Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 12. 2017,
16.16

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Manchester United Manchester City Jose Mourinho Josep Guardiola

Torek, 12. 12. 2017, 16.16

6 let, 4 mesece

Tretji polčas derbija v Manchestru

Guardiola odgovoril na Mourinhove očitke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Ederson | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Incident, ki se je zgodil po koncu nedeljskega derbija angleške premier lige med Manchester Unitedom in Manchester Cityjem (1:2) na Old Traffordu, še vedno odmeva. Zdaj se je javil tudi trener Cityja Josep Guardiola, medtem ko njegov kolega na nasprotnikovi strani Jose Mourinho zadeve ni želel komentirati.

Spomnimo, Manchester City je na Old Traffordu zmagal z 2:1 in izenačil rekord po številu zaporednih zmag v najboljši angleški nogometni ligi, nedeljska je bila že njegova 14. v nizu. Po njej si je na vrhu lestvice nabral kar enajst točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, to je prav Manchester United.

Po tekmi je bilo v tunelu pod tribunami štadiona Old Trafford zelo vroče. Trener Uniteda Jose Mourinho naj bi nogometašem in osebju Cityja očital, da preveč glasno proslavljajo zmago, nato naj bi v njegovi smeri priletelo nekaj plastenk, Portugalca naj bi nekdo polil tudi z mlekom.

Zgodilo se je prerivanje, v katerem naj bi sodelovalo 20 oseb. Najhuje jo je skupil pomočnik trenerja Cityja Mikel Arteta, ki je prizorišče zapustil z okrvavljeno glavo.

Z angleške nogometne zveze so že sporočili, da zadevo preiskujejo, predstavnikom obeh klubov pa do srede dali čas, da podajo svoje videnje spornega dogajanja.

Josep Guardiola pravi, da so se njegovi nogometaši obnašali povsem običajno. | Foto: Reuters Josep Guardiola pravi, da so se njegovi nogometaši obnašali povsem običajno. Foto: Reuters

Veselili so se, kot bi se veselil vsak

"Kaj se je zgodilo, bomo odgovornim na zvezi pojasnili v našem poročilu, kar bodo naredili tudi pri Manchester Unitedu," je na novinarski konferenci pred sredino prvenstveno tekmo proti Swansea Cityju povedal trener Manchester Cityja Josep Guardiola.

"Po tekmi so si nogometaši obeh ekip segli v roke, kar je normalno. Potem so šli proslavljat zmago z navijači. Za tem so odšli v garderobo, kjer so se veselili kot vedno. Seveda ob veliki meri spoštovanja do naših nasprotnikov, ne samo Manchester Uniteda," je na očitke o tem, da njihovo proslavljanje ni bilo spoštljivo, odgovoril Španec.

"Ko izgubimo, sprejmemo poraz. Ko zmagamo, proslavljamo. Jaz sem tisti, ki nogometašem vedno govorim, naj se poveselijo. Če bi zmagal United, bi proslavljali njegovi nogometaši. Ljudje morajo razumeti, da smo bili veseli. Vsaka ekipa na svetu bi bila vesela, ko bi zmagala na tako pomembni tekmi," je še povedal Guardiola in za konec izrazil upanje, da se kaj takega, kot se je dogajalo v nedeljo, ne bo več ponavljalo.

Ne spreglejte