Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 5. 2015,
20.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manuel Neuer Bayern München Barcelona Josep Guardiola Thiago Alcantara

Ponedeljek, 11. 5. 2015, 20.29

7 let, 12 mesecev

Guardiola pogrešal Neuerja in Thiaga

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaše Bayerna čaka peklenska naloga, saj bodo proti Barceloni lovili tri gole zaostanka. Manuel Neuer in Thiago v ponedeljek nista trenirala, a bavarski klub sporoča, da ni razlogov za skrb.

Katalonski strateg Josep Guardiola je v ponedeljek na Bayernovem vadbišču na Säbener Strasse vodil 23 igralcev, med njimi pa ni bilo nemškega reprezentančnega vratarja Manuela Neuerja in Španca Thiaga Alcantare.

Bavarski velikan je sporočil, da sta bila v času zadnjega treninga pred povratno polfinalno tekmo lige prvakov z Barcelono na obisku pri zdravniški službi, a tudi pomiril navijače, češ da nimata resnejših zdravstvenih težav. Na prejšnji tekmi naj bi prejela le nekaj močnih udarcev, tako da njun nastop na torkovem spektaklu proti Barceloni ni vprašljiv.

Neuer junak prvega dela srečanja v Barceloni

Če bi Bayern ostal brez Neuerja, ki se je na prvi polfinalni tekmi v Kataloniji izkazal z odličnimi obrambami v prvem polčasu, bi izgubil zelo pomembnega aduta med vratnicama. Neuer velja za najboljšega vratarja na svetu, obramba Bayerna pa zaradi tvegane napadalne igre, ki jo bo na povratni tekmi negovala od začetka srečanja, pričakuje zahtevno delo pri pokrivanju nevarne južnoameriške trojice Messi – Neymar – Suarez.

Bavarci bi težko preboleli tudi izostanek Thiaga, nekdanjega dragulja Barcelone, ki se je v Kataloniji tako navezal na trenerja Guardiolo, da ni imel nič proti selitvi v München. Starejši brat Rafinhe, ki brani barve Barcelone, bo zelo motiviran proti nekdanjim soigralcem, saj želi dokazati, da se lahko Bayern z Barcelono kosa bolj enakovredno, kot je mogoče sklepati po rezultatu s prve tekme (0:3).

Na ponedeljkovem treningu je bil prisoten tudi Bayernov povratnik Sebastian Bode.

Guardiola naj bi na torkovem srečanju z Barcelono od prve minute ponudil priložnost omenjeni enajsterici: Neuer; Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat; Xabi Alonso; Müller, Lahm, Thiago Alcantara, Götze; Lewandowski.

Ne spreglejte