Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
18. 10. 2017,
15.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,08

1

Natisni članek

Matjaž Kek Tomaž Kavčič kvalifikacije za SP 2018 Radenko Mijatović slovenska nogometna reprezentanca hrvaška nogometna reprezentanca Robert Prosinečki

Sreda, 18. 10. 2017, 15.05

6 let, 6 mesecev

Kandidati za novega selektorja Slovenije

Prosinečki, ki hvali Slovence, ostal brez sanjske pogodbe

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,08

1

Robert Prosinečki | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Kdo bo novi selektor slovenske izbrane vrste? Matjaž Kek, eden izmed kandidatov, je v teh dneh osredotočen le na pripravo moštva na četrtkovo gostovanje Rijeke na Dunaju, v igri pa ostaja tudi Robert Prosinečki, ki ni postal novi trener Trabzonsporja. Hrvat je Nogometni zvezi Slovenije namenil veliko pohval.

Čeprav so turški mediji v zadnjih dneh Roberta Prosinečkega selili v Trabzon, kjer je doma eden najbolj spoštovanih turških nogometnih klubov, se dogovor ne bo uresničil. Trabzonspor, ki naj bi nekdanjemu hrvaškemu zvezdniku ponujal 1,5 milijona evrov letne plače, se je odločil za Rizo Calimbaya.

V Sloveniji vlada red

Radenko Mijatović je prepričan, da bo novi selektor Slovenije znan do konca leta. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Radenko Mijatović je prepričan, da bo novi selektor Slovenije znan do konca leta. Foto: Žiga Zupan/Sportida Prosinečki je pred dnevi v pogovoru priznal, da bi raje delal v klubu kot reprezentanci. Želja, da bi kariero po vodenju Azerbajdžana nadaljeval v Trabzonu, se mu ni uresničila. Ostaja v krogu kandidatov za novega stratega Bursasporja, še vedno pa ni rekel zadnje v boju za selektorsko paličico, ki jo namerava do konca leta podeliti predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović.

"Z izbrano vrsto je težje napredovati, saj jo vodiš enkrat na dva ali tri mesece. Slovenija me vseeno zanima. Potencial igralcev je visok, še pomembneje pa je, da je njihova nogometna zveza urejena. Tam se točno ve, kdo kaj dela. Slovenci ne morejo plačati toliko kot kakšne druge zveze, a mi je všeč, da pri njih vlada red. In želja po delu," je v pogovoru za hrvaški časnik Večernji list pojasnil, da ga še vedno mika slovenska ponudba.

Katanec si bo privoščil daljši počitek

Srečko Katanec do poletja 2018 ne bo sprejel nobene poslovne ponudbe. | Foto: Vid Ponikvar Srečko Katanec do poletja 2018 ne bo sprejel nobene poslovne ponudbe. Foto: Vid Ponikvar V Azerbajdžanu je prejemal več kot milijon evrov letne plače, v Sloveniji bi lahko bila v najboljšem primeru okrog četrt milijona. Vseeno mu godi zanimanje. Na vročem slovenskem stolčku bi lahko nasledil Srečka Katanca, ki je napovedal, da si bo privoščil daljši počitek. Trajal naj bi vsaj do poletja 2018, tako da so govorice o tem, da se zanj zanima Kosovo, hitro poniknile.

Prosinečki je hkrati odklonil možnost, da bi postal novi selektor hrvaške reprezentance. Kockasti se bodo v dodatnih kvalifikacijah za SP 2018 pomerili z Grčijo, vodil pa jih bo dežurni gasilec Zlatko Dalić. Prosinečki ni zadovoljen z razmerami v hrvaškem nogometu, najbolj ga moti delo krovne zveze, kjer se ne počuti zaželenega.

Kek v četrtek na Dunaju

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, ki ne skriva, da je čustveno vezan na najodgovornejšo vlogo v slovenski izbrani vrsti, bo v četrtek z Rijeko gostoval na Dunaju.

Matjaž Kek je vodil Slovenijo na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek je vodil Slovenijo na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. Foto: Vid Ponikvar

Navijači Rijeke bi ga radi zadržali na Rujevici, a ima Mariborčan tudi ponudbo z Bližnjega vzhoda, natančneje iz bogatih Združenih arabskih emiratov. Lani so Mariborčana srbski mediji že skoraj preselili v Crveno zvezdo, a se je razpletlo povsem drugače ...

Predsednik NZS Mijatović se ni sestal še z nobenim kandidatom. Pogovore namerava opraviti v prihodnjih tednih.

 

Ne spreglejte