SiolNET. Sportal Nogomet
0,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Častni občan Škofje Loke

Velika čast za Jana Oblaka, ki vabi vse v prekrasno Škofjo Loko

0,37

termometer

Slovenija Nogomet Stožice Jan Oblak | Jan Oblak je kapetan slovenske nogometne reprezentance. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Jan Oblak je kapetan slovenske nogometne reprezentance. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Jan Oblak, slovenski nogometni reprezentančni vratar in član španskega kluba Atletico Madrid, se po novem ponaša s prav posebnim priznanjem. V domačem kraju enega najboljših nogometnih vratarjev na svetu, Škofji Loki, so 29-letniku podelili naziv častnega občana.

Oblak THUMB Sportal Uefa povzdignila v nebo tudi Jana Oblaka

Slovenski nogometni as Jan Oblak je pred odhodom v Španijo, kjer biva večino časa, mladost preživljal v stanovanjskem Frankovem naselju ob industrijski coni na Trati v Škofji Loki.

Nogometno malo šolo je opravil v vrstah lokalnega kluba Ločan, kjer je bil nogometni vratar tudi njegov oče Matjaž Oblak. Že pri desetih letih je iz loškega kluba nato odšel k Olimpiji. Junija 2010 je, še ne polnoleten, prestopil k velikanu portugalskega nogometa Benfici, od julija 2014 pa je član madridskih atletov.

V članskem nogometu je najprej dočakal priložnost pri Olimpiji. | Foto: Vid Ponikvar V članskem nogometu je najprej dočakal priložnost pri Olimpiji. Foto: Vid Ponikvar

Člani škofjeloškega občinskega sveta so predlog, da se slavnemu nogometašu podeli naziv častnega občana, po poročanju lokalnih medijev potrdili na junijski seji skupaj s seznamom letošnjih dobitnikov občinskih priznanj. Janu Oblaku pa je ob njegovi odsotnosti priznanje podelil škofjeloški župan Tine Radinja na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku 30. junija na Loškem gradu.

"Ponosen sem, da so mi podelili naziv častnega občana mojega čudovitega domačega mesta Škofje Loke. Če ga še niste obiskali, ga lahko ob naslednjih počitnicah!" je na Instagramu zapisal 29-letni čuvaj mreže, ki ima na omenjenem družbenem omrežju kar 1,6 milijona sledilcev!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jan Oblak (@oblakjan)

Oblak je naziv častnega občana Občine Škofja Loka prejel za "njegove uspehe ter velik prispevek k prepoznavnosti Škofje Loke in Slovenije v svetu ter humanitarno dejavnost in pomoč mladim loškim športnikom", so zapisali na spletni strani občine.

Ime Škofje Loke je ponesel v svet

"Kljub zelo uspešni mednarodni karieri Jan ni pozabil svojega prvega kluba, Nogometnega kluba Škofja Loka, ki ga redno obiskuje in mu pomaga z nakupi nogometne opreme. Je tudi pokrovitelj nogometnega turnirja za mlade nogometaše, ki nosi njegovo ime. Za letošnji turnir se je prijavilo več kot 130 ekip iz Slovenije in tujine," so zapisali v obrazložitvi najvišjega občinskega priznanja.

Škofja Loka je ponosna na Jana Oblaka, enega najboljših vratarjev na svetu. | Foto: Matej Leskovšek Škofja Loka je ponosna na Jana Oblaka, enega najboljših vratarjev na svetu. Foto: Matej Leskovšek

"Jan je ime Škofje Loke ponesel v svet, njegova humanitarna dejavnost in pomoč mladim loškim nogometašem pa pomembno gradita našo lokalno skupnost. Naj naziv častni občan občine še dodatno poveže njegov kraj z njegovo izjemno osebnostjo in kariero," so še poudarili.

Najvišje priznanje v Škofji Loki, naziv častnega občana oziroma občanke, podeljujejo od leta 1991. Jan Oblak je prvi profesionalni športnik, ki nosi ta naziv.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin