Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 4. 2016,
10.25

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

Natisni članek

špansko prvenstvo Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 4. 4. 2016, 10.25

7 let, 11 mesecev

Tudi Jan Oblak je le iz mesa in krvi (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak se lahko v tej sezoni v španskem prvenstvu vpiše v zgodovini kot prvi, ki bo prejel manj kot 18 zadetkov. Če si v soboto ne bi privoščil napake na srečanju z Betisom (5:1), bi ostal pri 14 prejetih golih, tako pa se je sedem krogov pred koncem prvenstva njegova mreža zatresla petnajstič.

Prvi vratar madridskega Atletica Jan Oblak si je na sobotnem srečanju z Betisom iz Seville privoščil napako, s katero je nogometni javnosti sporočil da je le iz mesa in krvi. V 79. minuti je 23-letni Škofjeločan želel prijeti žogo po dolgem predložku gostov iz Andaluzije, a mu je okroglo usnje spolzelo iz rok in se odbilo do Rubena Castra. Napadalec Betisa je izkoristil nepričakovano darilo in znižal zaostanek na 1:3, kar pa gostom ni pomagalo do uspeha, saj je Atletico do konca tekme na štadionu Vicente Calderon povišal prednost na 5:1 in poskrbel za najvišjo zmago v tej sezoni.

Oblak je tako izpustil priložnost, da bi že 20. v tej sezoni končal dvoboj brez prejetega zadetka. Če želi postati nov rekorder španskega prvenstva, lahko do konca sezone prejme le še dva gola. Zdajšnji rekord najmanjšega števila prejetih zadetkov si lasti nekdanji vratar Deportiva Paco Liano, ki je v sezoni 1993/94 prejel le 18 golov. Če bi jih slovenski zvezdnik do konca sezone prejel še tri, bi se izenačil z njegovim dosežkom, če pa bi v zadnjih sedmih krogih prejel manj kot tri zadetke, bi se v zgodovino vpisal kot novi rekorder.

Oblak ni bil edini vratar, ki si je v 31. krogu španskega prvenstva privoščil grobo napako. Grešili so tudi Adan (Betis), Javi Varas (Las Palmas), Sergio Rico (Sevilla), Andres Fernandez (Granada) …

Zaradi rekorda ne čuti nobenega pritiska in želje

Nekdanji vratar Olimpije in Benfice je med zadnjo reprezentančno akcijo, ko je bil na pripravah v Sloveniji, poudaril, da o tem rekordu sploh ne razmišlja, čeprav se o njem veliko govori. "Sem in tja me nanj opomnijo soigralci, se na ta račun včasih tudi pošalijo, a zaradi tega rekorda ne čutim nobenega pritiska in želje. Naša želja je, da smo v prvenstvu med prvimi tremi in da pridemo čim dlje v ligi prvakov. Koliko golov damo in koliko jih prejmemo, ni niti najmanj pomembno. Pomembne so le točke," meni samozavestni vratar, ki ga v torek čaka nov zahteven izpit.

Kakšno napako si je privoščil Oblak na tekmi z Betisom?

Rdeče-beli so z visoko zmago nad Betisom nakazali odlično pripravljenost pred torkovim evropskim spopadom z Barcelono. Rdeče-bele čaka gostovanje na Camp Nouu pri evropskem prvaku Barceloni, ki je v soboto doživela hud udarec, saj je na čustvenem el clasicu, polnem spominov na pokojnega Johana Cruyffa, izgubila proti Realu z 1:2.

Oblak je v tej sezoni že gostoval na kultnem štadionu Barcelone in v prvenstvu izgubil z 1:2. Navijači verjamejo, da bo Atletico v torek na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov pokvaril načrte katalonskim favoritom. Po visoki zmagi nad Betisom so počakali nogometaše in jih deset minut po koncu srečanja nagradili z močnim aplavzom, ki jim je vlil dodatne motivacije in upanja pred zahtevnim torkovim gostovanjem.

Ne spreglejte