Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
28. 1. 2019,
19.10

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

2

Natisni članek

Georginio Wijnaldum Luka Modrić Mauro Icardi Paulo Dybala Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jesse Lingard Liverpool Jürgen Klopp Kenny Dalglish Rene Krhin Nantes Emiliano Sala izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 28. 1. 2019, 19.10

5 let, 2 meseca

Izbor z družabnih omrežij

Ganljiv trening Nantesa: Rene Krhin in soigralci so bili v šoku

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

2

Ponedeljek, večer, nogomet ... Čas je za Sportalov izbor z družabnih omrežij. Katerih deset dogodkov, ki so v prejšnjem tednu zaokrožili po spletu, vam iz nogometnega sveta ponujamo tokrat?

Pri Liverpoolu so osrečili svojega 106-letnega navijača

Obstajajo navijači in prav posebni navijači. V kategorijo drugih prav gotovo spada Bernard Sheridan, ki že 96 let – vse odkar je prejel torto in majico Liverpoola – navija za nogometnega velikana z Anfielda.

Pred kratkim je ta dosmrtni navijač Liverpoola praznoval 106. rojstni dan, pri petkratnih evropskih prvakih pa so poskrbeli, da ga ne bo pozabil nikoli. Po dramatični prvenstveni tekmi, v kateri so Liverpoolčani premagali Crystal Palace s 4:3, je imel Sheridan namreč prav posebno čast. V hodnikih Liverpoola je spoznal glavnega trenerja Jürgena Kloppa in legendo Liverpoolčanov Kennyja Dalglisha.

Prisrčno srečanje so pri Liverpoolu dokumentirali in poskrbeli, da je zaokrožilo po spletu, tako kot tudi besede velikega navijača trenutno vodilne ekipe angleške premier lige. "Hvala za vso srečo, ki si mi jo dal v zadnjem času. Neverjetno je," je Sheridan dejal Kloppu, ki je bil seveda navdušen.

Rojstnodnevna čestitka, o kateri sanja vsak nogometni navijač

Zvezdnik milanskega Interja Mauro Icardi velja za precej kontroverznega nogometaša, ki je že nekajkrat razjezil navijače, a prejšnji teden je ta Argentinec poskrbel, da mu vsi ploskajo.

Svojemu pastorku, sinu njegove Wande Nare iz prejšnjega zakona, je namreč pripravil rojstnodnevno čestitko, o kateri sanja vsak nogometni navijač. Posnel je namreč video, v katerem so malemu nogometnemu navdušencu čestitali številni zvezdniki svetovnega nogometa. Vse najboljše so Argentinčevemu pastorku tako zaželeli Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala, Luka Modrić, Edinson Cavani in še nekateri zvezdniki iz nogometnega sveta.

Zvezdnik Man Uniteda oponašal Michaela Jacksona in navdušil

Odkar je Joseja Mourinha na klopi Manchester Uniteda nasledil Ole Gunnar Solskjaer, gre najuspešnejšemu angleškemu nogometnemu klubu spet sijajno. Norvežan je v osmih tekmah osemkrat zmagal, za zadnji velik podvig pa poskrbel v petek, ko je iz ligaškega pokala po zmagi s 3:1 na njegovem štadionu izločil Arsenal.

V Londonu je zadel tudi angleški reprezentant Jesse Lingard, ki je povišal vodstvo gostov na 2:0, še posebej pa nase opozoril s tem, kako je proslavil zadetek. Med proslavljanjem je namreč oponašal nekdanjo pop ikono, umrlega ameriškega zvezdnika Michaela Jacksona in navdušil. Ne samo, da dobro igra nogomet, 26-letnik je očitno tudi zelo dober plesalec.

Pri Manchester Cityju žalujejo za zastavico, ki označuje kot

Manchester City je v soboto zlahka napredoval v angleškem ligaškem pokalu, v katerem je na domačem Ittihadu s 5:0 odpihnil Burnley. Kljub temu so pri angleških prvakih po tekmi žalovali. Zakaj? Bolj za šalo kot zares, ampak dan po tekmi so Josep Guardiola in druščina upokojili zastavico, ki označuje kot.

Med tekmo proti Burnleyju jo je namreč ob tem, ko je reševal žogo, da ne bi ušla z igrišča, polomil Kyle Walker. Pri Manchester Cityju imajo očitno dober smisel za humor, zato so po tekmi poskrbeli za objavo, ki je pošteno nasmejala.

Kako je Kyle Walker zlomil zastavico:

Izjava za javnost Manchester Cityja:

Neverjeten pripetljaj, ki ga je začinil zvezdnik Liverpoola

Prejšnji teden je neki nogometni navdušenec z letalom enega izmed nizkocenovnih letalskih prevoznikov potoval iz Amsterdama v Liverpool, ko je na letalu zagledal zvezdnika Liverpoola Georginia Wijnalduma in se – tako kot bi verjetno naredil vsak navijač – odločil to deliti s svojimi sledilci na Twitterju.

"Sem 99-odstotno prepričan, da je na mojem letu Georginio Wijnaldum," je zapisal navijač, ki pa ni vedel, da 28-letni nizozemski reprezentant sedi za njim. Ob tem se je še manj zavedal tega, da nizozemski zvezdnik tudi bere, kaj piše.

Ko je Wijnaldum prebral, kaj je nogometni navdušenec pred njim napisal, je to fotografiral in fotografijo delil s svojimi 1,6 milijona sledilci na Instagramu, s tem pa seveda poskrbel za precej smeha in mladeniču pred seboj dal tudi lekcijo: "Vedno poglej, kdo ti gleda čez ramo."

No, vse skupaj je seveda minilo v šaljivem tonu, nogometni navijač, ki sliši na ime Ben, pa je bil nad dejanji Nizozemca navdušen. "Pozneje sva se pogovarjala, o njem lahko povem samo najbolje. Šalila sva se na moj račun, zelo prijazen pa je bil tudi do vseh preostalih, ki so ga prepoznali in se želeli fotografirati z njim. Super fant, ni kaj," je povedal Ben.

Lepa gesta kapetana Maribora, ki vas ne bo pustila ravnodušnih

Marcos Tavares je ikona NK Maribor, njegov najboljši strelec in kapetan, ki je med navijači zelo priljubljen. Ne samo zaradi golov in številnih uspehov, s katerimi razvaja navijače vijoličaste barve, še bolj zaradi svojega odnosa do igre in tudi nogometnih navdušencev.

Tudi zaradi takšnih gest, kakršna je bila njegova zadnja, ko je presenetil in razveselil enega izmed navijačev Mariborčanov. Poglejte, zakaj in kako.

Kapetan Olimpije se je že takoj postavil na čelo

Po odhodu Branka Ilića iz NK Olimpija je kapetanski trak (in tudi novo pogodbo) v roke dobil Nejc Vidmar, ki je pred časom že bil kapetan Ljubljančanov. Rekorder po številu minut nepremaganosti v slovenski ligi, ki se je vrnil po dolgotrajni poškodbi, pa je naloge kapetana, ki se mora vedno postaviti na čelo, očitno vzel skrajno resno. Slovenski državni in pokalni prvaki so se v nedeljo sproščali zunaj nogometnih zelenic in se odpravili na karting. Izkušeni vratar, ki se je ravno vrnil z reprezentančne akcije Matjaža Keka v Španiji, je takoj pokazal, kdo mora biti na čelu skupine in s kartingom v cilj prišel prvi.

Saj ne more biti res, ampak je

Pretekli konec tedna je lizbonski Sporting gostoval pri Portu in ga po drami enajstmetrovk izločil iz pokalnega tekmovanja. Nič takšnega, če s štadiona Porta ne bi prišla tudi novica o neverjetnem in hkrati nesrečnem naključju, ki se je tam zgodilo. Na začetku drugega polčasa je moral namreč predčasno z igrišča Andre Pinto, ker si je pri enem izmed dvobojev zlomil nos. Zamenjal ga je Srb Radoslav Petrović in tekmo končal – z zlomljenim nosom. Saj ni res, ampak je …

Za fotografa je bilo preveč. Kar med tekmo je zajokal.

Iran je danes po porazu z 0:3 proti Japonski v polfinalu izpadel iz azijskega pokala, na katerem je na klopi Iraka uspešno nastopal tudi nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec. Za Irance, ki jih je po tekmi doletel še en udarec – slovo je naznanil uspešni selektor Carlos Queiroz –, je bil poraz zelo boleč. Da je res tako, kaže tudi fotografija enega izmed iranskih fotografov, ki je spremljal tekmo. Čeprav je profesionalec, je bil poraz tudi zanj preveč boleč, zato je – medtem ko je fotografiral dogajanje na igrišču – kar zajokal …

Ganljiv trening Nantesa: Rene Krhin in soigralci v šoku

Za konec pa na žalost k malo manj veseli temi. Žalostni zgodbi Emiliana Sale, Argentinca, čigar letalo je pred tednom dni izginilo na poti iz Nantesa v Cardiff, kjer bi moral svojo nogometno pot nadaljevati kot član Cardiff Cityja. Ta je francoskemu prvoligašu zanj odštel rekordnih 17 milijonov evrov, a 28-letnega napadalca očitno nikoli ne bo dočakal.

Za Salo joka ves nogometni svet. Nogometaš je uradno še vedno samo pogrešan, saj razbitin letala niso našli, a medtem tudi obupali in prekinili iskanje. Najtežje je zaradi tega poleg svojcem zagotovo njegovim nekdanjim soigralcem. Da je res tako, potrjujejo tudi prizori z enega od treningov Nantesa v prejšnjem tednu, na katerem je vidno, da so nogometaši Nantesa in trener Vahid Halilhodžić v šoku in komaj zadržujejo solze. Nič drugače ni bilo niti s slovenskim reprezentantom, ki igra za Nantes, Renejem Krhinom.

Ne spreglejte