Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
3. 12. 2014,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Diego Simeone

Sreda, 3. 12. 2014, 11.33

8 let

Jan Oblak dočakal tisto, kar si je želel

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Treniram in čakam na priložnost," nam je po tekmi s Kolumbijo, ko je po dolgem času branil na tekmi, povedal Jan Oblak. Izpolnila se mu je želja, danes bo z Atleticom nastopil na pokalni tekmi.

Argentinski strateg Diego Simeone se je odločil, da bo na prvem pokalnem srečanju šestnajstine španskega finala prevetril postavo in dal priložnost igralcem, ki v dozdajšnjem delu sezone niso bili deležni velikega števila minut. Med njimi najbolj izstopata dragi poletni okrepitvi. To sta Italijan Alessio Cerci, ki je na sedmih tekmah zbral le 137 minut in ni preveč zadovoljen s statusom rezervista, ter slovenski vratar Jan Oblak.

"Normalno je, da nisem najbolj srečen. Vsak profesionalec na svetu si želi igrali. Želi narediti vse najboljše za ekipo. Želi pomagati. Sam treniram, se trudim in čakam na priložnost. Naša ekipa ima veliko igralcev. Nekdo igra, drugi je na klopi, tretji na tribuni. Moraš le čakati na priložnost in jo izkoristiti," nam je Škofjeločan povedal po reprezentančnem srečanju med Slovenijo in Kolumbijo.

To je bil šele njegov drugi nastop v jesenskem delu sezone, pred tem je le enkrat stopil med vratnici Atletica. Le na srečanju lige prvakov v Pireju, drugače pa je imel rezerviran stol na rezervni klopi in na delu spremljal starejšega španskega stanovskega kolega. Miguel Angel Moya je poleti izkoristil izostanek Oblaka zaradi poškodbe in v Simeonejevih očeh postal prvi vratar.

Simeone: Zdaj lahko opozorijo nase

Mladi Slovenec želi dokazati, da si tudi on zasluži večjega števila nastopov. Zvečer se mu obeta lepa priložnost, bo pa zaigral s številnimi soigralci, ki si pri Atleticu z njim delijo podobno usodo. Od igralcev, ki so konec prejšnjega tedna pomagali španskemu prvaku do domače tekme z Deportivom, bosta na pokalnem srečanju od prve minute zaigrala le Jose Gimenez in Saul Niguez. Vsi preostali bodo skušali izkoristiti izkazano zaupanje. ''Težko bodo dočakali boljšo priložnost, da se dokažejo. Besede so le besede, najbolj štejejo dejanja na igrišču. Zdaj imajo lepo priložnost, da opozorijo nase,'' je dejal trener Atletica, eden izmed treh kandidatov za prestižno priznanje trenerja leta, ter se zahvalil igralcem in sodelavcem, da so mu omogočili tako čast. Njegova tekmeca v boju za trenerja leta sta trener Reala Carlo Ancelotti in nemški selektor Joachim Löw.

Ne spreglejte