Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 9. 2020,
18.45

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Juventus Josip Iličić Vid Belec Miha Zajc Valter Birsa Dejan Vokić Jasmin Kurtić Samir Handanović italijansko prvenstvo

Torek, 22. 9. 2020, 18.45

3 leta, 7 mesecev

Italijansko prvenstvo, 1. krog

Zlatan Ibrahimović se na pragu 39. leta starosti ne ustavlja, kazen za Romo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Z novo sezono je začel tudi Milan in v ponedeljek v 1. krogu italijanskega prvenstva z 2:0 premagal Bologno. Oba gola za Milančana je zabil zimzeleni Zlatan Ibrahimović, ki bo čez dva tedna praznoval že 39. rojstni dan, a bo očitno še naprej zabijal gole. Vodstvo italijanske nogometne lige je medtem kaznovalo prvoligaša Romo, ker je v 1. krogu na gostovanju pri Hellas Veroni na igrišče poslala Amadouja Diawaraja, ki ni imel pravice nastopa. Čeprav se je tekma na igrišču končala z 0:0, je po novem izid 3:0 v korist Verone.

Zimzeleni Zlatan Ibrahimović je bil glavni akter zmage Milana. | Foto: Getty Images Zimzeleni Zlatan Ibrahimović je bil glavni akter zmage Milana. Foto: Getty Images

Sportal Molk okoli Josipa Iličića je prekinil njegov soigralec

Slovenski reprezentant Miha Zajc je po vrnitvi iz Turčije debitiral v dresu Genoe in novemu klubu pomagal do prepričljive zmage nad Crotonejem (4:1). Visoke zmage se je razveselil tudi branilec naslova Juventus, ki lovi deseti zaporedni naslov. Doma je bil s 3:0 boljši od Sampdorie.

Kazen za Romo

Fiorentina je v uvodni tekmi nove sezone italijanskega prvenstva doma premagala Torino, dvoboj v Veroni pa se je končal brez zadetkov, a se je treh točk vseeno veselila Verona. Vodstvo italijanske nogometne lige je namreč kaznovalo prvoligaša Romo, ker je v 1. krogu na gostovanju pri Hellas Veroni na igrišče poslala Amadouja Diawaraja, ki ni imel pravice nastopa. Čeprav se je tekma na igrišču končala z 0:0, je po novem izid 3:0 v korist Verone. Diawara je julija dopolnil 23 let in tako ni bil več na voljo na seznamu do 22 let. A Roma ga ni registrirala za člansko ekipo, čeprav je vodstvo lige Romo opozorilo na napako.

Nedeljski začetek v Parmi

Nedeljski spored se je začel v Parmi, kjer je klub Jasmina Kurtića, Belokranjec je manjkal zaradi kazni, doma ostal brez točk proti Napoliju (0:2). Prenovljena Genoa, ki je v poletnem prestopnem roku pripeljala številne okrepitve, med njimi tudi slovenskega reprezentanta Miho Zajca, je spravila navijače v dobro voljo z visoko zmageo nad Crotonejem. Primorec je na igrišču prebil 76 minut in zapustil zelenico po končnem rezultatu 4:1. Cagliari je brez pomoči Valterja Birse, ki ni kandidiral za srečanje, remiziral pri Sassuolu, prvak Juventus pa se je prvič v novi sezoni predstavil v Torinu in s 3:0 ugnal Sampdorio. Med strelce se je vpisal tudi prvi zvezdnik kluba Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo je postavil končni rezultat dvoboja v Torinu. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je postavil končni rezultat dvoboja v Torinu. Foto: Reuters

Inter Samirja Handanovića in Atalanta Josipa Iličića bosta dvoboj uvodnega kroga odigrala šele v sredo, 30. septembra. Ravno tako Dejan Vokić, ki bo doma z Beneventom gostil ravno Handanovićeve.

Italijansko prvenstvo, 1. krog:

Sobota, 19. september:
Fiorentina : Torino 1:0 (0:0)
Castrovilli 78.

Verona : Roma 3:0*
*zaradi kazni.

Nedelja, 20. september:
Parma : Napoli 0:2 (0:0)
Mertens 63., Insigne 77.
Jasmin Kurtić (Parma) je počival zaradi kazni.

Genoa : Crotone 4:1 (3:1)
Destro 6., Pandev 9., Zappacosta 34., Pjaca 75.; Riviere 28.
Miha Zajc (Genoa) je odigral 76 minut in v 41. minuti prejel rumeni karton, Rok Vodišek (Genoa) ni kandidiral za dvoboj.

Sassuolo : Cagliari 1:1 (0:0)
Bourabia 87.; Simeone 77.
Valter Birsa (Cagliari) ni kandidiral za srečanje.

Juventus : Sampdoria 3:0 (1:0)
Kuluševski 13., Bonucci 78., Ronaldo 88.
Vid Belec (Sampdoria) ni kandidiral za srečanje.
 

Ponedeljek, 21. september:
Milan : Bologna 2:0 (1:0)
Ibrahimović 35., 50./11m

Sreda, 30. september:
18.00 Udinese - Spezia
18.00 Benevento - Inter Milano
20.45 Lazio - Atalanta

Ne spreglejte