Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
8. 4. 2017,
22.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

3

Natisni članek

Ivajlo Petev Hrvaška Dinamo Zagreb Rijeka Matjaž Kek

Sobota, 8. 4. 2017, 22.15

6 let, 6 mesecev

Trener Rijeke po remiju z Dinamom (1:1)

Kek ošvrknil sodnika, ki je razjezil navijače Rijeke

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

3

Rijeka Dinamo Matjaž Kek Ivajlo Petev | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Veliki derbi hrvaškega nogometnega prvenstva med Rijeko in Dinamom se je končal brez zmagovalca (1:1). Trener gostiteljev Matjaž Kek, ki ga je od velike zmage nad Zagrebčani delilo le nekaj minut, po novinarski konferenci ni skrival nezadovoljstva zaradi nedosojene 11-metrovke v izdihljajih srečanja.

V soboto velikega derbija niso igrali le v Španiji (remi Reala in Oblakovega Atletica 1:1) in Nemčiji (zmaga Bayerna nad Borussio Dortmund s 4:1). Tekma, vredna več od običajnih treh točk, je potekala tudi na Hrvaškem. Nekateri hrvaški mediji so jo naslovili celo kot dvoboj desetletja, saj se je Rečanom ponujala priložnost, da pred domačim občinstvom uidejo Dinamu na sedem točk razlike.

Dinamo izenačil po evrogolu Alžirca

Na Reki sta se pomerila najboljša hrvaška kluba v tej sezoni. Na štadionu Rujevica, ki je bil poln skoraj do zadnjega kotička, tako da se je na njem stiskalo šest tisoč gledalcev, se je dolgo časa smejalo Matjažu Keku in njegovim izbrancem. Še nekaj minut pred koncem so imeli v žepu zlata vredno zmago z 1:0. Ko je Franko Andrijašević v 69. minuti zatresel mrežo branilcev naslova, je bila Rijeka na pragu velikanskega podviga, a njeno zadovoljstvo ni trajalo dolgo.

Rijeka je prišla v vodstvo v 69. minuti, ko je zadel v polno Franko Andrijašević. Takrat je igro že zapustil Roman Bezjak, ki je odigral 65 minut. Matic Črnic je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rijeka je prišla v vodstvo v 69. minuti, ko je zadel v polno Franko Andrijašević. Takrat je igro že zapustil Roman Bezjak, ki je odigral 65 minut. Matic Črnic je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. Foto: Grega Valančič/Sportida

Tri minute pred koncem rednega dela je Alžirec El Arabi Hilal Soudani z atraktivnimi škarjicami postavil končni rezultat 1:1, veliko prahu pa bo dvignila sporna akcija v sodnikovem podaljšku, ko je v kazenskem prostoru padel Andrijašević, a je piščalka sodnika Maria Zebeca ostala nema.

Vrhunci srečanja med Rijeko in Dinamom:

 

Tako nezadovoljen, da se ni ustavil pred mikrofoni

O tem je po tekmi spregovoril tudi nekdanji slovenski selektor. Ko je že zapuščal prostor, kjer je potekala novinarska konferenca, je pogledal zbrano sedmo silo in ji dejal: ''Poglejte, kaj se je zgodilo v 92. minuti, in mi javite, kaj ste videli. Potrebno je imeti pogum, da takrat dosodiš 11-metrovko v korist Rijeke.'' Pri tem je namesto poguma uporabil besedo, ki se nanaša na del moškega spolnega organa.

Mariborčan je po koncu novinarske konference namignil, da bi lahko sodnik v 92. minuti pokazal na belo točko, a si tega ni upal storiti. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mariborčan je po koncu novinarske konference namignil, da bi lahko sodnik v 92. minuti pokazal na belo točko, a si tega ni upal storiti. Foto: Grega Valančič/Sportida

Iz njega je sijalo nezadovoljstvo, ki je postreglo tudi s tem, da se po tekmi ni pojavil pred mikrofoni slovenskih medijev. V preteklosti je bilo drugače, tokrat pa je zapravljena zmaga na tako pomembni tekmi pustila tako grenak priokus, da je Kek zapustil Rujevico v svojem jeklenem vozilu brez ustavljanja pri slovenskih novinarjih.

Z igro dokazali, da si zaslužijo vodilni položaj

''Po vsem tem, kar se je dogajalo na tekmi, in po vseh silnih napovedih ne morem biti povsem zadovoljen z rezultatom. Zadovoljen sem s tem, kako so se moji igralci borili. Tekma je potekala v sijajnem vzdušju. To vzdušje lahko vsem drugim služi za vzor,'' je čestital navijačem Rijeke za bučno spodbudo od prve do zadnje minute.

Na Rujevici se je zbralo šest tisoč navijačev. Dolgo časa je kazalo, da bodo pozdravili veliko zmago Kekove čete, na koncu so zaploskali točki. | Foto: Grega Valančič/Sportida Na Rujevici se je zbralo šest tisoč navijačev. Dolgo časa je kazalo, da bodo pozdravili veliko zmago Kekove čete, na koncu so zaploskali točki. Foto: Grega Valančič/Sportida

Nato se je posul s pepelom in dejal, da je v drugem polčasu, ko so imeli njegovi varovanci težave s spremljanjem ritma dvoboja, naredil napako pri eni menjavi.

''Želeli smo dvigniti ritem, a je bilo dosojenih ogromno prekrškov. Tega, kako so bili dosojeni, ne bom komentiral. V prvem delu smo z igro dokazali, da si zaslužimo mesto, ki ga imamo. Dogajajo se tudi take tekme, kjer si na koncu kaznovan za številne zapravljene priložnosti,'' je dejal Kek, ki ostaja neporažen v tej sezoni, devet krogov pred koncem prvenstva pa ima pred zagrebškim Dinamom štiri točke prednosti.

Kaj je povedal trener Dinama?

Zagrebčani so izenačili tri minute pred koncem rednega dela. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zagrebčani so izenačili tri minute pred koncem rednega dela. Foto: Grega Valančič/Sportida Ivajlo Petev, nekdanji bolgarski selektor in trener Ludogorca, ki želi zagrebški Dinamo popeljati do 12. zaporednega naslova: ''Zelo sem nezadovoljen s tem, kako smo odigrali prvih 15 minut. Delali smo preveč napak. Nismo zadržali dovolj žog na sredini igrišča. Nameravali smo igrati drugače. Imeli smo drugačno idejo, ki pa je nismo realizirali. Igrali smo tekmo, na kateri smo potrebovali zmago. Podlegli smo pritisku. Prejeli smo gol, ki si ga je v današnjem pojmovanju igre v obrambi težko zamisliti. Nato je Soudani dosegel evrogol, končalo se je z rezultatom 1:1. Menim, da je pravičen. Lahko bi izgubili, zato sem s končnim razpletom zadovoljen,'' je dejal Bolgar, ki je občasnega slovenskega reprezentanta Petra Stojanovića zadržal na klopi.

Ne spreglejte