Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
22. 4. 2012,
10.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Pep Guardiola

Nedelja, 22. 4. 2012, 10.15

8 let

Guardiola že čestital Realu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši katalonskega velikana po štirih letih ne bodo osvojili španskega prvenstva. Trener Josep Guardiola je o tem prepričan tako zelo, da je po porazu v ''el clasicu'' že čestital Madridčanom.

Pripetilo se je tisto, na kar je strateg Barcelone najbolj opozarjal. Čeprav se je v španskih medijih, prevladovali so tisti katalonski, že razširilo prepričanje, da si bo Barcelona v največjem derbiju ''že skoraj samoumevno'' zagotovila domačo zmago in zaostanek na lestvici za Realom znižala na eno točko, so Madridčani pokazali zobe takrat, ko so to Katalonci najmanj pričakovali. ''Čestitke nogometašem Reala za zmago in državni naslov, ki so ga danes potrdili. Nismo igrali slabo, a smo na začetku srečanja izgubili preveč žog. Po prejetem zadetku smo zaigrali bolje, a nismo uspeli zadeti v polno. Real je fizično izjemno močna ekipa, kar nas je tudi stalo poraza. Sem pa navkljub porazu zadovoljen z igro. Zdaj moramo hitro pozabiti na poraz in se pripraviti na tekmo lige prvakov,'' je dejal Josep Guardiola, ki je na novinarski konferenci po bolečem porazu najprej čestital največjemu tekmecu. Mourinhov Real se je tokrat pokazal za previsoko oviro, prednost pa povečal na sedem točk, tako da mu lahko štiri kroge pred koncem prvenstva naslov prepreči le še čudež. ''Protinapade gostov smo kar dobro ustavljali. Gostje si niso priigrali veliko priložnosti, a na koncu, ko sešteješ vse na tekmi, so pokazali malce več,'' je priznal ''Pep'', ki na klopi Barcelone ostaja pri 13 osvojenih lovorikah.

Guardioli je žal za navijače Barcelone

Na vprašanje, zakaj ni vztrajal pri udarni enajsterici s Cescom Fabregasom in Alexisom Sanchezom, je odgovoril, da je o tem razmišljal več dni in naredil tisto, za kar je mislil, da je najbolje za klub. Če bi še enkrat premislil, bi morda Fabregasu namenil več minut, a po toči je vedno prepozno zvoniti. Po najverjetneje izgubljenem prvenstvu sta v igri še španski pokal in predvsem liga prvakov. Če bi Katalonci osvojili obe lovoriki, bi bilo razočaranje zaradi izgubljene domače ''krone'' hitro pozabljeno. ''Žal mi je za navijače. A igralci so dali vse od sebe, tako kot delajo že četrto sezono zapored, zato verjamem, da jih razumete in jim ne boste ničesar očitali. Zdaj se morajo malce odpočiti, nato pa osredotočiti na dvoboj s Chelseajem,'' je napovedal pomemben torkov dogodek, na katerem bodo njegovi izbranci reševali evropske načrte. Če bi se v finale uvrstila tako Barcelona kot Real, bi nogometni navdušenci v tej sezoni videli še en ''el clasico''. Tokrat v Münchnu, kjer bi se 19. maja udarila za evropski naslov. Tam bi Mourinho naskakoval že tretji evropski naslov z različnim klubom, blizu pa je tudi podviga, da osvoji že četrto močno prvenstvo z različno ekipo (Porto – Portugalska, Chelsea – Anglija, Inter – Italija in Real Madrid – Španija).

Ne spreglejte