pri Maccabiju Tel Avivu, ki je po štirih tekmah še brez točke. "Če bomo igrali tako, kot smo v zadnjem času, nam bo uspelo in bomo zmagali," je pred tekmo povedal Portugalec.

Če se bo to res zgodilo, bi si Londončani v primeru, da Dinamo ne zmaga pri vodilnem Portu, ki bo pred domačimi navijači seveda favorit, že zagotovili napredovanje. Portugalci za osmino finala potrebujejo samo še točko.

Polfinalist iz leta 2010 ima samo točko

Pa še skupina H. Tam bo Zenit, ki je morda najbolj prijetno presenečenje evropske sezone, v mrzli Rusiji gostil Valencio in skušal dokazati, da štiri zmage na prvih štirih tekmah niso bile slučajne. Napredovanje si je seveda že zagotovil. Španci bi si napredovanje zagotovili v primeru, če bodo zmagali in obenem do treh točk ne bi prišel Gent.

Ta bo gostoval pri največjem razočaranju, dolgoletni stalnici v ligi prvakov Lyonu, ki sicer še ima možnosti za napredovanje, a so te zelo majhne. Polfinalisti izpred šestih sezon imajo namreč le točko.

Ne spreglejte