Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
22. 2. 2016,
16.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mario Mandžukić Josep Guardiola Bayern München Juventus

Ponedeljek, 22. 2. 2016, 16.22

7 let, 12 mesecev

Hrvat se želi maščevati Guardioli

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hrvaški napadalec Mario Mandžukić se je po enomesečnem premoru vrnil v ekipo Juventusa. V torek se bo vrnil na štadion, kjer je že navduševal, in Bayernu pomagal do evropskega naslova.

Navijači Bayerna bodo v torek s toplim aplavzom pozdravili nekdanjega ljubljenca. Ko je Mario Mandžukić branil barve Bayerna, so Bavarci pod vodstvom Juppa Heynckesa osvojili trojno krono. Hrvaški napadalec, ki ga odlikuje dobra igra z glavo, se je leta 2013 v finalu lige prvakov vpisal med strelce. Na Wembleyju je zatresel mrežo Borussie Dortmund in se veselil prvega evropskega naslova, po prihodu novega trenerja pa ni skrival nezadovoljstva zaradi vedno manjše minutaže. Po nesoglasjih s trenerjem Josepom Guardiolo je leta 2014 zapustil bavarski klub in se odpravil v Madrid.

Po mesecu dni se je vrnil k treningom

Pri Atleticu je prebil eno sezono, nato pa se preselil k Juventusu, kjer mu vse ni steklo po načrtih. To je izkoristil Argentinec Paulo Dybala in postal vodilni napadalec Juventusa. Mandžukić je igral s spremenljivim učinkom in nihal v formi, zaradi poškodbe stegenske mišice pa ga zadnji mesec ni bilo na igrišču. V soboto se je vrnil k treningom, trener Massimiliano Allegri pa resno razmišlja, da bi ga v Münchnu poslal v ogenj.

"Želi se dokazati Bayernu in nanj narediti dober vtis. Zelo bo motiviran, povsem drugače kot mi," je dejal izkušeni branilec Juventusa Patrice Evra.

"Ko igra Mario, prav noben branilec igrišča ne zapušča srečen. Mario na igrišču gara za ekipo in opravlja zelo pomemben posel," je hrvaškega napadalca, ki je v tej sezoni v serie A dosegel šest zadetkov, pohvalil francoski soigralec.

Nizki branilci priložnost za Hrvata?

Mandžukić bi bil lahko v torek pomembno orožje Juventusa. Obrambna vrsta Bayerna se je namreč znašla v škripcih, saj je zaradi številnih poškodb zdesetkana. Manjkajo Jerome Boateng, Mehdi Benatia, Holger Badstuber in Javi Martinez. Strateg Guardiola razmišlja, da bi proti Juventusu osrednji branilski par sestavljala kar bočni branilec David Alaba in mladi as Joshua Kimmich. S predstavo zimskega novinca Serdarja Tascija, ki je prišel iz moskovskega Spartaka, na zadnji prvenstveni tekmi z Darmstadtom (3:1) ni bil zadovoljen, tako da bo ta srečanje z Juventusom verjetno spremljal s klopi za rezervne igralce. Mandžukiću, ki je v karieri dosegel ogromno zadetkov z glavo, se tako obeta velika priložnost v kazenskem prostoru nekdanjega kluba, saj bi lahko branilsko vrsto Bayerna sestavljali štirje nizki igralci.

Kapetan Phillip Lahm in Juan Bernat v višino merita le 170 centimetrov, Kimmich 176, Alaba pa 180 centimetrov. Navijači Juventusa so zato prepričani, da bo imel Mandžukić v torek nekaj priložnosti.

Ne spreglejte