Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
8. 1. 2013,
7.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Samir Handanović Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 8. 1. 2013, 7.09

8 let

Handanović za Messija, Stojanović za Ronalda

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektorji, kapetani reprezentanc in novinarji so četrtič zapored za najboljšega nogometaša na svetu izglasovali Lionela Messija. Dobil je tudi glasove iz Slovenije.

Lionel Messi je postavil nov mejnik, ki jih v njegovi bogati karieri že tako ali tako ne manjka, in pri vsega 25 letih že četrtič prejel FIFA zlato žogo, nagrado za najboljšega nogometaša leta na svetu. Prejel je kar 41,6 odstotka vseh glasov. V najbolj prestižnem nogometnem izboru so sodelovali selektorji in kapetani vseh članic mednarodne nogometne zveze, glasove pa oddali tudi novinarji.

Iz Slovenije so glasovali kapetan izbrane vrste Samir Handanović, ki je na prvo mesto postavil prav Messija in zadel z izborom, zdaj že nekdanji selektor reprezentance Slaviša Stojanović pa je na prvo mesto postavil Cristiana Ronalda. Podobnega mnenja je bil pri izboru tudi novinar RTV Slovenije Andrej Stare. Tudi on je dal prednost pred zvezdnikom Barcelone najboljšemu posamezniku madridskega Reala. Tako Stojanović kot Stare sta Messija postavila na drugo mesto, medtem ko sta si bila Handanović in Stojanović edina pri izboru tretrjeuvrščenega. Oba sta na to mesto postavila vezista Barcelone Xavija Hernandeza, medtem ko je Stare mnenja, da je bil tretji najboljši v minulem letu ideolog igre italijanske reprezentance in torinskega Juventusa Andrea Pirlo.

Pri izboru najboljšega trenerja leta je imel vsak svojega favorita. Handanović očitno prisega na nekdanjega trenerja Barcelone, ki je trenutno brezposeln, Josepa Guardiolo, Stojanović je na prvo mesto postavil trenerja Reala Joseja Mourinha, po mnenju Stareta pa je najboljši trener ta hip Vicente del Bosque, ki je Španijo popeljal do evropskega naslova. Priznani in izkušeni novinar je zadel z izborom. Španski selektor je bil imenovan za najboljšega.

Ne spreglejte