Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 8. 2015,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Ponedeljek, 17. 8. 2015, 11.08

8 let

Jurčić česa podobnega ne pomni (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvoligaški strelci so v 21. krogu dosegli 11 golov. Več kot polovico jih je prispeval Maribor, ki je znižal prednost za vodilno Olimpijo na šest točk. Trener Celja se je opravičil Sunnyju.

Najvišjo zmago kroga so dosegli Mariborčani in s šestimi zadetki napolnili mrežo prvoligaških novincev. "Na začetku smo bili solidni, imeli priložnosti, nato pa naredili preveč napak. Tega si proti taki ekipi ne bi smeli privoščiti," po katastrofalnem porazu z 0:6 ni bilo do smeha trenerju zadnjeuvrščenega Krškega Tomažu Petroviču.

Povsem drugačno ozračje je vladalo v slačilnici vijolic, kjer sta se slavila "hat-tricka" dveh mariborskih napadalcev. Jean-Philippe Mendy in Gregor Bajde sta dosegla skupaj šest golov in poskrbela, da so se Mariborčani od zvestih navijačev za koledarsko leto 2015 poslovili z izvrstno predstavo.

"Zavedali smo se, da je to bila zadnja letošnja tekma pred našimi navijači in hoteli smo se jim oddolžiti na najlepši način za zvesto navijanje v tem delu sezone. Odkar sem tukaj, je bilo njihovo spodbujanje dobro in zvesto. V vseh trenutkih so bili z nami. Upam, da smo poskrbeli za zadovoljstvo. Pomembno je zmagovati, a je pomemben tudi način, kako pridemo do zmage," je po srečanju izžareval zadovoljstvo Krunoslav Jurčić.

Nekdanji hrvaški reprezentant je bil vesel, da so branilci naslova po rekordno visoki zmagi, odkar Maribor vodi Jurčić, znižali zaostanek za Olimpijo. Pred zadnjim krogom v tem letu znaša šest točk. Ravno toliko zadetkov so dosegli njegovi izbranci proti Krškemu, strelsko režijo pa sta prevzela Mendy in Bajde.

"Res se ne spomnim, da se je kdaj zgodilo, da bi bilo na eni tekmi doseženih šest golov in da bi dva igralca zadela po trikrat," se je po tekmi spraševal Jurčić in dodal, da je zelo vesel za oba, zlasti Bajdeta, ki iz tekma v tekmo potrjuje, da je odkritje jesenskega dela.

Derbi v Stožicah se je končal brez zmagovalca. Domžale so po Mariboru razorožile še Olimpijo, si ponovno priigrale več priložnosti, za nameček pa tudi stresle okvir vrat, a je ostalo pri 0:0. Z njo je bil lahko po srečanju bolj zadovoljen Marijan Pušnik, ki je čestital Domžalam za izvrstno igro v obrambi, s katero je dokazal, zakaj je v tem trenutku slovenski prvoligaški klub z najmanj prejetimi zadetki.

Strateg Domžal Luka Elsner je bil zadovoljen z igro v prvem polčasu, v katerem so si njegovi izbranci priigrali večino priložnosti, v nadaljevanju pa jim je načrte prekrižala tudi utrujenosti in pomanjkanje energije. Domžale so se utrdile na lestvici na tretjem mestu.

Dvoboj na Bonifiki je postregel s presenetljivim razpletom. Ko so maloštevilni gledalci pričakovali, da bodo Koprčani zlahka izkoristili prednost zadetka in igralca več, se je igra gostiteljev nepričakovano porušila, do vseh treh točk pa so prišli Celjani in se na lestvici povsem odlepili od zadnjeuvrščenega Krškega.

"Preveč smo se sprostili. V drugi del smo šli z igralcem več in prednostjo. Namesto da bi še bolj pritisnili na tekmeca, smo se malce zaprli in po naših napakah prejeli dva gola," je obžaloval domači napadalec Luka Vekić.

Celjani so na Primorskem vstali od mrtvih in poskrbeli za eno najslajših zmag v zadnjih letih. "To je veličastna zmaga. Pokazali smo pravo srce in z desetimi igralci dosegli dva gola. Med polčasom sem dejal igralcem, da lahko verjamejo v zmago. Dali smo si roke, da zmoremo. Moram izpostaviti Sunnyja in se mu javno opravičiti, ker sem ga v zadnjem času zapostavljal. Pokazal je svojo kakovost. Ko je na takšni ravni, lahko Celje zmaguje," je celjski trener Iztok Kapušin pohvalil Afričana, ki je dosegel zmagoviti zadetek v Kopru.

V Novem mestu so točke ostale doma, ne bi bilo pa nezasluženo, če bi jih osvojila tudi Gorica. "Škoda. Po prikazanem si tega nismo zaslužili. Po prvem polčasu bi moralo biti 4:1 ali 5:1 za nas, potem pa smo bili z igralcem manj prisiljeni v več branjenja. Krka je na koncu srečno zadela, mi pa smo izgubili tekmo, ki je ne bi smeli," je bil žalosten Miran Srebrnič, ki je opozoril tudi na neenoten sodniški kriterij.

Gostitelji so žareli od sreče, saj so na Portovalu premagali tekmeca, ki jim je povzročil ogromno težav. Junak srečanja je postal Erik Gliha, sin nekdanjega reprezentanta in zdajšnjega selektorja mlade izbrane vrste. "V tekmo smo šli bojazljivo in delali preveč napak. Gorica je imela veliko priložnosti. Nato smo popravili vrste, tekmo pa je v našo korist prevesila izključitev Johnsona. V drugem delu smo nadzorovali tekmo. Sreča nam je omogočila, da smo zadeli ob pravem trenutku," se je razveselil pomembne domače zmage Andrej Kastrevec.

Knapi so do dolgem času zmagali, edini zadetek pa je prispeval branilec David Kašnik sredi prvega polčasa. "Čestital bi fantom, ki so odigrali dobro tekmo. Videlo se je, da nam je padla samozavest. V prejšnjih tekmah smo nakazovali dobre igre, a se nam rezultatsko ni izšlo. Zdaj smo premagali dobro ekipo Zavrča. To je pomembna zmaga za nas," je ocenil trener knapov Jernej Javornik. Zmaga bi bila lahko še višja, a je Mate Eterović zapravil strel z bele točke.

Haložani so nudili dostojen odpor in nekajkrat nevarno zapretili domačim vratom. "Z rezultatom nisem zadovoljen, z igro pa. Imeli smo dve lepi priložnosti za vodstvo, nato pa prejeli gol po prekinitvi," je Ivica Solomun opozoril na nezbranost v obrambi ob prekinitvi, ki je bila usodna za Zavrč.

Ne spreglejte