Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
28. 6. 2017,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Kevin Kampl Hakan Calhanoglu Bayer Leverkusen AC Milan nemško prvenstvo serie A

Sreda, 28. 6. 2017, 6.00

6 let, 7 mesecev

Slovenec v paketu s turškim prijateljem

Kampl noče zapustiti prijatelja, Milan pripravlja 50 milijonov evrov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Kevin Kampl | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl bo v kratkem sporočil ime novega kluba. Pri Bayerju ne bo ostal. Spogleduje se s ponudbo kitajskega kluba, za katero stoji nekdanji trener Roger Schmidt, ponudila pa se mu je tudi možnost, da bi nadaljeval kariero pri Milanu. In to ne sam, ampak skupaj z dobrim prijateljem iz Leverkusna!

Skupaj igrata v zvezni vrsti Bayerja iz Leverkusna, veže ju veliko prijateljstvo. Slovenec Kevin Kampl (26 let) je tri leta starejši od Turka Hakana Calhanogluja. Oba sta rojena na nemških tleh, še v prejšnji sezoni sta skupaj branila barve nemškega kluba, a ne igrata za nemško izbrano vrsto. Prvi igra za slovensko, drugi za turško, za domovini svojih staršev.

Oba vleče drugam. Nočeta ostati v Leverkusnu, ki je ostal brez Evrope. Prav lahko se zgodi, da se bosta odpravila nekam, kjer bi si ponovno delila slačilnico. O tem sta si lahko veliko povedala v zadnjih dneh na španskem otoku Ibiza, kjer preživljata poletni oddih in pogledujeta proti Milanu.

Vseeno bi segel v roke Kitajcem

Sta odlična prijatelja. Tako na kot tudi ob igrišču. | Foto: Sportida Sta odlična prijatelja. Tako na kot tudi ob igrišču. Foto: Sportida Če Kampl ne bi sprejel ponudbe kitajskega prvoligaša iz Pekinga in se odločil za možnost podpisa pogodbe z Milanom, bi vseeno segel v roke Kitajcem. Lastniki Milana so namreč Kitajci.

Prvi mož Li Yonghong razmišlja o številnih poletnih okrepitvah. Če bi pripeljal nerazdružljiva prijatelja iz Leverkusna, bi moral zanju odšteti okrog 50 milijonov evrov. To bi bil najbolj donosen posel v zgodovini lekarnarjev. Za zdaj to velja za nakup Tottenhama, ki je za 30 milijonov evrov kupil korejskega napadalca Heung-Min Sona.

Nemški časnik Express poroča o tem, da je Kitajska vedno manj verjetna destinacija za selitev Kampla. Če to drži, je to odlična novica tudi za selektorja slovenske reprezentance Srečka Katanca. Če bi Kampl ostal v Evropi, bi na reprezentančne akcije prihajal točno in bolje pripravljen, saj ne bi čutil posledic dolgih poletov in menjav časovnih pasov.

Kampl bi se rad o svoji prihodnosti izrekel še ta teden. Jonas Boldt, ki pri Bayerju sodeluje s športnim direktorjem Rudijem Völlerjem, pojasnjuje, da so se lekarnarji pripravljen pogovarjati s snubci, če ponudijo pravo ceno. 

AC Milan, podprt s svežim kitajskim kapitalom, je eden najbolj aktivnih klubov na mednarodni borzi v tem poletnem prestopnem roku. Porabil je že 82 milijonov evrov.

Turek, ki je prisilno počival, velika želja Milana

Kampl bi v primeru selitve na San Siro igral v Evropi. Milan si je po zaslugi šestega mesta zagotovil igranje v evropski ligi. Slovenski reprezentant Kampl, ki ni nikoli igral v slovenski ligi, bi pri rdeče-črnih združil moči z napadalcem Gianluco Lapadulo, ki ima izkušnje iz Prve lige Telekom Slovenije. Pred nekaj leti je igral v dresu Gorice in ji pomagal do pokalnega naslova. Zdaj je italijanski reprezentant.

Kampl ima veliko turških prijateljev. | Foto: Vid Ponikvar Kampl ima veliko turških prijateljev. Foto: Vid Ponikvar Najprej se je v italijanskih medijih razpredalo le o zanimanju Milana za Calhanogluja, za katerega so rdeče-črni Bayerju ponujali 15 milijonov evrov, potem pa se je zgodba spremenila.

Zdaj bi jih lahko nakup Turka, ki je moral v tej sezoni zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa) štiri mesece prisilno počivati, stal bistveno več. Zakaj je moral Calhanoglu, odličen izvajalec prostih strelov, prisilno počivati? Leta 2011 je vzel denar od turškega kluba Trabzonsporja in z njim sklenil dogovor, čeprav je nato podaljšal pogodbo z nemškim klubom Karlsruhejem.

Turek odprl vrata Slovencu na San Siro

Počival je štiri mesece in odslužil kazen, zdaj pa je zvezni igralec, za katerega pravijo, da po igri spominja na "rojaka" v nemški reprezentanci Mesuta Özila, vreden pa je že od 20 do 30 milijonov evrov.

Pri Milanu v teh dneh vsi čakajo na odločitev obetavnega mladega vratarja Gianluigija Donnarumme, ki je v torek v polfinalu EP 2017 do 21 let izgubil proti Španiji. Pred vrati sedemkratnega evropskega prvaka je tudi hrvaški napadalec Nikola Kalinić, soigralec Josipa Iličića pri Fiorentini. | Foto: Guliverimage/Getty Images Pri Milanu v teh dneh vsi čakajo na odločitev obetavnega mladega vratarja Gianluigija Donnarumme, ki je v torek v polfinalu EP 2017 do 21 let izgubil proti Španiji. Pred vrati sedemkratnega evropskega prvaka je tudi hrvaški napadalec Nikola Kalinić, soigralec Josipa Iličića pri Fiorentini. Foto: Guliverimage/Getty Images

S tem bi se Calhanoglu, ki se je rodil na slovenski kulturni praznik (8. februar 1994), vpisal med najdražje poletne okrepitve Milana. Hkrati bi odprl vrata še velikemu prijatelju Kamplu, ki bi tako po Nemčiji in Avstriji okusil še čar italijanskega prvenstva. Če bi zavrnil ponudbo kitajskega kluba Beijing Guoan ... 

Ne spreglejte