Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
21. 12. 2015,
14.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samir Handanović Inter Lazio Antonio Candreva

Ponedeljek, 21. 12. 2015, 14.07

8 let

Handanović vidi rešitev v samokritiki

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Interja so na nedeljskem večernem derbiju z Laziem ostali praznih rok. Samirja Handanovića, ki se spogleduje s podaljšanjem pogodbe z Milančani, je dvakrat premagal Antonio Candreva.

Črno-modri so v nedeljo zapravili priložnost, da bi ohranili lepo prednost pred zasledovalci. Po domačem porazu proti Laziu imajo pred Fiorentino in Napolijem le še točko prednosti, branilec naslova Juventus se je približal na le še tri točke zaostanka, blizu pa je tudi vedno nevarna Roma, ki za Interjem zaostaja štiri točke. Da je bilo razpoloženje med navijači Interja po bolečem domačem porazu vseeno nekoliko vedro, je poskrbel slovenski vratar Samir Handanović. Govorice o tem, da bo končno podaljšal sodelovanje s klubom, so vse glasnejše. Po poročanju italijanskega časnika Tuttosport je že našel skupen jezik z vodstvom kluba in bo v začetku leta 2016 podaljšal pogodbo vse do leta 2019.

Njegova letna plača se bo dvignila za pol milijona evrov. Izkušeni Ljubljančan, ki je po tekmi z Ukrajino v Mariboru sporočil, da končuje reprezentančno kariero, bo tako v dresu milanskega velikana vsako leto bogatejši za 2,5 milijona evrov. Čeprav bi ga radi tudi nekateri drugi klubi, v zadnjih dneh je tako zanimanje pokazal turški Bešiktaš, želi Sarma ostati zvest Interju.

Lazia so se lotili z napačnim pristopom

V tej sezoni brani imenitno. V 17 nastopih v serie A je prejel le enajst zadetkov, na srečanju z Laziem pa je ubranil tudi strel z bele točke. Na njegovo žalost je Antonio Candreva, strelec obeh zadetkov za goste iz prestolnice, ostal priseben. Ko je Handanović ubranil strel z bele točke, se je žoga odbila nazaj do izvajalca, ta pa jo je zlahka poslal v nebranjeni del mreže in Laziu tlakoval pot do velike zmage.

Slovenski vratar je branil zelo dobro in si ponovno v svoji ekipi prislužil najvišje ocene. Na cedilu so ga pustili soigralci, kar je izkoristil Lazio in si na San Siru prilastil tri pomembne točke. "Lazia smo se lotili z napačnim pristopom. Igrali smo slabo in zasluženo ostali brez točk. Če bi osvojili točko, bi bilo to krasno za nas," je Handanović po srečanju dejal za Sky Sports. "Moramo postati samokritični in ta poraz vzeti kot učno uro, ki nam lahko pomaga v nadaljevanju sezone," je prepričan, da se lahko Inter iz tega poraza marsikaj nauči.

Ko izgubijo, je to napaka vseh

Na vrhu serie A je nastala gneča. Od Interja do petouvrščene Rome je pet klubov strnjenih v razmiku štirih točk. "Pot do konca sezone je še dolga. Dogajalo se bo še marsikaj," opozarja 31-letni Ljubljančan, ki se ni hotel pogovarjati o tem, kar zna najbolje.

Ponovno je ubranil strel z bele točke, a le nekaj trenutkov pozneje prejel zadetek, saj je žogo odbil naravnost v noge izvajalca.

"Hvala za vprašanje, a o teh stvareh ne govorim," je pojasnil specialist za branjenje kazenskih strelov in za konec spregovoril še o Brazilcu Felipeju Melu, ki je po nepotrebnem zakrivil prekršek za 11-metrovko in razjezil občinstvo v Milanu.

"Felipe je naredil napako. Malce je pretiraval. A ko izgubimo, je to napaka vseh," je vzel soigralca v bran.

Nogometaši Interja so odšli na kratek zimski premor. Prihodnjič se bodo za prvenstvene točke pomerili 6. januarja 2016, ko jih čaka gostovanje pri Empoliju.

Ne spreglejte