Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 8. 2021,
22.45

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

italijansko prvenstvo serie A Edin Džeko Denzel Dumfries Inter

Sobota, 14. 8. 2021, 22.45

2 leti, 8 mesecev

Milanski Inter predstavil veliki okrepitvi

Inter pripeljal Džeka in vročega Nizozemca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Edin Džeko | Edin Džeko se iz Rima seli na sever Italije. | Foto Getty Images

Edin Džeko se iz Rima seli na sever Italije.

Foto: Getty Images

Bosanski napadalec Edin Džeko je novi član Interja iz Milana. Petintridesetletnik iz Sarajeva je prišel iz Rome, podpisal pa je dveletno pogodbo z italijanskimi prvaki. V napadu bo skušal zapolniti vrzel po odhodu Romeluja Lukakuja. Črno-modri so v svoje vrste zvabili tudi nizozemskega reprezentanta Denzela Dumfriesa, ki bo skušal nadomestiti Achrafa Hakimija.

Matija Boben
Sportal Kakšna tekma v Bologni! Izpadel prvi prvoligaš. Tudi po zaslugi Slovenca.

Izkušeni reprezentant Bosne in Hercegovine Edin Džeko je za Romo na 260 tekmah dosegel 119 golov, član kluba iz večnega mesta pa je bil vse od poletja 2016.

Pred tem je v svoji dolgoletni karieri zastopal še barve angleškega Manchester Cityja, nemškega Wolfsburga in čeških Teplic, kamor je prišel iz domačega Željezničarja. V karieri je skupaj odigral kar 637 tekem in se podpisal pod 292 zadetkov.

Pri Interju bo 35-letnik, ki je že zaigral na pripravljalni tekmi s kijevskim Dinamom in se vpisal med strelce, skušal nadomestiti Belgijca Romeluja Lukakuja. Slednji je nov član Chelseaja, prestop pa je bil po poročanju medijev vreden 115 milijonov evrov.

Italijanski prvaki, pri katerih nosi kapetanski trak Samir Handanović, so v svoje vrste privabili tudi nizozemskega reprezentanta Denzela Dumfriesa. 25-letni Nizozemec se je v Milano preselil iz Eindhovna, kjer je igral za PSV. Z Interjem je sklenil pogodbo do konca junija 2025.

Dumfries se je izkazal na letošnjem evropskem prvenstvu, kjer je bil eden izmed najboljših igralcev Nizozemske in se dvakrat vpisal tudi med strelce. Inter je zanj plačal 12,5 milijona evrov, skupaj z bonusi pa bo znesel zrasel na 15 milijonov evrov. Nizozemski branilec bo skušal zapolniti vrzel po odhodu Achrafa Hakimija, ki ga je kupil PSG.

Ne spreglejte