Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
5. 11. 2018,
19.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

Natisni članek

Thomas Müller izbor z družabnih omrežij Real Madrid Nicklas Bendtner David Luiz

Ponedeljek, 5. 11. 2018, 19.00

5 let, 5 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Grozljive podrobnosti umora nogometaša in fotografija, ki pove marsikaj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

Ponedeljek je in čas je za Sportalov izbor z družabnih omrežij. Kaj (ob)nogometnega se je v svetu dogajalo v prejšnjem tednu? Sprehodite se čez deset dogodkov, ki smo jih izbrali tokrat.

Po dosojeni enajstmetrovki je morala posredovati celo vojska

To je južnoameriški nogomet. Med tednom sta se v povratni tekmi pokala libertadores, južnoameriške različice lige prvakov, v Porto Alegreju udarila brazilski Gremio, ki je že na prvi tekmi zmagal z 1:0, in argentinski River Plate.

Brazilci so vse do zaključka povratne tekme pred domačimi navijači vodili z 1:0, potem pa najprej v 82. minuti prejeli prvi gol, potem pa globoko v sodnikovem dodatku še usodnega drugega, ko je glavni sodnik po uporabi videotehnologije (VAR) dosodil enajstmetrovko za goste. Ob tem pa malodane poskrbel za vojno na tribunah in igrišču. Poglejte, kaj se je dogajalo …

Brazilec z militaristično gesto po zadetku razburkal strasti

Pretekli konec tedna je bila v Braziliji na sporedu prvenstvena tekma med Sao Paulom in Flamengom, ki se je končala z remijem 2:2. Nič takšnega, kar bi poskrbelo za to, da bi se o tej tekmi govorilo po svetu, a se govori. Zakaj?

Na tej tekmi je strelec gola za Sao Paulo Diego Souza po zadetku pred televizijskimi kamerami proslavil zadetek na način, ki se marsikomu zdi zelo sporen. Z militaristično gesto, ko je gol proslavil z vojaškim pozdravom in položajem roke v obliki pištole, je namreč izrazil podporo novoizvoljenemu predsedniku Brazilije Jairju Bolsonaru. Politiku, ki ga imajo mnogi za homofoba, seksista in rasista, zato je v Braziliji precej kontroverzna osebnost.

S tem se je 33-letni napadalec, ki se lahko pohvali tudi s sedmimi nastopi v majici brazilske reprezentance, v svoji domovini precej razburkal strasti in poskrbel za številne polemike. "Vsi imajo svoje mnenje o politiki. Upam, da bodo mojega upoštevali," je ob tem povedal Souza, medtem ko so se v njegovem klubu od njegovega dejanja distancirali in povedali, da ga ne odobravajo.

Pri Batmanu so zaradi incidenta prekinili tekmo

Sredi tedna sta se v turškem pokalu udarila tretjeligaš Batman Petrolspor, ki je bil v vlogi gostitelja, in prvoligaš Kasimpasa, a tekma ni trajala prav dolgo.

Med tekmo je namreč ob vodstvu gostov s 3:2 globoko v sodnikovem dodatku na igrišče priletel predmet s tribune, na kateri so bili domači navijači, in v glavo zadel francoskega napadalca v vrstah Kasimpase Fodeja Koito, ki je moral zaradi tega pomoč poiskati v bolnišnici.

Medtem je glavni sodnik tekmo prekinil, klub Batman Petrolspor pa zagotovo čaka huda kazen.

Spodrsljaj trenerja Vitesseja: Če mi bo predsednik …

Portugalski prvoligaš Sporting iz Lizbone išče novega trenerja, tamkajšnji mediji pa z vročim trenerskim stolčkom povezujejo tudi trenerja našega Tima Matavža pri nizozemskem Vitesseju iz Arnhema.

Eden izmed novinarjev je želel te informacije preveriti iz prve roke, zato je Leonida Slutskyja vprašal, ali take govorice držijo. Izkušeni ruski trener, ki je bil v preteklosti tudi selektor Rusije, pa je v angleškem jeziku, ki mu ne gre najbolje, odgovoril, ob tem pa si je privoščil simpatičen spodrsljaj, zaradi katerega je v teh dneh zanj slišal marsikdo.

Kaj se je zgodilo? Oglejte si video. Če znate angleško, vam bo jasno, o čem pišemo.

Zvezdnik Bayerna se je zagovarjal, ker je njegova žena napadla Hrvata

Bayern je pretekli konec tedna v nemškem prvenstvu gostil Freiburg in remiziral z 1:1. Eden glavnih zvezdnik Münchenčanov Thomas Müller je to tekmo začel na klopi, na igrišče pa je prišel šele v 70. minuti, kar je precej razjezilo ženo nemškega reprezentanta.

Lisa in Thomas Müller. | Foto: Getty Images Lisa in Thomas Müller. Foto: Getty Images

"Sedemdeset minut, preden je trener končno vklopil možgane," je ob tem na Instagramu zapisala Lisa Müller in napadla Hrvata na klopi Bayerna Nika Kovača, kar seveda ni šlo mimo kar tako. Sploh ne, šlo je celo tako daleč, da so se o tem "incidentu" oglasili tako Müller, kot tudi Kovač in za konec še pri Bayernu.

"Šlo je za čustven odziv. Ne pravim, da je dobro, a kaj naj ne naredim? Me ima pač rada," je povedal Müller. "Nimam česa komentirati. Jasno je, da ni Thomas tisti, ki je to napisal," je na novinarski konferenci takoj po tekmi odgovoril Kovač, za konec pa so se z izjavo za javnost oglasili še pri Bayernu. "Lisa Müller, žena Thomasa Müllerja, je takoj po tekmi s Freiburgom odšla do trenerja Nika Kovača in se mu opravičila za objavo na Instagramu," so zapisali Bavarci.

Izjemna ideja, na katero so prišli v toaletnih prostorih Realovega stadiona

Santiago Bernabeu, na katerem svoje navijače razvaja štirikratni evropski prvak zadnjih petih sezon Real Madrid, velja za enega najbolj kultnih stadionov, na katerem so se odvile številne pomembne tekme iz nogometne zgodovine.

Objekt sprejme 81 tisoč gledalcev, pri Realu pa skrbijo, da nikomur od tistih, ki ga obiščejo, prav nič ne manjka. S tole novo pridobitvijo, ki so se je domislili, so le še potrdili, da to drži. Po novem namreč obiskovalci domačih tekem Reala dogajanja na zelenici ne bodo zamudili niti takrat, ko jih bo s tribun poklicala višja sila.

Po novem bodo lahko namreč tekme na prav posebnih zaslonih, ki so jih na Santiagu Bernabeu montirali na pisoarje, spremljali tudi medtem, ko bodo opravljali malo potrebo. Domiselno, ni kaj.

Grozljive podrobnosti umora nogometaša in fotografija, ki pove marsikaj

Prejšnji teden je Brazilijo pretresla novica o grozljivem umoru brazilskega nogometaša Daniela Corree, čigar razmesarjeno truplo z odrezanimi genitalijami in skoraj obglavljenega so našli na obrobju Curitibe.

Sportal Brazilski nogomet v šoku: nasilna smrt nogometaša, ki so ga klicali Daniel Messi

Medtem so na dan prišle podrobnosti o umoru in vse kaže, da so brazilske oblasti tudi našle storilca umora 24-letnega nogometaša slovitega Sao Paula, ki je bil posojen v Sao Bento. Vse kaže, da ga je umoril njegov prijatelj Edson Brittes Junior, in sicer po tem, ko ga je našel v postelji s svojo ženo.

Da utegne biti zgodba resnična, pa potrjujejo tudi fotografije umorjenega nogometaša, ki so v teh dneh zaokrožile po spletu. Na njih je nesrečni Correa fotografiran v postelji, ob njem pa leži žena domnevnega morilca …

Danski zvezdnik napadel taksista in pristal v zaporu

Strelec 30 golov za dansko reprezentanco in nekdanji zvezdnik londonskega Arsenala, ki je pred časom igral tudi za Juventus, danes pa je član norveškega Rosenborga, Nicklas Bendtner, se je na Danskem že pred časom zapletel v hud incident.

V Köbenhavnu je namreč 9. septembra pretepel nekega taksista in mu zlomil čeljust. Tridesetletni napadalec sicer trdi, da je šlo za samoobrambo, a sodišče do njega ni bilo prizanesljivo. Bendtner, ki je v zadnjem času zaradi slabe forme sicer izpadel iz danske reprezentance, bo moral za 50 dni v zapor.

Avtogol pred očmi Slovencev, ki se mu smeji ves svet

Chievu, katerega člana sta nekdanja slovenska reprezentanta Valter Birsa in Boštjan Cesar, v prvi italijanski ligi še naprej ne gre dobro. Prikovan je na zadnje mesto prvenstvene lestvice, v soboto pa je pred domačimi navijači doživel še sedmi poraz v nizu.

Z 2:0 ga je premagal Sassuolo, končni izid pa je tik pred koncem postavil nekdanji nogometaš Napolija in Juventusa Emanuele Giaccherini. Danes si ta 33-letni vezist kruh služi pri Chievu, tole pa je komičen avtogol, za katerega je tokrat poskrbel:

Chelseajev Brazilec je navdušil na bazenu

David Luiz, ki ima v tej sezoni spet veliko razlogov za veselje, saj za Chelsea, ki mu gre pod vodstvom novega trenerja Maurizia Sarrija odlično, spet redno igra. Je pa Brazilec tako ali tako znan po tem, da je dobrovoljnež, ki ga vseskozi zanima predvsem to, da bi se imel dobro.

Tako ne preseneča, da je ta branilec, ki je v Evropi igral še za lizbonsko Benfico in PSG, velikokrat gost družabnih omrežij, tako je bilo tudi tokrat. Na spletu se je pojavil posnetek z bazena, na katerem je Luiz navdušil. Kako?

fff

Ne spreglejte