Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
18. 2. 2019,
20.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

1

Natisni članek

Wanda Nara Mauro Icardi izbor z družabnih omrežij Chelsea

Ponedeljek, 18. 2. 2019, 20.00

5 let, 2 meseca

Izbor z družabnih omrežij

Kontroverzni Icardi: umaknil se je Handanoviću in se spravil na svojo sestro

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

1

Kaj prinaša tokratni ponedeljkov izbor najbolj zanimivih dogodkov z nogometnih zelenic in predvsem ob njih? Prebrskali smo splet in našli marsikaj. Kaj? Sprehodite se čez tokratni Izbor z družabnih omrežij.

Nogometna sramota v Italiji, polna bizarnih in komičnih dogodkov

Na koncu je bilo 20:0, ob polčasu pa 16:0. Vsak, ki je pretekli konec tedna pregledoval izide nogometnih lig po svetu in se morda ustavil tudi pri tistih nižjih, je, ko je naletel na dogajanje v tretji italijanski ligi, privzdignil obrv in se čudil.

Kar s 16:0 je Cuneo proti Piacenzi vodil ob polčasu, v drugem delu igre pa močno "popustil" in zmagal z "vsega" 20:0. Kaj se je na štadionu Fratellija Paschiera dogajalo? Ker se je klub znašel v hudih finančnih težavah, so se nogometaši Piacenze odločili, da bodo stavkali, zato na tokratno gostovanje sploh niso odšli.

Tako se je morala Piacenza znajti po svoje, ekipo za tekmo proti Cunei pa so sestavili na hitro in predvsem površno. Še malce pred začetkom tekme se je zdelo, da Piacenza sploh ne bo mogla igrati, saj ni bilo na voljo niti minimalnih sedem nogometašev, ki so nuja, da se tekma sploh odigra.

Potem so pri Piacenzi na igrišče postavili šest mladincev in celo 39-letnega fizioterapevta, medtem ko je bil z njimi na poti še en mladenič, ki pa pred začetkom tekme ni imel potrebne dokumentacije, ob kateri bi lahko nastopil. No, kar med tekmo jo je dobil, tako da je lahko zaigral tudi on. Še dobro, omenjeni fizioterapevt se je namreč med tekmo poškodoval in moral z igrišča …

Medtem pa nogometaši Cunea niso pokazali usmiljenja do obubožanega nasprotnika. Vsaj v prvem polčasu zagotovo ne. Nasprotniku so nasuli kar 16 golov, potem pa le malce popustili in do zadnjega sodnikovega žvižga tekme, ki so ji številni rekli kar sramota italijanskega nogometa, zadeli le še štirikrat. Kdo je bil igralec tekme? Težko je izbrati, izstopala sta predvsem dva. Hicham Kanis, ki je zabil kar šest golov, in Edoardo Defendi, ki je zabil enega manj …

Kaj se je dogajalo v Cuneu?

Bizarna odločitev sodnika na Poljskem, ki ji je botroval VAR

Pretekli konec tedna sta se v prvi poljski ligi v Varšavi udarila tamkajšnja Legia in Cracovia. Gostje so zmagali z 2:0, a bolj kot dva gola za zmago Cracovie, ki ju je zabil Španec Javi Hernandez, v nogometnem svetu odmeva odločitev, za katero je na tej tekmi poskrbel glavni sodnik.

Po prekršku Williama Remyja v domačih vrstah Williama je v 74. minuti Francozu pokazal rumen karton, ki je bil njegov drugi na tekmi in s tem seveda tudi rdeč, a je nato po posredovanju VAR (video sodniškega pomočnika), ki je v tej sezoni v uporabi tudi na Poljskem, svojo odločitev spremenil. Remyja, ki je medtem že odkorakal proti garderobam, je poklical nazaj na igrišče, potem pa je sledila odločitev, ob kateri se je marsikdo pošteno nasmejal.

Nekdanjemu branilcu Dijona, Lensa in Montpellierja, ki je sprva mislil, da bo še lahko igral, je namreč pokazal neposreden rdeč karton in ga poslal nazaj v garderobe. Bizarna odločitev, ni kaj …

Kontroverzni Icardi: umaknil se je Handanoviću in se spravil na svojo sestro

Mauro Icardi in Wanda Nara. | Foto: Reuters Mauro Icardi in Wanda Nara. Foto: Reuters Mauro Icardi, prvi zvezdnik in najboljši strelec Interja, ki se je z vodilnimi v klubu in tudi njegovimi navijači že večkrat sprl, je prejšnji teden – menda zaradi izsiljevanja glede nove pogodbe – po odločitvi klubskega vodstva ostal brez kapetanskega traku, ki ga je nosil v zadnjem času.

Kapetanski trak je tako predal nekdanjemu slovenskemu reprezentantu Samirju Handanoviću, kar so navijači Milančanov sprejeli z navdušenjem, argentinski zvezdnik pa je ob tem – menda zaradi težav s poškodbo, a marsikdo je prepričan, da je resnica drugačna – ostal še brez mesta v ekipi Interja. Ta je brez njegove pomoči in s Handanovićem v vlogi kapetana premagal dunajski Rapid v ligi Europa in tri točke osvojil še na nedeljski prvenstveni tekmi proti Sampdorii.

Samir Handanović
Sportal Nepričakovana sprememba v Interju, Handanović deležen ogromne časti

Icardija, ki se je vnovič znašel na udaru navijačev, pa je potem javno nagovorila tudi njegova sestra in kot glavni razlog za vse, kar se zvezdniškemu Argentincu dogaja, med vrsticami navedla njegovo ženo in tudi menedžerko, lepo Wando Nara, ki se je v središču pozornosti na Apeninskem polotoku v preteklosti znašla že večkrat. Med drugim tudi zaradi tega, ker je, preden jo je k sebi zvabil Icardi, prijateljevala z njegovim nekdanjim velikim prijateljem, prav tako argentinskim nogometašem Maxijem Lopezom.

"Ubogi moj brat, zakaj še naprej dovoliš, da se ti dogaja, kar se ti dogaja? Če bi imel ob sebi resno osebo, ki ji je res mar zate, se kaj takega ne bi zgodilo," je na Twitterju svojega slovitega brata naslovila Ivana Icardi Rivera, a odziv tistih, ki jih je nagovorila, ni bil najbolj prijeten.

Najprej se je javila Wanda in dejala, da se Ivana javlja le takrat, ko potrebuje denar, potem pa se je na stran svoje žene odločno postavil še Icardi. "To se ne bo zgodilo. Zakaj nesmiselno trošiš čas na Twitterju in počneš nesmiselne stvari, namesto da bi delala, saj ti to, kar počneš, ne bo prineslo nič dobrega. Spomni se kdaj še na koga od svojih preostalih šestih bratov in sester, glede na to, da se to nikoli ne zgodi. Pozdrav!" je zapisal 25-letni Icardi in pri marsikom naletel na zgražanje. "Mauro, rešuj to na drugačen način," ga je ob tem opomnil eden od njegovih sledilcev.

Neokusen odziv zvezdnika PSG, ki je nase opozoril tudi s pivsko steklenico

Prejšnji teden je bilo na Old Traffordu veselo. V prvi tekmi osmine finala lige prvakov sta se udarila Manchester United in PSG, v središču pozornosti pa je bil predvsem en nogometaš. Argentinec Angel Di Maria, ki je bil pred leti član Manchester Uniteda, a v barvah rdečih vragov ni navdušil. Čeprav so Angleži zanj leta 2014 odšteli kar 75 milijonov evrov, ki so kapnili na račun Real Madrida, je bil njihov član vsega eno leto, potem pa se preselil v PSG. V 32 tekmah je v Manchestru zabil le štiri gole in se obnesel veliko slabše, kot so pričakovali navijači najbolj trofejnega angleškega nogometnega kluba.

Zdaj se je vrnil na Old Trafford in zablestel. Pri zmagi PSG z 2:0, po kateri so Parižani z eno nogo že v četrtfinalu elitnega evropskega klubskega tekmovanja, je bil najboljši posameznik na igrišču, izkazal se je z asistencama za oba zadetka. Odlični predstavi navkljub pa je moral s tribun Old Trafforda ves čas poslušati žaljivke na svoj račun, na igrišče je priletela tudi pivska steklenica.

Takole je s tal pobral pivsko steklenico in naredil "požirek":

Toda, če lahko njegovemu odzivu ob tem zaploskamo – steklenico je dvignil s tal in se pretvarjal, da bo spil požirek -, je to, kar se je dogajalo po drugem golu gostov, neokusno. Argentinski reprezentant je povsem izgubil živce, pogledoval proti tribunam in navijačem Manchester Uniteda in se drl: "J**ite se! Prasci!" Zagotovo zaradi besed, ki jih je izgovoril, na Otoku ne bo več posebno priljubljen, ampak ravno obratno …

Trenutek, ko je izgubil živce:

Nori navijači PSG sredi Manchestra

Pa še malo dogajanja iz Manchestra, a ne z nogometne zelenice Old Trafforda, ampak navijaškega pred tekmo med Manchester Unitedom in PSG. Tega je na Otok prišlo spodbujat veliko navijačev, poskrbeli pa so za pravcato ultranavijaško sceno. Na tekmo, med njo in tudi po njej. Kaj se je dogajalo?

V Fazaneriji je kot prva navdušila kar nogometašica

V Fazaneriji, štadionu v Murski Soboti, na katerem igrajo nogometaši Mure, z nestrpnostjo pričakujejo nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije, ko bodo lahko ponosno razkazovali novo pridobitev. Reflektorje z umetno razsvetljavo, ob katerih bodo lahko v Prekmurju prvoligaški (in tudi drugačen) nogomet spremljali tudi v večernih urah.

Še pred tem pa so prejšnji teden v Fazaneriji tekmo odigrale tudi nogometašice ŽNK Beltincev, ki so visoko, s 5:0, premagale ŽNK Dinamo Zagreb in pokazale, da so še kako dobre. No, pa ne samo to. Njihova nogometašica Tjaša Tibaut je poskrbela za mojstrski zadetek, ki se ga ne bi sramovali niti najboljši nogometaši na svetu, kaj šele nogometašice. Oglejte si, zakaj.

Neverjetno, kako spretna je z nogometno žogo

No, pa ostanimo pri ženskah in tem, da znajo tudi nekatere med njimi nogometno žogo brcati še kako dobro, včasih tudi boljše od nogometašev, ki v nogometnem svetu ukradejo vso slavo in denar. Spodnji posnetek je sicer nastal zunaj nogometnih štadionov, zanj pa je poskrbelo dekle, ki sploh ni profesionalna nogometašica, a boste, če si ga boste ogledali, kmalu ugotovili, zakaj je zakrožil po spletu in tudi v nogometnem svetu poskrbel za val navdušenja.

Nevsakdanji prizori iz Španije, kjer so sredi tekme poskrbeli za pogreb

Da nogometna romantika iz leta v leto umira, je jasno vsakemu, ki vsaj površno spremlja nogomet. Pomemben je denar in predvsem to, da ga bo v prihodnosti še več. Zaradi tega se spreminja marsikaj, tudi termini nogometnih tekem. Včasih so bile prvenstvene tekme po pravilu na sporedu ob sobotah in nedeljah, zdaj že nekaj časa ni več tako.

S tem se ne strinja marsikateri nogometni navijač, pri španskem drugoligašu Alavesu pa so proti takšnim odločitvah vodilnih v nogometnem svetu prejšnji teden protestirali na prav zanimiv in domiseln način. Ker je bila tekma njihovega kluba proti Levanteju na sporedu v ponedeljek, so svoje ogorčenje izrazili tako, da so kar sredi tekme uprizorili pogreb. "Umrl je nogomet. Počivaj v miru," so zapisali ob tem.

Tako razočaran, da je kar zapustil grb

Pred enim tednom si je Chelsea v angleški premier ligi privoščil pravcato katastrofo in v gosteh pri prvaku Manchester Cityju izgubil kar z 0:6. Navijači Londončanov so bili ogorčeni, vse več jih je ob tem glasno zahtevalo odhod italijanskega trenerja Maurizia Sarrija. "Vprašaj ga, s katerim letalskim prevoznikom bi rad odpotoval nazaj domov, italijanskim ali britanskim," je ob tem nekemu novinarju, ki je bil prisoten na novinarski konferenci takoj po tekmi v Manchestru, na Twitterju naročil eden izmed Chelseajevih navijačev.

Nekateri drugi so bili prav tako hudomušni, eden izmed njih pa je na spletu poskrbel za montažo Chelseajevega grba, v katerem že desetletja ponosno pozira lev. No, očitno je bil boleč poraz proti ekipi Josepa Guardiole preveč. Odločil se je namreč, da ga zapusti, in nastalo je tole:

V Argentini so se poslovili od nesrečnega nogometaša

Pred skoraj mesecem je na poti iz Francije v Wales strmoglavilo letalo, na njem je bil tudi Emiliano Sala po svojem rekordnem prestopu iz Nantesa v Cardiff City. Potem ko so letalo nekaj časa iskali, nato pa le našli, z njim pa žal tudi mladeničevo truplo, so v rodni Argentini nesrečnega nogometaša Nantesa prejšnji teden le pokopali. Bilo je zelo čustveno …

Ne spreglejte