Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
14. 7. 2014,
22.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak NK Olimpija NK Olimpija Atletico Madrid

Ponedeljek, 14. 7. 2014, 22.05

8 let

Jan Oblak še ni prestopil, bo podpisal danes?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V ponedeljek bi moral Jan Oblak postati najdražji slovenski nogometaš vseh časov, a se to ni zgodilo. Kljub temu je jasno, da je prestop v Atletico Madrid tik pred koncem.

Nalivno pero je odprto in tik nad listom papirja s pogodbo, novinarji, ki spremljajo evropski nogomet, morajo pritisniti le še tipko enter in novica o najdražjem prestopu v zgodovini slovenskega nogometa bo obkrožila svet, če malce simboliziramo.

Čeprav se je zdelo, tudi nekateri španski in portugalski mediji so pisali o tem, da bo Jan Oblak od ponedeljka naprej nogometaš španskega prvaka Atletica Madrida, se prestop na prvi dan novega tedna še ni zgodil. Igralčev zastopnik Miha Mlakar, slovenski vratar in ljudje, ki pomagajo urejati prestop, so že nekaj časa v Madridu, vse je pripravljeno za sklep milijonskega posla, toda vse kaže, da bo nanj treba počakati do danes.

Kot se v tako velikih prestopih zgodi marsikdaj, se je tudi tokrat vse skupaj zamaknilo za krajši čas, čeprav je že od konca preteklega tedna jasno, da sta Benfica in Atletico sklenila dogovor. Tako bi moral biti prestop skorajda zagotovo izpeljan v torek, znane so tudi več ali manj vse podrobnosti.

Olimpija bo zaslužila 400.000 evrov

Madridčani bodo za 21-letnega slovenskega vratarja odšteli natanko 16 milijonov evrov, in ne 20 milijonov, kot se je omenjalo pred časom. Ta vsota bi prišla v poštev, če dogovora ne bi sklenili Portugalci in Španci, kar pomeni, da bi morali pri Atleticu odšteti vsoto, ki je bila zapisana v klavzuli igralčeve pogodbe, podpisane pred letom dni. V tem primeru bi morali Madridčani plačati še davek.

Oblak bo podpisal šestletno pogodbo, nekaj denarja bo na račun prestopa zaslužila tudi Olimpija, iz katere je Škofjeločan pred štirimi leti zakorakal v tujino. Prejela bo 2,5 odstotka celotne vrednosti prestopa, kar znese 400.000 evrov. Vsekakor lep znesek, ki bo kapnil na račun Ljubljančanov.

Ne spreglejte