SiolNET. Sportal Nogomet
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Italijanski prvoligaši napovedali tožbo

0,05

termometer

Serie A, logo
Če bodo televizijske hiše zavrnile izplačilo zadnjega obroka, so italijanski klubi najvišje kakovostne ravni italijanske lige napovedali tožbo proti televizijskim družbam. Foto: Getty Images

Italijanski prvoligaški nogometni klubi so napovedali vložitev skupinske tožbe proti distributerjem televizijskih programov, od katerih bodo zahtevali izplačilo denarja, dogovorjenega v pogodbi o prodaji televizijskih pravic, še pred zaustavitvijo vseh nogometnih tekem zaradi pandemije novega koronavirusa, so poročali italijanski mediji.

Zadnji obrok, ki bi ga morale televizijske družbe oziroma ponudniki pretočnih internetnih vsebin, izplačati italijanskim klubom na podlagi pogodbe o prodaji televizijskih pravic, je bil vreden 233 milijonov evrov.

Televizijske družbe Sky, DAZN in IMG tega zneska še niso izplačale in grozijo, da ga ne bodo izplačale, ker že vse od 9. marca ni tekem, kar pomeni, da tudi ne morejo zagotoviti svojim odjemalcem, uporabnikom pretočnih vsebin ter naročnikom plačljive televizije prenosov tekem. V primeru televizije Sky gre za dogovorjenih sedem tekem na teden. Televizijske družbe so se skušale o zamudi pri izplačilu dogovarjati s klubi serie A, a italijanski prvoligaši kljub koronski krizi zahtevajo, da jim pravočasno izplačajo pogodbeni znesek v celoti.

V skladu z najbolj optimističnim scenarijem bi se lahko trenutno ustavljena sezona 2019/20 serie A nadaljevala junija, končala pa avgusta. V skladu z najbolj optimističnim scenarijem bi se lahko trenutno ustavljena sezona 2019/20 serie A nadaljevala junija, končala pa avgusta. Foto: Getty Images

Kdaj se bodo nogometaši vrnili na igrišča?

Kot kaže, se bo to vprašanje preselilo v sodne dvorane. Če bodo televizijske hiše zavrnile izplačilo zadnjega obroka, so italijanski klubi najvišje kakovostne ravni italijanske lige napovedali tožbo proti televizijskim družbam. Italijanska vlada z majem napoveduje postopno sproščanje zelo strogih ukrepov, ki so jih v zahodni sosedi Slovenije vpeljali zaradi zajezitve epidemije koronavirusa. Za zdaj še ni mogoče napovedati, kdaj bodo na Apeninskem polotoku lahko znova igrali nogomet.

Predstavniki italijanskih oblasti pravijo, da bi se nogometaši na treninge lahko vrnili maja. V skladu s tem najbolj optimističnim scenarijem bi se lahko trenutno ustavljena sezona 2019/20 serie A nadaljevala junija, končala pa avgusta.

Do konca prvenstva je ostalo še 12 krogov. Že zdaj pa je s stoodstotno gotovostjo mogoče napovedati, da bodo klubi, če in ko bodo nadaljevali sezono, tekme igrali pred praznimi tribunami. Po 26 krogih je na vrhu prvenstvene lestvice Juventus iz Torina s 63 točkami, le točko manj ima na drugem mestu prvi izzivalec za naslov prvaka Lazio iz Rima.

Preberite še:

San Siro Inter Sportal Italijanski nogometni klubi bi lahko začeli trenirati 18. maja Moise Kean Sportal Italijana zaradi kršenja pravil osamitve čaka kazen Serie A, logo Sportal Italijanski klubi dosegli dogovor za dokončanje serie A, na Nizozemskem pa ...

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin