Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2013,
14.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 8. 2013, 14.40

7 let, 12 mesecev

Kek opozarja: Ne smemo biti bahati, Evropa to kaznuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek bo danes zvečer vodil Rijeko na prvi tekmi tretjega predkroga lige Europa. Na Kantridi bo gostovala Žilina, ki je izločila Olimpijo. Mariborčan je zelo previden.

Kantrida je bila v nedeljo polna do skoraj zadnjega kotička. Takrat je gostoval zagrebški Dinamo, zvečer pa bo slovaška Žilina. Zanimanje je znova ogromno, tako da bo največjo evropsko tekmo, odkar Matjaž Kek sedi na trenerskem stolčku hrvaškega prvoligaša, spremljalo okrog 10.000 gledalcev. Mariborčan opozarja, da čaka Rijeko povsem drugačna zgodba, kot je bila v drugem krogu kvalifikacij, ko se je s skupnim rezultatom 8 : 0 poigrala z valižanskimi amaterji. "Žilina je kakovosten tekmec, ki ima izkušnje z igranjem v evropskih pokalih. Dobro je odigrala drugo tekmo z Olimpijo, kar moramo sprejeti kot opozorilo. Evropsko tekmovanje je svojevrstno, saj o zmagovalcu odločata dve tekmi. Na Reki bo tako odigran prvi del, zato je neumno razmišljati, da bi bilo po prvi tekmi že vse odločeno. Naš cilj mora biti, da smo boljši po dveh tekmah," sporoča nekdanji selektor slovenske reprezentance, s katero je leta 2010 nastopal na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki.

Trener Žiline: Rijeka je močnejša od Olimpije

Spektakla na jugu Afrike se je pred tremi leti udeležila tudi Slovaška. Država, ki jo v Evropi med drugim zastopa Žilina, evropski krvnik Olimpije. "Zbrali smo dovolj informacij. Menim, da je Rijeka močnejši tekmec od Olimpije. Vodi jo kakovosten trener. Gostovanje v Ljubljani (poraz z 1 : 3, op. p.) nam je odprlo oči. Tam smo dojeli, kaj moramo še popraviti v igri," je po prihodu na Hrvaško dejal trener Žiline Adrian Gula.

Če je cilj Žiline ostati neporažena, pa želijo nogometaši Rijeke na prvi tekmi preskočiti slovaško oviro in si priigrati lepo popotnico za povratno srečanje. Kek ima o tem deljeno mnenje. "Vedno se vsi kot papagaji ponavljamo o željah, da bi radi doma zmagali brez prejetega gola. Lahko pa bi se pripetilo tudi to, da bi Rijeka doma izgubila, a bi imeli na povratni tekmi še vedno priložnost, da si zagotovimo napredovanje," razmišlja 51-letni strateg.

Zatrdil je, da je pripravljen na agresivno igro Žiline, ki je na povratni tekmi presenetila Olimpijo. "S tekme v tekmo smo boljši. Ker pa nimamo veliko evropskih izkušenj, ne smemo biti bahati in podceniti tekmeca. Evropa to takoj kaznuje. Slovaki niso prišli na kopanje v Opatijo," je šaljivo pripomnil. Matija Škarabot, slovenski branilec na delu na Reki, zaradi zdravstvenih težav najverjetneje ne bo kandidiral za srečanje, ki se bo začelo ob 19. uri.

Ne spreglejte