Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
5. 4. 2017,
17.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

pokal Slovenije naj gol NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Matko Obradović Jasmin Handanović

Sreda, 5. 4. 2017, 17.10

6 let, 7 mesecev

Kdo bo branil za vijolice v Ljubljani?

Handanović v Stožicah le gledalec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Jasmin Handanović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Maribora, ki želijo v tej sezoni osvojiti dvojno krono, bodo danes v prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije gostovali v Ljubljani. Na vratih ne bo stal prvi vratar Jasmin Handanović, ampak Hrvat Matko Obradović, ki mu trener Darko Milanič v tej sezoni namenja priložnosti prav v pokalnem tekmovanju.

Ko sta se Maribor in Olimpija pomerila prvič letos v Ljudskem vrtu in je dvoboj štel za prvenstvene točke, sta na vratih večnih tekmecev stala dva Ljubljančana. Pri gostiteljih je branil 39-letni mladostni veteran Jasmin Handanović, pri gostih pa Nejc Vidmar, ki se je vrnil po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe rame.

Brez Handanovića in Vidmarja

Darko Milanič je bil zadovoljen s predstavami Matka Obradovića na pokalnih tekmah z Radomljami in Gorico (dvakrat). | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Darko Milanič je bil zadovoljen s predstavami Matka Obradovića na pokalnih tekmah z Radomljami in Gorico (dvakrat). Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Poldrugi mesec pozneje, ko se bosta kluba iz največjih slovenskih mest pomerila še v pokalu, bo drugače. Vidmar bo zaradi zdravstvenih težav prepustil odgovorno vlogo mlademu Roku Vodišku, ki mu je zaupal tudi Hadžićev predhodnik Marijan Pušnik, pri Mariboru pa bo obrambi poveljeval Matko Obradović. Tako se je pred gostovanjem v Stožicah odločil Darko Milanič, ki bo s tem nadaljeval navado iz te sezone, ko je na pokalnih izzivih na vrata vselej postavil hrvaškega čuvaja mreže.

''Obradović je na vseh treh pokalnih tekmah branil odlično. Po mnenju trenerja vratarjev in strokovnega vodstva si zasluži zaupanje. Redko pri napovedih omenjam, kdo bo začel tekmo. Tokrat pa lahko potrdim, da bo branil Obradović,'' je napovedal Milanič.

Kako se bo končala današnja tekma v Stožicah?

  • Z zmago Olimpije.
    36,83 %
    130 glasov
  • Z remijem.
    10,20 %
    36 glasov
  • Z zmago Maribora.
    52,97 %
    187 glasov
Oddanih 353 glasov

Kdo bo manjkal pri vijolicah?

Handanović bo tako dvoboj v Stožicah spremljal v vlogi gledalca, z mariborske klopi. Na seznamu poškodovanih sta Denis Šme in Marwan Kabha, Dino Hotić in Sintayehu Sallalich bosta preskočila dvoboj zaradi kazni, nastop Marka Šulerja pa je po poškodbi na sobotnem gostovanju v Krškem (1:1) pod velikim vprašajem.

Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu, finale pa konec maja v Kopru.

Najlepši zadetki 27. kroga:

Ne spreglejte