Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 4. 2015,
9.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Real Madrid Atletico Madrid Carlo Ancelotti Diego Simeone

Sreda, 15. 4. 2015, 9.25

8 let

Jan Oblak prvi junak srečanja tudi za zvezdniška trenerja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mladi slovenski vratar Jan Oblak se je na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov med Atleticom in Realom izkazal s kar osmimi obrambami in si prislužil ogromno pohval strategov madridskih velikanov.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je na tekmi tako blestel, da je bil v številnih poročilih izbran za najboljšega igralca. "Moja naloga je, da preprečim žogi, da zatrese mojo mrežo. Vedno si prizadevam za napredek iz tekme v tekmo, proti Realu pa me je spremljala tudi sreča," je samozavestni vratar Atletica, ki se noče preveč izpostavljati v javnosti, povedal v mikrofon uradne strani Evropske nogometne zveze (UEFA).

Na dvoboju, ki se je končal brez zadetkov, je svoje bogato vratarsko znanje razkazoval v najboljši luči. Madridski derbi, ponovljeno dejanje lanskega finala lige prvakov, je bil tako odmeven, da si je sanjsko predstavo Škofjeločana po vsem svetu ogledalo več milijonov ljubiteljev nogometa in na delu spremljalo razpoloženega Slovenca.

Ancelotti: Zaslužili bi si več kot le 0:0

Zelo dobra predstava Oblaka ni ušla niti obema trenerjema, ki sta bila s predstavo svojih varovancev zadovoljna le v enem polčasu. Atleticov je bil bolj zadovoljen z drugim, Realov pa s prvim delom, v katerem je Oblak večkrat izkazal mojstrstvo in prepotrebno mirnost.

"Atletico ima eno najboljših obramb na svetu. Oblak je opravil imenitno delo. Ubranil je tudi strel Bala, ki je naredil vse, kot je treba, a je vratar odlično posredoval. V prvem polčasu bi si zaslužili več kot le 0:0. Igrali smo fantastično in pokazali, kaj zmoremo, v drugem delu pa je Atletico pritisnil na nas in smo težje zadržali žogo v svojih nogah," je po remiju na prvem madridskem derbiju v četrtfinalu lige prvakov povedal Carlo Ancelotti.

Če želi Italijan postati prvi strateg, ki bi v najmočnejšem tekmovanju ubranil naslov, bo moral najprej preskočiti rdeče-belo oviro. Verjame, da lahko njegovi izbranci na povratni tekmi uresničijo cilj. "Prihodnjo sredo moramo na svojem štadionu ponoviti predstavo, ki smo jo pri Atleticu pokazali v prvih 45 minutah, in biti še učinkovitejši v napadu," je napovedal trener desetkratnega evropskega prvaka, ki bi se mu ob izpadu proti Atleticu močno zatresel stolček.

"Po tej tekmi še vedno ni favorita. Napredujemo lahko tudi po dveh remijih," je spomnil na možnost, da bi se lahko prihodnji teden o polfinalistu odločalo po loteriji kazenskih strelov. To bi pomenilo, da gledalci v 120 minutah tekme na štadionu Santiago Bernabeu ne bi videli zadetkov, slovenski vratar pa bi ponovno ohranil mrežo nedotaknjeno. V tem primeru bi Atletico napredovanje v ligi prvakov prek kazenskih strelov lovil že drugič zapored. Z njimi ima Oblak v tej sezoni dobre izkušnje, saj je zablestel na povratnem dvoboju osmine finala z Bayerjem iz Leverkusna.

Simeone: Oblak je bil odličen

Oblak je v tem koledarskem letu v ligi prvakov branil na dveh tekmah in ukrotil vse strele tekmecev. Proti Realu je imel neprimerno več dela kot proti Bayerju. V prvem polčasu je paral živce zvezdnikom belih baletnikov, ki so na njegova vrata streljali z vseh mogočih položajev, a vedno naleteli na hladnokrven in zelo spreten odziv 22-letnega Slovenca. "Tekmec je bil v prvem polčasu boljši od nas, a se je zelo izkazal Oblak. Bil je odličen, zlasti pri priložnosti, ki jo je imel Bale," je njegov trener Diego Simeone izpostavil čarobno posredovanje mladega vratarja španskih prvakov v 4. minuti. S tem je nekdanji vratar Olimpije in Benfice ubranil nevaren strel Garetha Bala ter rešil iz zagate soigralca Diega Godina, ki si je pred tem privoščil nepotrebno napako.

To bo tekma za športne sladokusce

"Najbolj sem vesel našega odziva v prvem polčasu. Ekipe, ki bi se znašle v tako podrejenem položaju kot mi, ponavadi ne bi ohranile nedotaknjene mreže. V drugem polčasu smo spremenili igro in zaigrali bolje," je bil zadovoljen Argentinec in dodal, da je bila tekma v drugem polčasu bolj podobna tistemu, kar je od nje pričakoval. "Povratna tekma bo drugačna. K Realu se bomo odpravili s ciljem, da zaigramo po svojih najboljših močeh, podobno kot v drugem polčasu. To bo še ena klasika, ob kateri bodo vsi uživali. To bo tekma, ki bo vsebovala vse najboljše, kar ponuja nogomet, in nam pomagala, da se ponovno zaljubimo v šport," je romantično napovedal novo madridsko poslastico.

Oblaka prihodnji teden čaka nov izziv. Na Realovem štadionu je letos že branil. Takrat je Atletico remiziral z 2:2, kar je zadoščalo za napredovanje v četrtfinale španskega pokala. Če bi se tako končal dvoboj tudi prihodnjo sredo, bi bilo veselje navijačev Los Colchoneros nepopisno, saj bi Atletico izločil branilce naslove in se uvrstil med štiri najboljše klube v ligi prvakov.

Ne spreglejte