Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
16.10

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Kek Reka Rijeka

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 16.10

5 let

Kek pred Katancem miroljubno z Dinamom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Matjaž Kek je v derbiju hrvaškega prvenstva pred polnimi domačimi tribunami popeljal Rijeko do remija z zagrebškim Dinamom. Cilj je izpolnjen, saj je ohranil mir pred četrtkovim dvobojem z Žilino.

Mariborčan je po gostovanju pri Hajduku remiziral še z drugim hrvaškim velikanom. Okrog 10.000 gledalcev je na Kantridi zaman čakalo na zadetke, s ''suhoparnim'' remijem pa sta bila zadovoljna oba tekmeca, ki sta se z enim očesom že ozirala na evropska izziva.

Zagrebčane čaka v torek dvoboj s Samardžićevim Šerifom iz Tiraspola, Rijeko pa dva dni pozneje z Žilino. Le malo je manjkalo do hrvaško-slovenskega posladka med Kekovo četo in Olimpijo, a so Slovaki na povratni tekmi nadoknadili zaostanek iz Ljubljane, s tem pa preprečili, da bi se Rijeka še drugič v poletnem obdobju (visokih 4 : 0 na prijateljski tekmi v Kranjski Gori) udarila z zeleno-belimi.

Rijeke se je v Dalmaciji po bogatem ulovu v poletnem prestopnem roku, ko se je na Kantrido iz Zagreba preselilo pet nogometašev (Krstanović, Tomečak in Pokrivač iz Dinama, Maleš ter Boras iz Lokomotive), oprijel naziv ''tretja ekipa Dinama'' (po Dinamu in neuradni valilnici Dinamovih talentov pri Lokomotivi). Predvsem v očeh navijačev splitskega Hajduka, ki je po zaslugi remija na Kantridi na Hrvaškem poskočil na prvo mesto. ''Čestitke enim in drugim, treba je bilo odigrati tekmo v tropski vročini. Z mislimi smo bili že osredotočeni na Evropo, nato pa imeli na tekmi veliko smole s poškodbami ter dvoboj končali z devetimi igralci in pol, '' se je po remiju z Dinamom slikovito izrazil Matjaž Kek, reški Novi list pa ga je po srečanju označil za talca vročine, poškodb in Evrope. Rijeka je po treh nastopih v sezoni 2013/14 hrvaškega prvenstva še vedno naporažena. Ima pet točk in zaseda četrto mesto.

Srečanje na Reki je spremljal tudi aktualni selektor slovenske izbrane vrste Srečko Katanec, ki je pred davnimi leti nosil dres zagrebškega kluba, tokrat pa ga je bolj zanimala predstava Matije Škarabota, ta se je na Reki kot levi bočni branilec zasidral v začetno enajsterico.

Ne spreglejte