Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
3. 2. 2016,
10.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Josep Guardiola Bayern München Manchester City Manuel Pellegrini

Sreda, 3. 2. 2016, 10.11

6 let, 7 mesecev

Guardioli se nasmiha 75 milijonov evrov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Katalonski strateg Josep Guardiola bo po koncu sezone prevzel Manchester City. Na Otoku ga čaka ogromna plača. V treh letih bo zaslužil 75 milijonov evrov in postal najbolje plačani trener na svetu.

Bogati angleški klub Manchester City je v ponedeljek sporočil, da se mu bo po koncu sezone 2016/17 pridružil Josep Guardiola. Trofejni trener, ki je na evropski prestol dvakrat popeljal Barcelono, z Bayernom pa kot za stavo osvaja domače lovorike, bo s sinjemodrimi iz Manchestra sklenil triletno pogodbo. Na štadionu Etihad ga čaka rekordna plača. Po poročanju nemškega dnevnika Bild bo vsako leto bogatejši za 25 milijonov evrov. Če bo ostal trener Cityja do konca pogodbe, bo tako v treh letih zaslužil kar 75 milijonov evrov.

Prevlada trenerjev otoških velikanov

Guardiola bo v Manchestru prejemal dvakrat večjo plačo od te, ki jo prejema pri Bayernu. Z Bavarci želi v tej sezoni osvojiti trojno krono, nato pa se bo preselil k prijateljem ter nekdanjim sodelavcem (Txiki Begiristain in Ferran Soriano) v Anglijo. Okusil bo čar angleškega prvenstva. Premier league bo imela v prihodnji sezoni na seznamu najbolje plačanih trenerjev na svetu med petimi najboljšimi kar štiri predstavnike.

Guardiola bo z naskokom prvi, drugo mesto bo zasedal njegov naslednik Carlo Ancelotti, ki bo pri Bayernu zaslužil 15 milijonov evrov na leto, nato pa bodo sledili strategi treh angleških velikanov (Jürgen Klopp pri Liverpoolu, Arsene Wenger pri Arsenalu in Louis van Gaal pri Manchester Unitedu). Morda se jim pridruži še Jose Mourinho, ki je izgubil službo pri Chelseaju in išče novega delodajalca. Kot trener modrih je bil na lestvici najbolje plačanih trenerjev zelo visoko.

Skoraj petkrat več od predhodnika Pellegrinija

Če se bodo podatki, s katerimi razpolaga Bild, izkazali za pravilne, bo imel Guardiola skoraj petkrat višjo plačo od svojega predhodnika Manuela Pellegrinija. Čilenec na leto prejme 5,2 milijona evrov. Po tej sezoni se bo poslovil od Cityja, zanimanje zanj pa naj bi po poročanju nekaterih otoških medijev že pokazala Valencia, predstave katere so pod vodstvom Garyja Nevilla daleč od pričakovanj.

Guardiola se bo tako po treh letih vodenja Bayerna preselil na Otok. Tudi z Manchester Cityjem, ki je v zadnjih sezonah redni udeleženec lige prvakov, bo sklenil triletno sodelovanje. Pri Bildu namigujejo, da bi se lahko po koncu izkušnje s sinjemodrimi preselil na Arabski polotok. Katar ne skriva želje, da bi sodeloval s 45-letnim Kataloncem. Majhna, a zelo bogata država bo leta 2022 gostila svetovno prvenstvo v nogometu, na položaju selektorja pa bi rada občudovala Katalonca, ki bo v prihodnji sezoni postal najbolje plačani trener na svetu.

Ne spreglejte