Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 11. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Marijan Pušnik Joan Carrillo Hajduk Split Ivan Kos Torcida

Ponedeljek, 6. 11. 2017, 12.00

6 let, 5 mesecev

Joan Carrillo

V Hajduku nič novega, Pušnikov naslednik že pomahal v slovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Hajduk Split Torcida | Foto Sportida

Foto: Sportida

Trener splitskega nogometnega kluba Hajduk ni več španski strokovnjak Joan Carrillo, ki je konec lanskega leta prevzel vodenje ekipe po odpoklicu slovenskega trenerja Marijana Pušnika. Odhod Carrilla je na današnji novinarski konferenci v Splitu potrdil predsednik Hajduka Ivan Kos. Ni napovedal, kdo bo nasledil Carrilla na klopi splitskega moštva.

Predsednik Ivan Kos je povedal, da je bila sprememba trenerja nujno potrebna, potem ko je Hajduk v zadnjem času igral slabo. Kaplja čez rob je bil sobotni poraz proti zadnji ekipi na lestvici hrvaške nogometne lige, zagrebškega Rudeša sredi Splita. Hajduk je na tej tekmi v prvem polčasu hitro prišel do dveh zadetkov, na koncu je bilo 3:2 za novega hrvaškega prvoligaša.

Predsednik Hajduka je danes povedal, da je Hajduk na čelu s Joanom Carrillom odigral tudi "odlične" tekme, a so se odločili, da ne bo več trener v Splitu. O imenu novega trenerja ni želel ugibati, je pa potrdil, da imajo nekaj kandidatov. Pričakuje, da bodo novega strokovnjaka kmalu potrdili, do takrat bo prvo ekipo vodil dosedanji Carrillov pomočnik Vik Lalić.

Hrvaški mediji ocenjujejo, da so zaposlitvi v Hajduku najbližje nekdanji trener italijanske Genoe Ivan Jurić, trener Širokega Brijega iz BiH Goran Sablić ter donedavni trener Slaven Belupa iz Koprivnice Željko Kopić.

Marijan Pušnik je vročo klop splitskega kluba zapustil 1. decembra 2016. Nasledil ga je Katalonec Joan Carrillo, ki je vodil Hajduk 11 mesecev. | Foto: Vid Ponikvar Marijan Pušnik je vročo klop splitskega kluba zapustil 1. decembra 2016. Nasledil ga je Katalonec Joan Carrillo, ki je vodil Hajduk 11 mesecev. Foto: Vid Ponikvar

Kos je tudi dejal, da uprava kluba ni sprejela ne njegovega odstopa niti odstopa športnega direktorja Portugalca Maria Branca, ki sta prav tako prevzela odgovornost za slabe igre Hajduka.

Nezadovoljni navijači Hajduka so po šokantnem sobotnem porazu zahtevali odstop celotne uprave, med drugim pa so po koncu tekme metali različne predmete na igralce Hajduka in grozili, da jih bodo pretepli. Hrvaška policija je pridržala sedem navijačev Hajduka, ki jih je ovadila pri sodniku za prekrške.

Ne spreglejte