Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
10. 3. 2008,
11.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 3. 2008, 11.29

8 let

Handanovič in Novakovič ključna igralca

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Konec tedna je spet nastopilo kar nekaj slovenskih nogometašev, ki si kruh služijo v tujini. Samir Handanovič je blestel v dresu Udineseja, Milivoje Novakovič pa je spet zabil gol za Köln.

Španija V prvi ligi je Racing Santander pred domačimi navijači premagal Betis s 3:0. Branko Ilič za goste spet ni igral. Sedel je na klopi za rezervne igralce.

V drugi ligi je Dalibor Stevanovič igral 90 minut za Alaves, ki je pred domačimi navijači remiziral brez zadetkov proti Salamanci.

Nemčija V prvi ligi je po daljšem času priložnost za igro dočakal Mišo Brečko, ki je za HSV igral od 68. minute. Nogometaši iz Hamburga so brez zadetka remizirali proti Nürnbergu. Bojan Prašnikar, ki vodi Energie Cottbus, je z 0:3 izgubil v Wolfsburgu, Klemena Lavriča pričakovano ni bilo v ekipi Duisburga, ki je doma remiziral s Hanso iz Rostocka z 1:1.

V drugi ligi je spet blestel Milivoje Novakovič, ki je Kölnu zagotovil zmago pred domačimi navijači nad Koblenzom. Zabil je edini gol na tekmi v 54. minuti in se že sedemnajstič v tej sezoni vpisal med strelce. Igral je 90 minut. Celo tekmo je v dresu gostov igral tudi Matej Mavrič, medtem ko je Goran Šukalo sedel na klopi za rezerve. Wehen Aleša Kokota je gostoval pri Carl Zeiss Jeni in remiziral z 2:2. Nekdanji Goričan je igral do 67. minute.

Anglija WBA je v četrtfinalu pokala FA navdušil in v gosteh premagal Bristol Rovers s 5:1 ter se uvrstil v polfinale. Robi Koren je igral 90 minut, medtem ko Boštjana Cesarja ni bilo v ekipi.

Italija V prvi ligi je navdušil vratar Samir Handanovič, ki je bil najbolj zaslužen, da je Udinese remiziral na težkem gostovanju pri Palermu z 1:1. Izbran je bil celo za najboljšega posameznika na tekmi.

V drugi ligi je Zlatko Dedič igral od 63. minute pri zmagi Piacenze nad Avellinom z 1:0. Jasmina Handanoviča ni bilo v ekipi Mantove, ki je v Modeni remizirala z 2:2. Anej Lovrečič ni sodeloval pri remiju Lecceja z Bologno z 0:0.

Francija Valter Birsa je sedel na klopi pri Sochauxu, ki je dosegel pomembno zmago v boju za obstanek nad Toulouseom in ga premagal z 2:1. Bojana Jokiča ni bilo v ekipi.

Nizozozemska Groningen je po polčasu zaostajal proti Willemu II, a nato zmagal z 2:1. Do preobrata je soigralcem pomagal Tim Matavž, ki je igral od 46. minute.

Grčija Mirnes Šišič je igral v zadnjih 30 minutah tekme med Olympiakosom in Verio, ki jo je prvi dobil z 1:0. Za Verio ni igral Miha Kline.

Belgija St. Truiden je izgubil v gosteh proti Standardu. Za goste je 90 minut igral Sebastjan Gobec in podal za gol svoje ekipe. Marko Šuler je igral 90 minut za Gent, ki je doma z 2:1 premagal Germinal Beerschot. Zlatana Ljubijankiča ni bilo v ekipi.

Izrael Maccabi Herzlya je remiziral s 3:3 proti Hapoelu Kfar-Sabi. Mitja Mörec je spet igral 90 minut.

Avstrija Dunajska Austria je izgubila proti Lasku iz Linza z 1:2. Mile Ačimovič je igral 90 minut, medtem ko je Sašo Fornezzi sedel na klopi. Aleksander Knavs ni igral za Red Bull Salzburg, ki je zmagal z 2:1 v gosteh pri Wacker Tirolu.

Ne spreglejte