Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 6. 2008,
13.11

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 30. 6. 2008, 13.11

8 let, 5 mesecev

Hajduk izkoristil napake Rudarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Gostovanje hrvaškega klubskega ''velikana'', ki se v zadnjih letih spogleduje z notranjimi razdori, je na velenjski štadion Ob jezeru privabil več kot tisoč gledalcev. Hajduk je ugnal Rudar s 3:2.

Nogometno nedeljo, ki se je končala s finalnim dvobojem na evropskem prvenstvu med Španijo in Nemčijo, sta športnim navdušencem v Velenju s pripravljalno tekmo ob 17. uri odprla Rudar in Hajduk. Gostje iz Dalmacije se nahajajo na pripravah na Pohorju, po tekmi v Velenju pa se bodo 5. julija predstavili tudi občinstvu v Domžalah. Trener Velenjčanov Marijan Pušnik, ki je po prijateljski tekmi s splitskim Hajdukom za uradno stran Rudarja povedal: ''V tretji tekmi pripravljalnega obdobja smo igrali z zelo močnim in renomiranim nasprotnikom. Na igrišču smo bili najmanj enakovredni, imeli pa smo več zrelih priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili. Hajduk je izkoristil naše napake ter svojo individualno kakovost ter prišel do zmage. Svojim fantom bi čestital za zelo dobro in borbeno odigrano srečanje ter tudi všečno igro,'' se je odločil za naslednjo začetno enajsterico: Safet Jahič, Kraljevič, Sulejmanovič, Mijatovič, Jeseničnik, Trifkovič, Kolsi, Tolimir, Prašnikar, Grbič in Perič, v nadaljevanju pa so zaigrali še Čelofiga, Rošer, Sead Jahič, Stojnić, Pokleka, Mujakovič, Kolenc, Šupič, Junuzović, Mahmutovič in Omladič. Od novih igralcev niso nastopili Boban Savić, Miha Golob in Rusmin Dedič, manjkal pa je tudi nekdanji slovenski reprezentant Fabijan Cipot.

Velenjski prvoligaški klub v tem letu praznuje 60-letnico obstoja. Ob velikem jubileju bo v sredo, 2. julija organiziran ''Dan nogometa''. Predstavile se bodo vse Rudarjeve selekcije, vrhunec pa bo pomenila prijateljska tekma članske ekipe Rudarja ter slovaškega nogometnega kluba Žilina, ki se je pred leti že uvrstil v ligo prvakov. Po tekmi bosta za glasbene užitke poskrbela še Natalija Verboten in Petar Grašo.

Ne spreglejte