Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 10. 2014,
20.39

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ivica Guberac Luka Koper ND Gorica

Sobota, 4. 10. 2014, 20.39

8 let, 2 meseca

Kapetan prekinil črn niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Luke Koper so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 1:0).

Koprčani so bili do tega kroga edina ekipa v prvoligaški konkurenci, ki pred domačimi navijači ni osvojila niti točke. A tokrat so kanarčki le prišli do zmage, in sicer proti drugi najslabši ekipi v gosteh, Gorici, ki je doslej na gostovanjih zbrala le dve točki. Bonifika za Novogoričane torej ostaja neosvojljiva trdnjava že več kot tri leta oziroma od avgusta 2011. Koprčani ostajajo na šestem, Gorica pa na z vsega dvema zmagama na osmem mestu prvenstvene lestvice.

Koprčani so bolje začeli tekmo. V šesti minuti je hitri Matej Pučko preigraval, streljal s sedmih metrov, Vasja Simčič pa je žogo odbil v polje. V 18. minuti so gledalci videli edini zadetek na tekmi. Na robu kazenskega prostora gostov je žoga prišla do Ivice Guberaca, ki je z leve strani z natančnim diagonalnim strelom premagal goriškega vratarja, sicer v minuli sezoni tudi vratarja koprskih rumeno-modrih. Do konca prvega polčasa ne ena ne druga ekipa nista več ogrozili tekmečevih vrat.

V začetku drugega dela so pobudo prevzeli nogometaši iz Nove Gorice. Kljub kar dopadljivi igri kratkih podaj pa razen strela Ezekiela Hentyja z 20 metrov nevarnejših situacij za domačega čuvaja mreže ni bilo. Večji del drugega polčasa sta ekipi v raztrgani in ne preveč kakovostni igri prikazali povprečen, a tudi zelo borben nogomet.

V končnici tekme je bilo znova bolj zanimivo. V 87. minuti je Koper izvedel protinapad. Rezervist Nenad Srečković je žogo lepo podaljšal do Jake Štromajerja, ki je z roba kazenskega prostora dobro streljal, a je bil Simčič na mestu. V sodniškem dodatku so imeli priložnost tudi gosti, a je po strelu Simoneja Napolija z glavo odlično posredoval domači vratar Ermin Hasić.

Koprčani bodo v 13. krogu 15. oktobra gostovali v Celju, Gorica pa bo gostila Maribor.

Ne spreglejte