Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
9. 3. 2015,
20.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kevin Kampl Borussia Dortmund Bayern München Bayer Leverkusen nemški pokal Hoffenheim

Ponedeljek, 9. 3. 2015, 20.31

7 let, 12 mesecev

Kampl se je izognil Bayernu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski reprezentant Kevin Kampl je z Borussio Dortmund še v boju za pokalno lovoriko. Žreb mu je v četrtfinalu namenil Hoffenheim, za pokalni derbi pa bosta poskrbela Bayer in prvi favorit Bayern.

Kloppova četa v tej sezoni ne blesti v prvenstvu, kjer se Bayernu nasmiha nov državni naslov, bi pa lahko lažje do lovorike prišla v pokalnem tekmovanju. V boju za polfinalno vstopnico se bo udarila s Hoffenheimom, pri žrebu pa je imela srečo, saj je določil, da bo imela prednost domačega občinstva. Dvoboj bo tako na štadionu Signal Iduna Park.

Med osem najboljših v nemškem pokalu so se uvrstili trije udeleženci osmine finala lige prvakov. Dva izmed njih bosta poskrbela za veliki derbi. V Leverkusnu se bosta pomerila domači Bayer in pa prvi favorit tekmovanja Bayern München, ki brani pokalni naslov. ''Preostalih šest klubov je verjetno srečnih, ker se bomo z Bayernom pomerili prav mi,'' je priznal športni direktor Bayerja Rudi Völler, ki ga čaka spopad z vodilnimi Bavarci.

Drugouvrščeni klub v bundesligi Wolfsburg se bo za mesto v polfinalu pokala pomeril s Freiburgom, največjo srečo pri žrebu pa je vsaj na papirju imela Borussia Mönchengladbach. Opravka bo imela z Arminio, tretjeligaškim klubom iz Bielefelda. Arminia je na poti do četrtfinala izločila tudi dva člana elitne druščine, Hertho in Werder.

Za polfinale le nekaj dni po derbiju z Bayernom

Četrtfinalne dvoboje bodo odigrali 7. in 8. aprila. Tako čaka Borussio Dortmund pomemben pokalni izziv le nekaj dni po velikem nemškem derbiju, ko bo v prvenstvu na Westfalnu gostila Bayern. Borussia je lani zaigrala v finalu nemškega pokala in v odločilnem srečanju na Olimpijskem štadionu v Berlinu izgubila proti bavarskemu velikanu. Borussia bo prihodnjo sredo na povratni tekmi osmine finala lige prvakov gostila Juventus in poskušala nadoknaditi zaostanek s prve tekme v Torinu, ki jo je izgubila z 1:2. Kampl je gostovanje pri italijanskem prvaku preskočil zaradi zdravstvenih težav, tako da še čaka na krstni nastop v ligi prvakov.

Ne spreglejte