Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 5. 2018,
20.04

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

italijansko prvenstvo Juventus Josip Iličić Jasmin Kurtić Valter Birsa Samir Handanović

Nedelja, 6. 5. 2018, 20.04

5 let, 11 mesecev

Italijansko prvenstvo, 36. krog

Juventus praktično že prvak, Slovenci do pomembnih zmag

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Napoli | Foto Reuters

Foto: Reuters

Napoli je dva kroga pred koncem italijanskega prvenstva doma le remiziral proti Torinu in praktično že izgubil možnosti za naslov prvaka, o katerem je še pred kratkim razmišljal zelo glasno. V boju za ligo prvakov je zelo pomembno zmago z Interjem dočakal Samir Handanović. V lovu za obstanek sta se zelo pomembnih točk veselila Jasmin Kurtić (Spal) in Valter Birsa, ki je pri zmagi Chieva tudi zadel.

Juventus je v soboto odpravil Bologno, Napoli, ki je prejšnji konec tedna izgubil proti Fiorentini, pa je tokrat dvakrat zapravil vodstvo na domači tekmi proti Torinu in praktično izpadel iz boja za naslov, na katerega čaka že dolgih 28 let. Juventus, ki brani naslov, ima namreč dva kroga pred koncem sezone šest točk prednosti.

Zelo pomembno zmago v lovu na ligo prvakov je dočakal Inter, ki je s 4:0 v Vidmu premagal Udinese v Vidmu, kjer je Samir Handanović na tekmi proti svojemu nekdanjemu klubu spet ohranil nedotaknjeno mrežo.

Veliko veselje Valterja Birse po golu. | Foto: Getty Images Veliko veselje Valterja Birse po golu. Foto: Getty Images Valter Birsa je Chievu, ki je bil pred 36. krogom na 18. mestu, to ob koncu sezone vodi v drugo ligo, utrl pot do izjemno pomembne zmage proti Crotoneju z 2:1. Slovenski reprezentant je v 12. minuti s tretjim prvenstvenim golom sezone poskrbel za vodstvo z 1:0. V polno je meril po strelu z glavo. Primorec je igral od prve do zadnje minute, medtem ko je Boštjan Cesar obsedel na klopi Verončanov in ni dobil priložnosti za igro.

Zelo pomembne tri točke je s pomočjo Jasmina Kurtića, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute, osvojil tudi Spal, ki je bil z 2:0 boljši od že zdavnaj odpisanega Beneventa. Spal je tako skočil na 14. mesto z dvema točkama prednosti pred 18. mestom, Chievo pa ima točko manj in je 15.

Atalanta je z 1:1 remizirala v Rimu pri Laziu in je zdaj sedma. Za šestim Milanom, ki je trenutno na mestu, ki zagotavlja ligo Europa, zaostaja za točko. Josip Iličić, ki se je pred kratkim vrnil po daljši odsotnosti zaradi poškodbe, je tokrat za moštvo iz Bergama igral od 52. minute.

Vid Belec je sedel na klopi Sampdorie, ki je gostovala pri Sassuolu in izgubila z 0:1, a priložnosti za debi v moštvu iz Genove ni dočakal.

Najboljši strelci:

29 - Immobile (Lazio)
28 - Icardi (Inter)
22 - Dybala (Juventus)
19 - Quagliarella (Sampdoria)
18 - Mertens (Napoli)
16 - Higuain (Juventus), Džeko (Roma)
...
11 - Iličić (Atalanta)
...
3 - Kurtić (Spal/Atalanta), Birsa (Chievo) 
...

Ne spreglejte