Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
2. 7. 2018,
18.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Triglav Dejan Vokić

Ponedeljek, 2. 7. 2018, 18.00

5 let, 9 mesecev

Spremembe v 1. SNL

Iz Kranja med poljsko elito

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Dejan Vokić | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nekdanji nogometaš Maribora Dejan Vokić, ki se je v začetku leta vrnil na Gorenjsko, bo nogometno kariero nadaljeval na Poljskem, kjer je sklenil sodelovanje z novopečenim prvoligašem Zaglebie Sosnowiec. Aluminij je ostal brez dveh igralcev. Hrvat Josip Zeba se seli v Vietnam, Francoz Christopher Makengo pa v Grčijo.

Poletna tržnica je poskrbela za nove spremembe v 1. SNL. Triglav bo v novo sezono krenil brez pomoči mladega slovenskega reprezentanta Dejana Vokića. Krilni nogometaš se je pozimi vrnil na Gorenjsko, a se je v orlovem gnezdu zadržal vsega pol leta, saj bo nogometno pot nadaljeval na Poljskem, v Kranju pa po podpisu nove pogodbe ostaja David Tijanić, ki prav tako brani barve mlade slovenske izbrane vrste.

"Občutki ob podpisu so izjemno dobri. To pomeni, da je klub zadovoljen z mojim delom, odnosom in igrami, vsekakor pa bo zame to le še dodatna motivacija za trdo delo v prihodnje. V prihodnji sezoni bomo skupaj storili še korak naprej, kot ekipa bomo na še višji ravni," je po podpisu triletne pogodbe dejal Tijanić, nekdanji up ljubljanske Olimpije.

Olimpija Qarabag
Sportal Strelski festival Mure, Udinese premočan za Gorico, Izraelci za Kranjčane

V novi sezoni ne bo sodeloval z 22-letnim Vokićem, ki je sklenil triletno sodelovanje z novopečenim poljskim prvoligaškim klubom Zaglebie Sosnowiec in okrepil številčno slovensko kolonijo na Poljskem. Mladi slovenski reprezentant se je izkazal na preizkušnji. V pripravljalnem obračunu se je vpisal med strelce proti Viitorulu.

Hrvat Josip Zeba (desno) bo kariero nadaljeval v Aziji. | Foto: Vid Ponikvar Hrvat Josip Zeba (desno) bo kariero nadaljeval v Aziji. Foto: Vid Ponikvar

V Kidričevem ne bosta več igrala Hrvat Josip Zeba in Francoz Christopher Makengo. Prvi se seli k vietnamskemu klubu Hoang Anh Gia Ali, drugi pa k grškemu tretjeligašu Niki Volosu.

Matic Črnic
Sportal Mariborčan, ki se ga je odrekel Zahović: Navijačev Olimpije nočem pustiti na cedilu
Ne spreglejte