Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
5. 3. 2014,
12.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Alžirija

Sreda, 5. 3. 2014, 12.43

7 let, 12 mesecev

Handanović in Oblak navdušujeta Katanca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna reprezentanca se bo danes ob 18. uri pomerila proti Alžiriji. Selektor Srečko Katanec napoveduje, da bi lahko preizkusil nov igralni sistem. Opozoril je na agresivno igro tekmeca.

Selektor slovenske nogometne reprezentance je v Alžirijo prispel brez dveh napadalcev, ki si služita kruh na Japonskem. V odsotnosti Milivoja Novakovića, najboljšega strelca slovenske reprezentance v kvalifikacijah za SP 2014 in njegovega nekdanjega klubskega soigralca Zlatana Ljubijankića, ima največje možnosti za nastop v udarni enajsterici Roman Bezjak. ''Roman je mlad, zanimiv napadalec. Dobro dela, tako da predstavlja izbiro več za mene,'' je Srečko Katanec, ki pozorno spremlja vse nastope izbrancev, pohvalil Korošca.

V zadnjih dneh si je večkrat ogledal tudi predstave alžirske reprezentance. Z njo ne bo imel prvič opravka, saj jo je na delu spoznaval že v vlogi selektorja Združenih Arabskih Emiratov (Alžirija je leta 2010 pred odhodom v JAR zmagala z 1:0), sodeč po njenih zadnjih predstavah pa je pod vodstvom 61-letnega Vahida Halilhodžića spremenila igralni slog. ''Ne smemo podcenjevati Alžircev. Igrajo popolnoma drugačen nogomet kot so ga na prejšnjem svetovnem prvenstvu. Agresivni so kot hudič, celo tepejo … Upam, da na prijateljski tekmi ne bodo, drugače bo tekma za nas kar težka,'' je Ljubljančan opozoril na agresivno igro afriškega tekmeca.

Slovenski selektor se je v Alžirijo odpravil z namenom, da preizkusi formo izbrancev, s katerimi bo jeseni vstopil v kvalifikacijski ciklus za nastop na evropskem prvenstvu leta 2016. Kar se tiče zasedbe, čuti največje lagodje na mestu vratarja. V zadnjem času blestita tako Samir Handanović in Jan Oblak, tako da se poraja vprašanje, kako zadostiti obema na sredini tekmi. Katanec ne podpira ideje, da bi vsakemu pripadel polčas. Na voljo ima šest menjav, vse želi posvetiti igralcem v polju. ''Z vratarji smo v redu, ima dva zelo dobra. Samir brani v zadnjem času odlično, tako da tukaj ni težav. Bomo pa videli, kakšne težave imamo drugje. Prijateljske tekme so zato, da se vidi kaj in kje smo. Morda poizkusimo igrati na določen način, ki ga do zdaj še nismo preizkusili.'' O začetni enajsterici bo odločala tudi pripravljenost Valterja Birse, ki letos sploh še ni zaigral za Milan, pač pa okreval po poškodbi mišice. Zdaj naj bi bil Primorec nared, o tem se je Katanec najbolj prepričal na torkovem treningu v Alžiriju. Edinem, ki ga je slovenska izbrana vrsta opravila v polnem ritmu.

Ne spreglejte