Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
11. 3. 2015,
9.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Samir Handanović Inter Roma Federico Pastorello

Sreda, 11. 3. 2015, 9.13

8 let

Handanović želi ostati pri Interju, a le pod posebnimi pogoji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski vratar Samir Handanović ne razmišlja o menjavi kluba. Njegov posrednik Federico Pastorello je zatrdil, da želi nadaljevati kariero pri Interju, s katerim ga veže pogodba do leta 2016.

Med predstavniki Samirja Handanovića in vodstvom Interja že dalj časa potekajo pogajanja o podaljšanju pogodbe, ki pa so se zavlekla in še niso postregla z dogovorom. V času negotovosti se je na Apeninskem polotoku pojavilo kar nekaj govoric, da želi Ljubljančan zapustiti Milano in kariero nadaljevati v drugem klubu.

Skromni rezultati črno-modrih, ki v obdobju, odkar je med njihovi vratnici stopil Slovenec, sploh še niso zaigrali v ligi prvakov, naj ne bi predstavljali kamna spotike.

Ostal bi pri Interju, če bo ugodeno finančnim zahtevam

Če gre verjeti besedam njegovega agenta, želi Sarma ostati zvest Interju tudi po letu 2016. Takrat mu poteče obstoječa pogodba z nekdanjim evropskim prvakom, ki ne skriva želje, da bi v svojih vrstah zadržal dolgoletnega prvega vratarja slovenske izbrane vrste. "Potekajo pogajanja o podaljšanju pogodbe. Sodelovanje s klubom je izvrstno. Samir bi rad ostal pri Interju, a bo to odvisno od tega, ali bo sprejet finančni dogovor," je Federico Pastorello pojasnil v pogovoru za laroma24.it in dal vedeti, da Handanović ne razmišlja o odhodu.

Ni skrivnost, da si Handanović želi višje plače. Na leto zasluži dva milijona evrov, njegova želja pa sega višje. Če bi na leto prejel tri milijone, bi si izboljšal status na seznamu zaslužkarjev pri italijanskem klubskem velikanu, ki bi se rad vrnil na pota stare slave. Glede na zadnje zapise v priznanem italijanskem športnem časniku La gazzeta dello sport mu želi Inter ugoditi in je pripravljen globlje seči v žep, tako da bi lahko pogajanja kmalu postregla z dogovorom.

Roma sploh ni stopila v stik s Handanovićevim agentom

Če bi se odločil, da bo ostal v Interju, bi padla v vodo možnost selitve v Rim. Po besedah njegovega agenta kaj takega niti ne bi bilo mogoče, saj Roma sploh ni pokazala zanimanja. V zadnjih mesecih se je Handanovića povezovalo s sinovi volkulje, ki razmišljajo o novem prvem vratarju, a Ljubljančan še ni prejel nobene ponudbe. "Pred kratkim sem se sestal z Walterjem Sabatinijem (športni direktor Rome, op. p.), a me ni nič vprašal o Handanoviću. Morda spremlja Handanovića, saj bi lahko glede na starost Morgana De Sanctisa (prvi vratar Rome ima 37 let, op. p.) razmišljali o vratarju za prihodnost," je na glas razmišljal Handanovićev agent in še enkrat poudaril, da Roma z njim zaradi slovenskega varovanca, ki bo poleti dopolnil 31 let, sploh ni stopila v stik.

Poleg Rome so se v takšnih in drugačnih različicah kot nova klubska okolja najboljšega slovenskega vratarja omenjali še Liverpool, Manchester United in Barcelona.

Ne spreglejte