Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
27. 6. 2017,
11.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Samir Handanović Maurizio Sarri Inter Napoli poletni prestopni rok serie A italijansko prvenstvo

Torek, 27. 6. 2017, 11.25

6 let, 7 mesecev

Zamenjava za Pepeja Reino?

Napoli se je ogrel za Handanovića

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Samir Handanović | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Želja Samirja Handanovića, da bi zaigral v klubu, ki nastopa v ligi prvakov in se poteguje za najvišja mesta, odmeva po Apeninskem polotoku. V igro za naklonjenost slovenskega vratarja se je vključil tudi Napoli, ki išče primerno zamenjavo za Pepeja Reino. Španec odlaša s podaljšanjem pogodbe.

Nekdanji prvi vratar slovenske reprezentance Samir Handanović pri 32 letih še ni rekel zadnje vrhunskemu nogometu. Zadnjih pet sezon je branil pri milanskem Interju, kjer pa je s prihodom novega trenerja Luciana Spallettija zapihal nov veter.

Nekdanji strateg Rome ni zadovoljen z nekaterimi prvinami igre Ljubljančana, opozoril je zlasti na pomanjkljivo raven igre z žogo in vključevanja v igro s soigralci v ožjem delu obrambe. Kot primer dobre prakse je navedel Poljaka Wojciecha Szczesnega in s tem še podkrepil govorice, da bi lahko Inter po dolgih letih dobil novega prvega vratarja. Spalletti Handanovića pozna že dolgo, saj je pred dobrim desetletjem vodil Udinese, prvi italijanski klub dolgoletnega slovenskega reprezentanta.

Vratar po okusu Sarrija

Španec Pepe Reina še ni podaljšal pogodbe z Napolijem. | Foto: Reuters Španec Pepe Reina še ni podaljšal pogodbe z Napolijem. Foto: Reuters Italijanski športni dnevnik Tuttosport poroča, da bi lahko zanimanje za Handanovića, ki spada med najboljše čuvaje mreže v serie A, pokazal Napoli. V prejšnji sezoni je osvojil tretje mesto, tako da bo ponovno sodeloval v skupinskem delu lige prvakov.

To je tekmovanje, ki prinaša temno liso in občutek grenkobe v veličastni karieri vratarja iz Ljubljane, saj še nikdar ni nastopil na tekmi, ki bi štela za točke v ligi prvakov.

Handanović je za razliko od Spallettija vratar po okusu Maurizia Sarrija, trenerja Neapeljčanov. Če bo Pepe Reina zapustil mesto pod Vezuvom, bi lahko nekdanji klub Diega Armanda Maradone in Gonzala Higuaina potrkal na vrata Interja in se skušal pogoditi za prestop izkušenega Slovenca. Več bo znanega po vrnitvi predsednika Aurelia De Laurentiisa iz ZDA. Reina za zdaj odlaša s podaljšanjem pogodbe z Napolijem.

Najlepši zadetki Napolija v Serie A v sezoni 2016/17:

Seznam kandidatov je širok

Pri časniku Tuttosport ocenjujejo, da bi bil prestop Handanovića lahko vreden vsaj 12 milijonov evrov. Med kandidati za morebitnega naslednika Reine omenjajo tudi Argentinca Geronima Rullija, ki brani za baskovski klub Real Sociedad, ter Italijana Mattio Perina (Genoa) in Alexa Mereta (Udinese), za katerega pa Videmčani zahtevajo več kot 20 milijonov evrov.

Ne spreglejte