Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
20. 6. 2017,
22.50

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

1

Natisni članek

Damjan Bohar Agim Ibraimi Prva liga Telekom Slovenije UEFA liga prvakov NK Maribor NK Maribor

Torek, 20. 6. 2017, 22.50

1 leto

Druga pripravljalna tekma NK Maribor

Ibraimi jo je zagodel Mariboru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

1

Maribor Olimpija Jasmin Handanović Luka Zahović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Maribora, ki so v ponedeljek izvedeli ime tekmeca v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov (Zrinjski Mostar), so v torek v Odrancih odigrali drugo pripravljalno tekmo. Z makedonskim prvoligašem Shkendijo iz Tetova so se razšli brez zmagovalca (1:1).

Vijolice so v Odrancih zaigrale z začetno enajsterico, v katero je trener Darko Milanič uvrstil Handanovića, Palčiča, Rajčevića, Šulerja, Vilerja, Ahmedija, Pihlerja, Kabho, Boharja, Zahovića in Bajdeta. Ponovno je dvoboj izpustil klubski strelski rekorder Marcos Tavares.

Vodstvo Maribora ni trajalo dolgo

Če bi Agim Ibraimi spremljal dvoboj v Odrancih, bi gledal obračun dveh nekdanjih klubov. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Če bi Agim Ibraimi spremljal dvoboj v Odrancih, bi gledal obračun dveh nekdanjih klubov. Foto: Urban Urbanc/Sportida Bolje so začeli Mariborčani in v 6. minuti po zadetku Damjana Boharja povedli z 1:0. V polno je zadel po akciji, ki sta jo izpeljala Valon Ahmedi in Gregor Bajde. Vodstvo slovenskih prvakov ni trajalo dolgo. Makedonski podprvaki, ki se pripravljajo na začetek kvalifikacij v ligi Europa, so izenačili le štiri minute pozneje.

Mrežo Jasmina Handanovića je zatresel makedonski reprezentant Besart Ibraimi. Tako jo je Mariboru zagodel 30-letni napadalec z enakim priimkom, kot ga nosi njegov mlajši rojak, dolgoletni ljubljenec mariborskega občinstva Agim Ibraimi, ki je lani po aferi s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem zapustil klub.

Zanimivo je, da je makedonski nogometaš s slovenskim potnim listom v preteklosti v dresu Shkendije pustil močan pečat, tako da sta se v Odrancih merila njegova nekdanja kluba.

Zahović proti Katancu

V evropskih kvalifikacijah se bo pomeril tudi z Matijo Katancem, ki se je rodil v Varaždinu. | Foto: Vid Ponikvar V evropskih kvalifikacijah se bo pomeril tudi z Matijo Katancem, ki se je rodil v Varaždinu. Foto: Vid Ponikvar Mariborčane, proti katerim je v torek zadetek dosegel 30-letni Makedonec s priimkom Ibraimi, čaka še ena zanimiva igra priimkov. V 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov se bosta namreč na igrišču pomerila Zahović in Katanec.

Ne Zlatko (športni direktor vijolic) oziroma Srečko (selektor slovenske nogometne reprezentance), ampak Luka in Matija. Prvi je napadalec Maribora, sin Zlatka in najboljši strelec vijolic v prejšnji sezoni, drugi pa branilec Zrinjskega, nekdanji mladi reprezentant Hrvaške, ki je del kariere prebil tudi v Novi Gorici.

Mariborčani se pripravljajo na začetek sezone. V 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov se bodo pomerili s prvakom BiH Zrinjskim. Najprej v Mostarju, nato še v Ljudskem vrtu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mariborčani se pripravljajo na začetek sezone. V 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov se bodo pomerili s prvakom BiH Zrinjskim. Najprej v Mostarju, nato še v Ljudskem vrtu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Gledalci bi v 16. minuti skoraj dočakali novo vodstvo Maribora, a je Ahmedi, mladi Albanec, rojen na tleh Makedonije (Ohrid), zadel okvir vrat. Nekdanji zvezni igralec Celja ni imel sreče, saj je 20 minut pozneje spet stresel vratnico.

Poškodba novinca Billonga

Jean Claude Billong, nekdanji branilec Rudarja, je prva poletna okrepitev NK Maribor. | Foto: Jean Claude Billong, nekdanji branilec Rudarja, je prva poletna okrepitev NK Maribor. Trener Milanič je v nadaljevanju dal priložnost mlajšim kandidatom, pa tudi nekaterim izkušenim nogometašem, ki trkajo na vrata začetne enajsterice. Zaigrali so Cotman, Mertelj, Billong (od 65. Hajrić), Uskoković, Kolmanič, Hotić, Vrhovec, Ogrinec, Vokić, Kramarič in Sunny Omoregie.

Prvi poletni novinec Jean-Claude Billong je odigral le 20 minut, nato pa zaradi poškodbe stegenske mišice zapustil igrišče. Gostje, ki so si na srečanju privoščili bistveno manj menjav od Maribora, niso bili več nevarni za vijoličasta vrata.

Dvoboj se je končal z 1:1, Maribor pa je tako prvič v tem pripravljalnem obdobju ostal neporažen. Uvodno tekmo je proti hrvaškemu Osijeku izgubil z 1:2.

Ne spreglejte