Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 5. 2016,
11.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Celje pokal Slovenije Marcos Tavares Blaž Vrhovec

Sreda, 25. 5. 2016, 11.45

6 let, 6 mesecev

Kapetana NK Maribor in NK Celje pred finalom pokala Slovenije

Maribor lahko prvič po osmih letih ostane praznih žepov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

Zvečer se bosta v finalu pokala Slovenije v Kopru udarila štajerska tekmeca Celje in Maribor. Celjani si lahko s pokalnim naslovom priigrajo nastop v Evropi, vijolice pa bi s porazom prvič po letu 2008 izkusile sezono brez osvojene lovorike. Kaj menita kapetana?

Dvoboj med Mariborom in Celjem se bo na Bonifiki začel ob 20.30, praznični dan pokalnih obračunov na Primorskem pa bosta pred tem dopolnila finale mladinskega pokala med Mariborom in Koprom (ob 16.00 na Bonifiki) ter finale ženskega pokala med ŽNK moje-lece.si Radomlje in ŽNK Teleing Pomurje (ob 18.00 na atletskem štadionu Bonifika).

Nogometaši Maribora so trdno odločeni, da razočaranje po neuspeli misiji v Prvi ligi Telekom Slovenije, ko so zaman naskakovali naslov državnega prvaka, omilijo s pokalnim naslovom. To bi bil že deveti v vitrinah mariborskega kluba, ki je slovenski rekorder tako po številu državnih zvezdic (13) kot tudi pokalnih naslovov (8). Najboljši strelec v zgodovini kluba in dolgoletni kapetan vijolic Marcos Tavares ima priložnost, da slovensko pokalno tekmovanje osvoji že četrtič, njegov stanovski kolega pri Celjanih, slovenski reprezentant Blaž Vrhovec, pa še čaka na krstno lovoriko.

Ljubljančan je lani nastop v pokalnem finalu, ko sta se za naslov udarila Koper in Celje, izpustil zaradi zdravstvenih težav. Statistični podatek, da so Celjani izgubili že na sedmih finalnih pokalnih srečanjih, ga ne skrbi. "Zaradi tega si še bolj želimo osvojiti lovoriko in pokal končno pripeljati v Celje. Svojo priložnost bomo iskali v borbenosti in disciplini na igrišču," je odločen celjski kapetan, ki se zaveda, da bi pokalni naslov v knežje mesto pripeljal tudi evropske tekme.

"S pokalno lovoriko bi močno popravili vtis iz sezone, ki je bila v prvenstvu do zdaj slaba. Zadali smo si višje cilje," je dejal Vrhovec, ki je prvenstveno sezono s Celjani končal na petem mestu. "Lepo bi bilo, če bi sezono končali z zmago," meni reprezentant, ki se ga povezuje s poletnim prihodom k Olimpiji. Po finalu pokala Slovenije se bo pridružil slovenski reprezentanci in kandidiral za tekmi s Švedsko in Turčijo.

Tavares: Recept za lovoriko se skriva v želji in borbi

Podobno kot Celjani razmišljajo tudi Mariborčani, ki so pred finalom sprejeli vlogo favorita. "Pokal Slovenije je za nas izjemno pomemben, saj letos nismo bili državni prvaki," ne ovinkari izkušeni brazilski napadalec s slovenskim potnim listom. Želi pokalno zmago, s katero bi si Maribor zagotovil igranje v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo.

Marcos Tavares želi sezono 2015/16 končati z vsaj eno osvojeno lovoriko. | Foto: Marcos Tavares želi sezono 2015/16 končati z vsaj eno osvojeno lovoriko.

"Recept za lovoriko se skriva v želji in borbi. Tisti, ki se bo na igrišču bolj boril, bo zmagal v pokalnem tekmovanju. Tekma bo izjemno težka, vendar bomo naredili vse, kar je v naši moči. Motivacija bo na vrhu, mentaliteta bo prava, da lahko zmagamo v finalu. Želimo blokirati igro Celja, ob tem pa si v napadu ustvariti prostor in v pravem trenutku doseči zadetek," sporoča kapetan Maribora, ki želi po koncu sredinega spektakla na Bonifiki povzdigniti v zrak priznanje, namenjeno zmagovalcu pokala Slovenije.

Vrhovec vlogo favoritov pripisuje Mariboru

Če bi štajerski spopad v Kopru minil po celjskih željah, bi Mariborčani prvič po letu 2008 ostali brez lovorike. Lani je superpokal osvojil Koper, naslov prvaka pa je romal v Ljubljano, tako da vijolicam ostaja priložnost za tolažilno nagrado le še v pokalu. "Upam, da bo Maribor po nekaj sezonah ostal brez lovorike," izpoveduje željo Vrhovec, ki ima vijolice za favorita, a dodaja, da bodo zaradi tega čutili dodatno težo pritiska.

Blaž Vrhovec se bo po finalu pokala Slovenije pridružil pripravam slovenske reprezentance. Podobno velja za napadalca Maribora Milivoja Novakovića. | Foto: Blaž Vrhovec se bo po finalu pokala Slovenije pridružil pripravam slovenske reprezentance. Podobno velja za napadalca Maribora Milivoja Novakovića.

Tavares meni drugače. "Nogometaši se s pritiskom srečujemo vsak dan, tako je tudi z nogometaši Maribora, ki je velik klub. Navajeni smo na pritisk. Želimo zmago, letošnje sezone ne želimo skleniti brez lovorike, zato bomo naredili vse, da zmagamo," ostaja samozavesten 32-letni ljubljenec mariborskega občinstva.

Ne spreglejte