Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
23. 4. 2017,
15.42

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Espanyol Antoine Griezmann Real Madrid Atletico Madrid UEFA liga prvakov špansko prvenstvo Jan Oblak Jan Oblak

Nedelja, 23. 4. 2017, 15.42

12 mesecev

Slovenski vratar o zmagi v Barceloni in žrebu lige prvakov

Jan Oblak tako dober, a tako skromen #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Jan Oblak | Foto Twitter

Foto: Twitter

Nogometaši Atletica so v izvrstni formi. V soboto so na gostovanju pri Espanyolu zmagali z 1:0. Jan Oblak je znova zaklenil svoja vrata in si prislužil visoke ocene. Škofjeločan je na zadnjih desetih tekmah prejel le tri zadetke!

Rdeče-beli iz Madrida, ki so v petek izvedeli ime tekmeca v polfinalu lige prvakov (mestni tekmec Real), so jo na zahtevnem gostovanju v Barceloni odnesli brez prask. Atletico je premagal Espanyol z 1:0, zmagoviti zadetek pa je v 73. minuti z levo nogo dosegel prvi napadalec Antoine Griezmann. Madridski velikan, ki je z zmago na lestvici zadržal tretje mesto, je znova zmagal brez prejetega zadetka.

Na vratih je blestel Jan Oblak. Španske medije je najbolj navdušil s posredovanjem v drugem delu, ko je le nekaj minut po vodstvu Atletica dobil dvoboj ena na ena z napadalcem Espanyola Leom Baptistaom.

Izjemno posredovanje Oblaka na gostovanju v Barceloni:

Vsi igralci so pomembni

Antoine Griezmann je s 16 zadetki najboljši strelec Atletica v španskem prvenstvu. | Foto: Getty Images Antoine Griezmann je s 16 zadetki najboljši strelec Atletica v španskem prvenstvu. Foto: Getty Images Na igrišču je poskrbel za nov podvig in še enkrat ohranil mrežo nedotaknjeno, po tekmi pa je iz njegovih besed izžarevala skromnost.

''Ne le zadetek Griezmanna ali pa moja obramba. Ali pa ukradena žoga na sredini igrišča, ki se na prvi pogled ne zdi tako pomembna. Vse, kar nam je pomagalo do zmage, je pomembno. Prav vsi igralci, ki pomagamo ekipi. Uspel nam je velik dosežek. Če se vsi izkažemo in opravimo dobro delo, sem prepričan, da lahko uresničimo svoje cilje,'' je po srečanju z Espanyolom po poročanju katalonskega časnika Mundo Deportivo sporočil Jan Oblak, eden izmed junakov Atletica v Barceloni.

Škofjeločan, ki noče biti vzvišen v besedah, je izpostavil, da gre Atleticu v tem trenutku vse kot po maslu.

Kdo se bo uvrstil v finale lige prvakov?

  • Real Madrid
    27,50 %
    275 glasov
  • Atletico Madrid
    72,50 %
    725 glasov
Oddanih 1000 glasov

Neporažen je že 12 tekem zapored, uvrstil se je v polfinale lige prvakov, v prvenstvu pa zaseda tretje mesto in ima pred najbližjim zasledovalcem Sevillo tri točke prednosti. Tretje mesto omogoča neposredno udeležbo v skupinskem delu lige prvakov, četrtouvrščeni klub španskega prvenstva pa si bo moral nastop med elito potrditi poleti v kvalifikacijah.

Oblak želi izločiti bele baletnike

Škofjeločan je v četrtfinalu lige prvakov izločil Leicester City. | Foto: Reuters Škofjeločan je v četrtfinalu lige prvakov izločil Leicester City. Foto: Reuters Oblaka, ki ga angleški mediji vztrajno povezujejo z Manchester Unitedom in trdijo, da rdeči vragi pod vodstvom Joseja Mourinha zanj že ponujajo mikavno ponudbo, čaka do konca sezone še nekaj pomembnih tekem. Tako v španskem prvenstvu kot tudi v Evropi.

Atletico se bo v polfinalu lige prvakov pomeril z Realom. Prvo tekmo bo odigral v gosteh, nato pa se 10. maja v Evropi poslovil od štadiona Vicente Calderon.

'Vsi tekmeci v polfinalu lige prvakov so zahtevni. Čakata nas dve zahtevni tekmi. Igrali bomo proti veliki ekipi, naš cilj pa je preboj v finale. Obe ekipi imata enak cilj. Seveda bomo dali vse od sebe,'' je napovedal Oblak, ki je lani izgubil finale lige prvakov prav proti Realu.

V Milanu so bili zanj usodni streli z bele točke. Tokrat se mu ponuja priložnost za sladko maščevanje. Prva polfinalna tekma bo 2. maja, bele baletnike pa do takrat čaka še nekaj napornih srečanj. Tudi današnji el clasico proti Barceloni

Ne spreglejte