Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
5. 10. 2015,
10.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jürgen Klopp Carlo Ancelotti nogomet Liverpool

Ponedeljek, 5. 10. 2015, 10.14

8 let

Jürgen Klopp ali Carlo Ancelotti?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko je Liverpool nepričakovano odpustil trenerja Brendana Rodgersa, že pospešeno išče njegovo zamenjavo. Po pisanju otoških medijev sta kandidata le dva, Jürgen Klopp in Carlo Ancelotti.

Čeprav Liverpool v tej sezoni ni blestel, v angleškem prvenstvu z 12 točkami zaseda deseto mesto, je remi na mestnem derbiju proti Evertonu očitno v tolikšni meri razjezil šefe, da so Severnemu Ircu, ki se je na Anfield preselil leta 2012, pokazali vrata. Rodgers je za razrešitev z mesta trenerja izvedel kar po telefonu, na to pa ga je na domu sicer obiskal še športni direktor Ian Ayre.

Liverpool je v tem poletju za nakupe (Benteke, Firmino, Clyne, Gomez …) zapravil 110 milijonov evrov, a rezultatske forme ni dvignil v tolikšni meri, kot so vsi pričakovali. Nekdanji trener Swanseaja je že dlje imel opozicijo in glasne nasprotnike, ki so v nedeljo popoldne le dosegli svoje.

Čeprav je zdaj na sporedu reprezentančni premor in bi morala v ospredje stopiti angleška reprezentanca, se bo v naslednjih dneh največ pisalo o tem, kdo bo novi trener petkratnih evropskih prvakov. Trenutno se omenja le dva, to sta Jürgen Klopp in Carlo Ancelotti, ki sta po koncu lanske sezone brez službe. Nemec je po sedmih letih sam zapustil Borussio, Italijan pa je dobil nogo pri Realu.

Bosanski mediji: Klopp bo novi trener Liverpoola

Zanimivo je, da so bosanski mediji, še preden je 42-letni strokovnjak izgubil službo, pisali, da so trdno prepričani, da bo morebitno izpraznjen stolček zapolnil Klopp, ki se bo na Anfield preselil z bosanskim pomočnikom Željkom Buvačom. Omenjena, ki sta sedem let uspešno sodelovala že v Dortmundu, naj bi z Liverpoolom podpisala triletno pogodbo.

Drugi favorit pa je še veliko večje ime kot Klopp, Carlo Ancelotti, ki se te dni mudi v Londonu in naj bi bil pripravljen na pogovore. Ancelotti je v premier league že deloval kot trener Chelseaja med letoma 2009 in 2011 in Londončane popeljal tudi do naslova angleških prvakov.

Težko je reči, koga bodo izbrali v Liverpoolu, jasno pa je, da bodo skušali ta problem rešiti v najkrajšem možnem času in bo novi trener, kdorkoli že bo, sedel na klopi že 17. oktobra na tekmi proti Tottenhamu.

Ne spreglejte