Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
16. 12. 2007,
19.40

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 16. 12. 2007, 19.40

8 let, 1 mesec

Kavčič: Zaostanek je in ni velik

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Livarja so v tekmovalni sezoni 2007/08 prvič v klubski zgodovini okusili igranje v prvoligaški druščini.

Edinemu dolenjskemu prvoligašu po jesenskem delu PrveLige Telekom Slovenije ne kaže najbolje, saj tiči z velikim zaostankom na repu razpredelnice. Kaj je povedal po odigranih 20 krogih trener moštva iz Ivančne Gorice Tomaž Kavčič?

Ivančna Gorica se je v tej sezoni vpisala v slovenski prvoligaški nogometni zemljevid. Livar si je po napeti končnici v drugoligaški sezoni 2006/07 priigral neposreden preboj v elitno druščino, klubska uprava pa je s skromnim prilivom finančnih sredstev pričakala slovesni trenutek nekoliko nepripravljena, saj so bili začetni meseci rezervirani predvsem za izboljšanje infrastrukture. Potem ko je na štadionu NK Livar vendarle ugledala luč sveta prepotrebna streha nad osrednjo tribuno, se je na zadnjem mestu že kopičil zaostanek za najbližjimi sosedi na lestvici.

''Sam lahko ocenjujem dogodke le od 12. kroga naprej, ko sem postal trener Livarja. V tem času je ekipa dokazala, da lahko igra konkurenčno z vsakim. Dve tekmi smo odigrali slabše, to sta bila visoka poraza z Mariborom in Koprom, na ostalih pa smo bili dosti 'blizu', saj smo zmagali ali pa vzeli kakšno točko. Še vedno nam je žal za zadnjo tekmo v Lendavi, kjer smo odigrali dobro, a ostali brez točk. Upam, da se nam bo povrnilo kje drugje,'' je dejal Tomaž Kavčič, ki je na mestu prvega trenerja v Ivančni Gorici sredi jesenskega dela zamenjal Branka Vrščaja.

Predzadnja Drava si je priigrala po prvem delu tekmovalne sezone 2007/08 devet točk prednosti pred Livarjem, ki je zbrala dve od vseh treh zmag prav proti Ptujčanom. ''Zaostanek je in ni velik, saj predstavlja tri zaporedne zmage. Z dobrimi pripravami in nekaj novih igralcev bi lahko ostali v ligi, normalno pa bo zelo težko. Imamo še dosti rezerv, predvsem v fazi organizacije in discipline v igri. Ne smemo več delati toliko napak. Igralci se morajo zavedati, kaj pomeni borba za obstanek. Morajo biti stoodstotno prisotni pri stvari. Za razliko od jesenskega dela moramo opraviti kvalitetne priprave. Poleti se to ni dalo, saj igralci niso imeli na voljo dovolj časa. Tudi klub je vsak dan boljše organiziran. Pogoji za delo so dobri, zdaj nam je veliko lažje, saj lahko treniramo na igrišču z umetno travo,'' je dodal strateg Livarja, ki je v minuli sezoni ''bedel'' nad usodo Bele krajine. Slednja je morala kasneje zapustiti prvoligaško tekmovanje. Bo stopal Livar po njenih stopinjah?

Bo igralski kader edinega dolenjskega prvoligaškega kluba doživel v zimskem prestopnem roku veliko sprememb? ''Radi bi se okrepili z enim ali dvema kakovostnima branilcema, še kako prav bi prišel tudi eden zvezni igralec. Dosti ne moremo storiti, saj bomo iskali okrepitve v skladu z našimi finančnimi možnostmi. Tudi pri morebitnih odhodih ni veliko jasnega. Darko Kremenovič gre najverjetneje v Koper, brata Eldin in Adi Adilović bosta le težko ostala pri nas, Maksut Azizi se vrača v Vetro, potrebno pa se bo tudi sestati s predstavniki Domžalami glede prihodnosti Darka Karapetroviča in Denisa Mešanoviča,'' je povedal strateg ''ivanških risov'', ki ni želel v vrstah izbrancev izpostavljati prav nobenega. ''Vsi so odigrali jesenski del v danih možnostih, kolikor so pač sposobni,'' je še pridodal in ponovil, da je še vedno možno ujeti priključek z ostalimi in si v nadaljevanju sezone izboriti obstanek v druščini najboljših.

Nogometaši Livarja so zaključili s trenažnim procesom 10. decembra. Za oddih imajo na voljo dva tedna, od 24. decembra naprej pa jim je strokovno vodstvo podalo program za individualne priprave. Skupne priprave na spomladanski del se bodo pričele osmega januarja, nogometaše pa čaka nekaj dni pred tem še nastop na tekmovanju v malem nogometu na odboj v Mariboru. ''Trenirali bomo enkrat na dan, da 'pridemo notri'. Začetek priprav bomo opravili v Ivančni Gorici, potem pa naj bi odšli vsaj za teden tudi v toplejše kraje, kar bo seveda odvisno tako od vremenskih kot tudi finančnih razmer,'' je naznanil prvi strateg Livarja, ki ga čaka v spomladanskem delu nehvaležna in zahtevna naloga.

Najboljši po mnenju Tomaža Kavčiča:

Vratar: Boban Savić (Livar)

Branilec: Marko Šuler (HiT Gorica)

Vezist: Luka Žinko (Domžale)

Napadalci: Dario Zahora (Domžale), Milan Osterc (HiT Gorica), Dalibor Volaš (Koper)

Trenerja: Slaviša Stojanovič (Domžale), Vlado Badžim (Koper)

Ekipa, ki je najbolj presenetila: Koper

Ekipa, ki je najbolj razočarala: ''Ne bi rad govoril o tem''


Statistika igralcev:

Strelci: 6 - Darko Kremenovič, 4 - Dejan Božičič, Janez Perme, 3 - Eldin Adilović, 1 - Amir Agič, Blaž Brezovački, Simon Prudič, Robert Stranjak

Minutaža: Amir Agič 1756 (20 tekem), Boban Savić 1666 (19 tekem), Darko Kremenovič 1387 (18), Dejan Božičič 1353 (20 tekem), Fuad Gazibegovič 1243 (15 tekem), Gregor Mohar 1236 (17 tekem), Adi Muminovič 1231 (17 tekem), Dušan Bogdanović 1195 (14 tekem), Darko Karapetrovič 1099 (13 tekem), Robert Stranjak 978 (15 tekem), Armin Lulič 923 (11 tekem), Janez Perme 841 (13 tekem), Denis Mešanovič 789 (11 tekem), Alen Šutej 788 (10 tekem), Blaž Brezovački 630 (7 tekem), Aleksander Railić 568 (7 tekem), Simon Prudič 438 (8 tekem), Eldin Adilović 424 (7 tekem), Marko Lunder 402 (8 tekem), Maksut Azizi 311 (7 tekem), David Kastelic 270 (3 tekme), Sebastjan Šinkovec 100 (8 tekem), Adi Adilović 90 (1 tekma), Klemen Zaletel 44 (1 tekma), Adrian Rusell Kekec 20 (1 tekma), Milan Marič 11 (2 tekmi), Duško Kuzmanovič 7 (1 tekma)

Kartoni Rumeni: 6 - Dušan Bogdanović, Adi Muminovič, 5 - Darko Kremenovič, Robert Stranjak, 3 - Dejan Božičič, Blaž Brezovački, Fuad Gazibegovič, Gregor Mohar, Aleksander Railić, 2 - Eldin Adilović, Darko Karapetrovič, Armin Lulič, Marko Lunder, Boban Savić, 1 - Adi Adilović, Maksut Azizi, Janez Perme, Simon Prudič, Alen Šutej

Rdeči: 1 - Eldin Adilović, Dušan Bogdanović, Armin Lulič, Denis Mešanovič, Alen Šutej

Ne spreglejte