Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 5. 2008,
12.44

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 5. 2008, 12.44

8 let, 2 meseca

Kek izbral enajst bojevnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Selektor slovenske nogometne izbrane vrste Matjaž Kek se je odločil za začetno postavo na prijateljski tekmi s Švedsko. Ob 20. uri bo v Göteborgu na zelenici tudi "zamudnik" Mitja Mörec.

Slovenska reprezentanca je v nedeljo opravila uraden trening na štadionu Ullevi v Göteborgu. Selektor Matjaž Kek je že lahko računal tudi na nekdanjega kapetana mlade izbrane vrste Mitjo Möreca, ki se je pridružil soigralcem na dan uradnega treninga. Le 24 ur po porazu, ki je njegov klub Maccabi Herzliya dokončno pahnil v drugo izraelsko ligo, je na reprezentančnem treningu zadovoljil kriterije selektorja, tako da bo pričel srečanje s Švedi že od prve minute. Tako je bila razjasnjena še zadnja neznanka okrog začetne postave slovenske reprezentance na zahtevnem prijateljskem izpitu v Skandinaviji.

Brečko v zvezni vrsti

Med vratnicami bo stal Samir Handanovič, ki ga v zadnjih dneh ne pesti več lažja poškodba kolena, v ožji obrambni vrsti bosta stala "zamudnik" Mörec in Marko Šuler (na klopi bo čakal na svoj krstni nastop kapetan Domžal Luka Elsner), na bočnih položajh pa bosta skušala zaustavljati švedske predore, hkrati pa tudi razvijati slovenske, Bojan Jokič (na levi) in Branko Ilič (na desni strani). Zvezna vrsta je postregla z majhnim presenečenjem, saj se bo prvič na desni strani predstavil novopečeni član Kölna Mišo Brečko, ki je ponavadi pri zdaj že nekdanjem klubu Hamburger SV zaigral na podobnem igralnem mestu, na levi strani bo edini nogometaš iz začetne postave, ki si služi kruh v domovini, Andraž Kirm, v osrednjem delu zvezne vrste pa se bo našlo mesto za "nadomestnega" kapetana Antona Žlogarja (v odsotnosti Klemna Lavriča) ter Daliborja Stevanoviča, ki naj bi v kratkem postregel javnosti o imenu svojega novega delodajalca. V konici napada bo stisnil zobe Milivoje Novakovič, ki vleče poškodbo še iz končnice druge nemške lige, nekoliko bolj zadaj pa bo skušal prelisičiti švedsko obrambo Mirnes Šišič.

Šišič: Brez napak

Strelec zadetka na letošnji prijateljski tekmi na Madžarskem bo tako ponovno zaigral v nekoliko bolj napadalni vlogi, kot jo je sicer vajen v vrstah grškega Olympiakosa. Velenjčan je pred srečanjem v pogovoru za uradno stran Nogometne zveze Slovenije (NZS) zaupal recept, kako ostati na gostovanju na Švedskem neporažen: "Vsi bomo morali dihati kot eden. Švedi so zelo čvrsta in taktično močna ekipa, zato bomo morali odigrati skrajno odgovorno in brez napak. Morali se bomo postaviti nekoliko bolj zaprto, naše priložnosti pa iskati preko protinapadov. Švede bomo prijeli visoko na njihovi polovici," je priznal slovenski legionar na začasnem delu v Grčiji, ki bo drevi oblekel državni dres tretjič.

Glavni sodnik prijateljske tekme, ki se bo pričela ob 20. uri, bo Škot William Collum, njegova pomočnika pa bosta George Drummond in Keith Sorbie.

Ne spreglejte