Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
7. 12. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,25

1

Natisni članek

Josep Guardiola Manchester City Celtic Glasgow liga prvakov Slavko Vinčič

Sreda, 7. 12. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Kritika Josepa Guardiole po remiju s Celticom

Guardiola se je obregnil ob Slovence

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,25

1

Josep Guardiola | Foto Reuters

Foto: Reuters

Dvoboj zadnjega kroga skupinskega dela lige prvakov med Manchester Cityjem in Celticom se je končal brez zmagovalca (1:1). Dvoboj je sodil Slavko Vinčič in postal četrti Slovenec, ki je sodil tekmo lige prvakov. Pomagalo mu je pet rojakov. Trener Cityja Josep Guardiola ni bil zadovoljen z njihovim delom.

Preverite, katere nogometne vsebine si lahko ogledate na Siol TV.

Katalonski strateg Josep Guardiola je na klopi bogatega kluba iz Manchestra doživel novo razočaranje. V soboto je izgubil derbi angleškega prvenstva proti Chelseaju (1:3), ostal brez Argentinca Sergia Agüera, ki si je dovolil pregrob prekršek, zaradi katerega ga na igrišču ne bo še nekaj časa, na lestvici pa zdrsnil na četrto mesto.

Zahtevali so kazenski udarec

Nezadovoljstvo zvezdnika Manchester Cityja Ilkayja Gundogana z odločitvijo 37-letnega Mariborčana | Foto: Reuters Nezadovoljstvo zvezdnika Manchester Cityja Ilkayja Gundogana z odločitvijo 37-letnega Mariborčana Foto: Reuters V torek je želel na Etihadu popraviti razpoloženje in se od skupinskega dela lige prvakov, v katerem je zaostal za Barcelono in se kot drugouvrščeni uvrstil v osmino finala, posloviti z zmago. Pričakal je Celtic, a ni uresničil cilja. Dvoboj se je končal brez zmagovalca (1:1), nekdanji trener Barcelone in Bayerna pa po tekmi ni skrival nezadovoljstva z nekaterimi odločitvami slovenskih delivcev pravice.

Mariborčanu Slavku Vinčiču, ki je postal četrti slovenski sodnik na tekmi lige prvakov (po Darku Čeferinu, Damirju Skomini in Mateju Jugu), je očital, da bi lahko kdaj pokazal na belo točko.

Gostitelji so od sodnika zahtevali kazenski udarec, ko je predložek Leroyja Saneja zadel v roko branilca Celtica Joza Šimunovića, a je 37-letni Slovenec le odmahnil z roko.

Zakaj? Vprašajte sodnika!

Po tekmi se je Katalonec zapletel v daljši pogovor s četrtim sodnikom Juretom Praprotnikom. | Foto: Reuters Po tekmi se je Katalonec zapletel v daljši pogovor s četrtim sodnikom Juretom Praprotnikom. Foto: Reuters ''Morda nam bodo nekega dne le dosodili najstrožjo kazen. Zakaj nam niso na tej tekmi? Vprašajte sodnika, sam ne poznam razloga. Vsako tekmo se ponavlja stara pesem. Vsako tekmo,'' je bil razočaran Guardiola. Po tekmi se je zapletel v daljši pogovor s četrtim sodnikom Juretom Praprotnikom.

Guardiolo je v boljšo voljo spravila predstava nekaterih mlajših kandidatov, ki jim je dal priložnost. Med strelce se je vpisal 20-letni Nigerijec Kelechi Iheanacho, za Celtic pa je dosegel gol Patrick Roberts, posojen nogometaš Cityja na začasnem delu v Glasgowu. Obljubil je, da ga bo imel v mislih, ko se konča sezona.

Morda se bo pomeril z Oblakom

Manchester City bo na žrebu osmine finala prejel tekmeca iz prvega kakovostnega razreda, nekoga izmed predstavnikov, ki so (bodo) najboljši v svoji skupini in ne prihajajo iz Anglije.

Francoz Bacary Sagna (Manchester City) v pogovoru z glavnim slovenskim delivcem pravice | Foto: Reuters Francoz Bacary Sagna (Manchester City) v pogovoru z glavnim slovenskim delivcem pravice Foto: Reuters

Za zdaj so mogoči tekmeci Napoli, Atletico Madrid Jana Oblaka in Monaco. 

Ne spreglejte