Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
22. 4. 2014,
19.33

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gianluca Pagliuca Samir Handanović Inter Milano Manchester City

Torek, 22. 4. 2014, 19.33

4 leta, 3 mesece

Handanović bi stal kar 70 milijonov evrov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vse več je namigovanj, da bo Inter poleti prodal Samirja Handanovića. Če se bo to res zgodilo, bo Ljubljančan skorajda zagotovo postal najdražji nogometaš v zgodovini slovenskega nogometa.

Še vedno je slovenski rekorder Zlatko Zahović, za katerega je grški Olympiacos leta 1999 Portu odštel 13,5 milijona evrov, preračunano v zdajšnjo valuto. Milijon in pol manj je za Samirja Handanovića njegov zdajšnji klub Inter pred dvema letoma plačal Udineseju. Če bo letos poleti izkušeni slovenski vratar zapustil Milano, bo zagotovo postavil nov mejnik, ki bi lahko bil vsaj dvakrat višji od zdajšnjega.

Že nekaj časa se šušlja, da bo Inter z novim predsednikom Erickom Thorirjem poleti dodobra prevetril ekipo. Do denarja naj bi prišel tudi tako, da bo najprej prodal vsaj enega zvezdnika. Prav Handanović je tisti, ki ima na nogometni tržnici daleč najvišjo ceno v zdajšnji zasedbi Interja, zato naj bi bil prvi v vrsti, ko bodo Milančani iskali igralce za prodajo. Ni skrivnost, da Ljubljančanu oboževalcev ne manjka. Že nekaj let se javljajo iz vseh klubov. Skorajda ga ni kluba, ki spada v evropski vrh in ni povpraševal po Handanoviću.

Legenda ne skopari s pohvalami

V zadnjem času ga povezujejo s prestopom v Manchester City. Na to temo je spregovoril tudi Gianluca Pagliuca, nekdanji vratar Interja in legenda italijanskega nogometa, ki ima o slovenskem reprezentantu zelo dobro mnenje. "Je nogometaš, ki dela razliko. Upam, da ga Inter ne bo prodal, saj je po Gianluigiju Buffonu zagotovo drugi najboljši vratar v Italiji," je 29-letnega vratarja pohvalil nogometaš, ki je z Italijo igral v finalu svetovnega prvenstva 1994.

"Če bo odšel, bo moral klub, ki si ga bo želel, zanj odšteti 70, 80 milijonov evrov. Pa še za to ne vem, ali bo dovolj," se je Pagliuca dotaknil številk, ki se slišijo nerealne. Vsekakor pa je jasno, da Handanovića Inter ne bo prodal za manj kot 20 milijonov. Z izkušnjami, ki jih ima, in igrami, ki jih kaže, je prav gotovo vreden vsaj toliko. Dvakratni najboljši vratar sezone v Italiji z več kot 250 nastopi v tamkajšnji prvi ligi, izkušnjo s svetovnega prvenstva in 69 reprezentančnimi nastopi pač ne more biti poceni.

Ne spreglejte