Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 8. 2016,
11.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Inter Samir Handanović Roberto Mancini Frank de Boer

Torek, 9. 8. 2016, 11.42

6 let, 6 mesecev

Frank de Boer namesto Roberta Mancinija

Handanović bo po novem poslušal Nizozemca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Samir Handanović | Foto Reuters

Foto: Reuters

Italijanski nogometni velikan Inter, ki se v zadnjih sezonah zaradi slabših rezultatov v domačem prvenstvu ne uvršča v ligo prvakov, je dobil novega trenerja. Po skromnih predstavah v pripravljalnem obdobju se je z odgovornega položaja poslovil Roberto Mancini, nasledil pa ga je nekdanji nizozemski reprezentant Frank de Boer. 

Nekdanji italijanski reprezentant Roberto Mancini je ekipo Interja prevzel novembra 2014, ko je na klopi nasledil Walterja Mazzarrija. To je bila njegova druga vrnitev v vrste kluba, ki ga je vodil tudi v letih od 2004 do 2008, v pretekli sezoni pa je z osemnajstkratnim italijanskim državnim prvakom in trikratnim evropskim prvakom osvojil četrto mesto. Po jesenskem delu mu je kazalo odlično, saj je večji del začetnega dela sezone prebil na vodilnem položaju, spomladi pa je padel na četrto mesto in si zagotovil neposredno udeležbo v skupinskem delu evropske lige.

Nekdanji soigralec selektorja slovenske nogometne reprezentance Srečka Katanca v Sampdorii je bil nezadovoljen s številnimi zadevami v Interju, v katerem imajo od junija naprej večinski delež kitajska investicijska družba Suning. Predvsem je 51-letnega Mancinija motilo to, da lastniki niso upoštevali njegovih želja glede okrepitev. Samir Handanović in soigralci na pripravljalnih tekmah niso ravno uspešni. Na zadnji tekmi so si privoščili boleč poraz proti Tottenhamu (1:6). Nekdanji prvi vratar slovenske izbrane vrste je moral po žogo v svojo mrežo kar šestkrat.

Vskočil je Nizozemec

Roberto Mancini v 20 mesecih Interja ni popeljal v ligo prvakov. | Foto: Reuters Roberto Mancini v 20 mesecih Interja ni popeljal v ligo prvakov. Foto: Reuters

Odvetniki italijanskega trenerja se z vodstvom kluba dogovarjajo le še o finančnih pogojih prekinitve pogodbe. Mancini je na leto v Interju zaslužil 4,5 milijona evrov. "Robertu bi se zahvalili za profesionalen odnos do dela in zavezanost v zadnjih 20 mesecih," so zapisali pri milanskem velikanu, ki je pred šestimi leti osvojil naslov evropskega prvaka.

Inter je prevzel Frank de Boer, ki je bil tudi velika želja predsednika kluba Ericka Thohirja. Šestinštiridesetletni de Boer je v zadnjih šestih sezonah vodil nizozemski Ajax, podpisal pa je triletno pogodbo. V Interju bo prvo leto zaslužil dva milijona evrov, prihodnje leto pa tri.

De Boer je nekdanji nizozemski reprezentant, ki je skupaj z bratom dvojčkom Ronaldom pomagal Ajaxu do evropskega naslova. Igral je v obrambi. Branil je tudi barve Barcelone, Galatasarayja in nekdanjega škotskega velikana Glasgow Rangers. Za tulipane je odigral 112 tekem in dosegel 13 zadetkov.

Ne spreglejte