Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
8. 11. 2016,
10.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Alvaro Morata Luis Suarez Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Diego Simeone Atletico Madrid špansko prvenstvo Jan Oblak Jan Oblak

Torek, 8. 11. 2016, 10.45

6 let, 7 mesecev

Jan Oblak prejel nagrado zamora

Lovorike se lepijo na Jana Oblaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Jan Oblak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Prvi vratar slovenske reprezentance in madridskega Atletica Jan Oblak je prejšnji mesec prejel nagrado za najboljšega vratarja španskega prvenstva v sezoni 2015/16, v ponedeljek pa je na slovesnosti prejel še lovoriko zamora, ki jo španski športni dnevnik Marca podeljuje čuvaju mreže z najmanj prejetimi zadetki. Škofjeločan si jo je zaslužil, saj je v prejšnji sezoni izenačil rekord la lige.

Škofjeločan se je v prejšnji sezoni izkazal z izjemnimi posredovanji. V sezoni 2015/16 je branil na vseh 38 tekmah španskega prvenstva, prejel pa le 18 zadetkov. To se je zgodilo šele drugič v zgodovini la lige. Jan Oblak je izenačil rekord, ki ga je pred 22 leti postavil Paco Liano, nekdanji vratar Deportiva iz La Corune. S tem si je najdražji slovenski nogometaš prislužil nagrado zamora, poimenovano po legendarnem španskem vratarju Ricardu Zamori, ki je med vratnicama navduševal pred drugo svetovno vojno.

Oblaku gre odlično tudi v tej sezoni. Vse do zadnje prvenstvene tekme je bil na razpredelnici za dobitnika nagrade zamora na prvem mestu. Po dveh zadetkih, ki so ju rdeče-beli prejeli na zadnjem gostovanju v San Sebastianu (0:2), je padel na drugo mesto, a še vedno spada med osrednje kandidate za osvojitev prestižne lovorike.

Zahvalil se je soigralcem in trenerjem

Škofjeločan se v ponedeljek ni udeležil slavnostne prireditve v Madridu, saj se na deževnem Gorenjskem pripravljal na petkovo srečanje na Malti. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Škofjeločan se v ponedeljek ni udeležil slavnostne prireditve v Madridu, saj se na deževnem Gorenjskem pripravljal na petkovo srečanje na Malti. Foto: Žiga Zupan/Sportida Triindvajsetletnemu slovenskemu vratarju so nagrado podelili na slavnostni prireditvi, ki jo je priredil španski športni dnevnik Marca.

"Rad bi se zahvalil soigralcem in trenerjem, ki so mi po najboljših močeh pomagali, da sem prejel tako malo zadetkov," se je nekdanji vratar Olimpije in Benfice, ki je na reprezentančnih pripravah na Brdu pri Kranju, prek videosporočila zahvalil ožjim sodelavcem. Zaradi reprezentančnih obvez se ni mogel udeležiti slovesnosti, saj se pripravlja na petkovo kvalifikacijsko tekmo na Malti.

Po reprezentančnem premoru ga 19. novembra čaka veliki spopad z madridskim Realom. To bo ponovitev zadnjega finala lige prvakov. Oblak, najboljši vratar španskega prvenstva v sezoni 2015/16, se bo pomeril z najboljšim nogometašem Cristianom Ronaldom. V Milanu je imel več razlogov za zadovoljstvo Portugalec …

Kdo je še prejel priznanja Marce?

Cristiano Ronaldo/Real Madrid (nagrada Alfredo di Stefano), najboljši igralec v sezoni 2015/16
Luis Suarez/Barcelona (nagrada pichichi), najboljši strelec v sezoni 2015/16 (40 zadetkov)
Diego Simeone/Atletico Madrid (nagrada Miguel Munoz), najboljši trener v sezoni 2015/16
Alvaro Morata/Real Madrid in Juventus – najboljši španski reprezentant v letu 2016
Jennifer Hermoso/Barcelona (nagrada pichichi), najboljša strelka v sezoni 2015/16

Navijače Atletica v dobro voljo spravlja tudi napredovanje gradbenih del na novem štadionu: 

 

Ne spreglejte