Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2019,
22.33

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Vid Belec Luka Krajnc Samir Handanović Josip Iličić Jasmin Kurtić Leo Štulac Valter Birsa Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Juventus italijansko prvenstvo

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 1. 2019, 22.33

5 let, 5 mesecev

Italijansko prvenstvo, 21. krog

Zajc in druščina praznih rok, Bologna z novim trenerjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo je uspešno realiziral enajstmetrovko in Juventusu prinesel novo zmago. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo je uspešno realiziral enajstmetrovko in Juventusu prinesel novo zmago.

Foto: Reuters

Na ponedeljkovi tekmi 21. kroga italijanskega prvenstva je Empoli Mihe Zajca, ki je igral do 80. minute, z 1:3 priznal premoč Genoi vratarja Roka Vodiška, ki je srečanje spremljaj na klopi. Pri Bologni so opravili trenersko menjavo. Filippa Inzaghija, pod katerim je Bologna na 21 tekmah dosegla le dve zmagi, je začasno zamenjal Siniša Mihajlović, ki je klub vodil že med letoma 2008 in 2009.

Nedelja v serie A je postregla s kopico zadetkov. SPAL je z Jasminom Kurtićem s 3:2 zmagal v gosteh pri Parmi Lea Štulca. Parma je brez Štulca, ki ga ni bilo niti na klopi, proti Spalu Kurtića vodila že z 2:0, a potem izgubila z 2:3. Izkušeni slovenski reprezentant, ki je ta konec tedna prvič postal očka, je igral vso tekmo in prispeval podajo za izenačenje Spala na 2:2.

Atalanta Josipa Iličića je s 3:3 remizirala proti Romi. Iličić je odigral 83 minut za Atalanto, ki je v Bergamu remizirala s 3:3 proti Romi, potem ko je zaostajala že z 0:3. Podajo za zadnji gol, ki jim je prinesel točko, je pri domačih nogometaši prispeval prav izkušeni slovenski reprezentant.

Frosinone Luke Krajnca je s 4:0 zmagal v Bologni. Krajnc je odigral vseh 90 minut za Frosinone, ki je v lovu na obstanek prišel do pomembne zmage s 4:0 v Bologni.

Interju Samirja Handanovića je spodrsnilo. Z gostovanja v Torinu se vrača poražen. Juventus je v Rimu zaostajal, a nato prišel do preobrata in po 11-metrovki Cristiana Ronalda premagal Lazio.

Krajnc do pomembne zmage

V soboto je Valter Birsa s svojim novim klubom Cagliarijem gostoval pri Sassuolu in izgubil z 0:3. Nekdanji slovenski reprezentant je igral od 64. minute. Vid Belec spet ni dobil priložnost za igro pri Sampdorii, ki je doma s 4:0 premagala Udinese. V večernem derbiju na San Siru sta Milan in Napoli remizirala brez zadetkov.

V soboto je bilo najprej zelo pestro v Veroni, kjer je zadnjeuvrščeni Chievo s 3:4 izgubil proti Fiorentini. Za Verončane je od 30. minute igral Boštjan Cesar

Quagliarella ujel Batistuto

Fabio Quagliarella je v izjemni formi. | Foto: Getty Images Fabio Quagliarella je v izjemni formi. Foto: Getty Images Napadalec Sampdorie Fabio Quagliarella kljub skoraj 36 letom pridno trese mreže tekmecev. Na današnji prvenstveni tekmi proti Udineseju je zadel že na enajsti zaporedni ligaški tekmi, s čimer je izenačil rekord slovitega argentinskega strelca Gabriela Batistute iz sezone 1994/95, ko je igral za Fiorentino.

Batistuta je v omenjeni sezoni zadel na uvodnih enajstih tekmah, sezono pa končal s 26 goli, s čimer je bil najboljši strelec lige.

Quagliarella pa ima za sabo eno najboljših sezon, na teh enajstih tekmah je doslej zadel že 14-krat, skupno pa 16-krat. Napadalec, ki je 25-krat igral tudi za italijansko izbrano vrsto, je doslej največ golov v eni sezoni, 19, dosegel prav v prejšnji.

Quagliarella se je klubu iz Genove pridružil leta 2016, pred tem je med drugim igral tudi za Juventus, Napoli, Torino in Udinese.

Serie A, 21. krog: 

Lestvica:

Najboljši strelci:

16 - Quagliarella (Sampdoria)
15 - Zapata (Atalanta), Ronaldo (Juventus), 
13 - Piatek (Genoa)
11 - Immobile (Lazio), Milik (Napoli)
9 - Caputo (Empoli), Icardi (Inter)
...
6 Iličić (Atalanta) ...
...
4 - Kurtić (Spal) ...
3 Zajc (Empoli) ...
2 - Birsa (Cagliari)

Ne spreglejte