Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
25. 10. 2012,
11.51

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Agim Ibraimi NK Maribor NK Maribor Tottenham

Četrtek, 25. 10. 2012, 11.51

8 let, 1 mesec

Ibraimi: Želimo biti evropski Maribor

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Agim Ibraimi je v tem mesecu zabil že dva gola na zelo pomembnih tekmah. Oktober bi bil zanj sanjski, če bi se med strelce vpisal še proti londonskemu Tottenhamu.

V tej sezoni ni v najboljši strelski formi. V prvenstvu še sploh ni zadel, v Evropi se je med strelce vpisal dvakrat. Kljub temu ostaja eden tistih, ki se ga v taborih nasprotnih ekip vselej bojijo. Upravičeno. Njegova levica je smrtonosna, čeprav očitno lahko zadane tudi po strelu z desno nogo. Tako je bilo pri veličastni zmagi nad Panathinaikosom prejšnji mesec. Agim Ibraimi med strelci in nova zmaga Maribora. Scenarij, ki bi bil za 24-letnega makedonskega reprezentanta sanjski. ''Pomembno je, da odigramo dobro. Ne smemo se preveč obremenjevati z rezultatom. Če bomo igrali tako kot moramo in znamo, bo rezultat prišel sam po sebi. Želimo biti evropski Maribor. Moramo dokazati, da smo iz pravega testa,'' sporoča nogometaš, ki je v dresu Makedonije na zadnjih dveh tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 blestel. Najprej je zabil gol na tekmi proti Hrvaški, nato je z golom poskrbel še za zmago nad Srbijo. Te tekme so zdaj že pozabljene, v mislih nekdanjega nogometaša Olimpije, ki je med mariborskimi navijači vse bolj priljubljen, je zgolj Tottenham. Ta pa bo drevi v Ljudskem vrtu seveda favorit. ''Seveda, da bo. Ne moremo govoriti, da je drugače. Je pa po drugi strani jasno tudi to, da v Mariboru nobena ekipa ne more že vnaprej vpisati treh točk. Zagotovo Londončanom ne bo lahko. Smo zelo motivirani in dobro pripravljeni. Gremo po zmago!'' je bil dan pred tekmo odločen Ibraimi.

Sodnik, ki hitro deli kartone

Seveda tudi on ni mogel mimo zvestih mariborskih navijačev. Ljudski vrt bo tudi drevi nabito poln. ''Lepo je, ko imaš takšno podporo navijačev. Tudi tokrat bodo naš dvanajsti igralec. Navijači nam dajejo dodatno motivacijo, je pa najbolj pomembno, da bomo na ustrezni ravni mi. Če bomo mi pravi, bodo navijači še boljši,'' je z zanimivim razmišljanjem postregel Makedonec, ki že zelo dobro govori slovensko. Pohvalno, a pred novo veliko evropsko tekmo ne preveč pomembno. Bolj pomembno je vprašanje, če lahko slovenski prvaki ponovijo igro s tekme proti Panathinaikosu? ''Mislim, da jo lahko. Če jo bomo, bomo zmagali,'' je kratko in jedrnato odgovoril Ibraimi, ki v tednih, v katerih s soigralci igra pomembne evropske tekme, uživa. ''Za vse nas je to velika motivacija. Ko si otrok, sanjaš o tem, da igraš v ligi prvakov in ligi Europa. Nam je to uspelo že lani, letos smo uspeh ponovili. Lani smo osvojili le eno točko, letos smo si jih želel več in cilj presegli že na prvi tekmi. Seveda pa to ne pomeni, da se nameravamo ustaviti. Ko dosežeš nek cilj, si zadaš novega. Želimo si nadaljevati z zbiranjem točk,'' je filozofijo Mariborčanov razložil zvezdnik moštva in za konec nekaj besed namenil Sergeju Karasevu, ki bo tokrat delil pravico na zelenici mariborskega štadiona. Z ruskim sodnikom je imel namreč Ibraimi opravka septembra letos, ko je sodil na tekmi med reprezentancama Škotske in Makedonije. ''Takrat sem ugotovil, da gre za sodnika, ki hitro deli kartone. Na to moramo biti pazljivi,'' je opozoril Ibraimi. Prepričani smo, da je posvaril tudi soigralce.

Ne spreglejte