Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 12. 2017,
19.30

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

angleško prvenstvo Manchester United Manchester City Arsenal Liverpool Jose Mourinho Pep Guardiola Tottenham Chelsea

Nedelja, 10. 12. 2017, 19.30

6 let, 4 mesece

Angleško prvenstvo, 16. krog

Manchester City neustavljiv, Guardiola postavil nov angleški rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Manchester City | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vodilni Manchester City je v 16. krogu angleške nogometne premier lige v gosteh odpravil Manchester United (2:1) in prednost pred najbližjim zasledovalcem povišal na 11 točk. Mestni obračun v Liverpoolu se je končal brez zmagovalca (1:1), prvak Chelsea je presenetljivo ostal praznih rok pri mestnem tekmecu West Hamu (0:1), Arsenal pa stežka osvojil točko v Southamptonu (1:1).

Veliki derbi na Old Traffordu je spravil v slabo voljo navijače Manchester Uniteda. Njihovi ljubljenci so zapravili priložnost, da bi se vodilnemu mestnemu tekmecu Cityju, ki v tej sezoni v angleškem prvenstvu sploh še ni izgubil, približali na pet točk zaostanka. Sinjemodri so premagali rdeče vrage z 2:1 in dokazali, da v tem trenutku na Otoku nimajo enakovrednega tekmeca.

Katalonski strateg Josep Guardiola je zadal boleč udarec Portugalcu Joseju Mourinhu, ta je od srečanja z najbolj vročim angleškim moštvom pričakoval veliko več. City je zmagal že 14. zapored v angleškem prvenstvu in postal prvi klub, ki mu je omenjen dosežek uspel v eni sezoni. Pred 15 leti je 14-krat zapored zmagal tudi Arsenal, a v dveh različnih sezonah.

Otamendi izkoristil napako Lukakuja

Jose Mourinho za vodilnim Cityjem zaostaja že 11 točk. | Foto: Reuters Jose Mourinho za vodilnim Cityjem zaostaja že 11 točk. Foto: Reuters Prvi polčas se je končal brez zmagovalca (1:1). City je bil skoraj ves polčas boljši tekmec, a je na vratih Uniteda stal razigrani španski vratar David De Gea. V 43. minuti je pot do njegove mreže le našel rojak David Silva in podjetnejšo igro Cityja kronal z vodstvom, nato pa je v drugi minuti sodnikovega podaljška v uvodnem polčasu domače privržence osrečil Marcus Rashford. Rdeči vragi so zaigrali napadalneje in hitro izenačili na 1:1.

V 55. minuti so se v Gledališču sanj znova veselili gostje. Napako Romela Lukakuja pri izbijanju žoge iz kazenskega prostora, ko je nastreljal soigralca, je izkoristil Nicolas Otamendi. Žoga se je nepričakovano odbila k branilcu Cityja, ki je iz bližine matiral De Geo. United se je znova znašel v težavah. Ponovnemu izenačenju je bil še najbližje blizu v 84. minuti, a se je na vratih Cityja z dvema obrambama v zgolj nekaj sekundah izkazal brazilski vratar Ederson.

Sinjemodre je premagal le Šahtar

Paulo Fonseca je edini trener, ki je v tej sezoni premagal Manchester City. | Foto: Reuters Paulo Fonseca je edini trener, ki je v tej sezoni premagal Manchester City. Foto: Reuters Manchester City je v tej sezoni izgubil le eno tekmo. V ligi prvakov je v zadnjem krogu skupinskega dela izgubil v Ukrajini proti Šahtarju (1:2).

Ker si je napredovanje zagotovil že pred zadnjim krogom, v Harkivu ni zaigral z najmočnejšo postavo, trener ukrajinskega prvaka Paulo Fonseca pa je bil tako navdušen nad zmago nad Cityjem, da je uresničil obljubo in se po tekmi našemil v domišljijskega junaka Zorra.

Rooney utišal Anfield

Na mestnem derbiju v Liverpoolu so rdeči povedli v izdihljajih prvega polčasa, ko je z mojstrskim strelom navdušil Mohamed Salah. Zvezdnik iz Egipta je spravil v dobro voljo Jürgena Kloppa, ki mu v 77. minuti ni bilo do smeha. Everton je sredi obdobja, ko je bil v podrejenem položaju, izenačil na 1:1. Z bele točke je zadel v polno Wayne Rooney in postavil končni rezultat.

Nekdanji kapetan angleške reprezentance Wayne Rooney je postavil končni rezultat 1:1 na mestnem derbiju v Liverpoolu. | Foto: Reuters Nekdanji kapetan angleške reprezentance Wayne Rooney je postavil končni rezultat 1:1 na mestnem derbiju v Liverpoolu. Foto: Reuters  Arsenal je na nedeljskem gostovanju pri svetnikih prejel zadetek že v 3. minuti. Zaostajal je skoraj do konca rednega dela, ko je v polno zadel francoski reprezentančni napadalec Olivier Giroud in poskrbel, da so topničarji v Southhamptonu ostali neporaženi (1:1).

 

Lestvica:

  1. Manchester City 16 tekem – 46 točk
  2. Manchester United 16 - 35
  3. Chelsea 16 – 32
  4. Liverpool 16 – 30
  5. Arsenal 16 – 29
  6. Tottenham 16 – 28
  7. Burnley 16 – 28
  8. Leicester City 16 – 23
  9. Watford 16 – 22
  10. Everton 16 – 19
  11. Southampton 16 – 18
  12. Huddersfield Town 16 – 18
  13. Brighton 16 – 17
  14. Bournemouth 16 - 16
  15. Stoke City 16 – 16
  16. Newcastle 16 – 15
  17. WBA 16 – 13
  18. West Ham 16 – 13
  19. Swansea City 16 – 12
  20. Crystal Palace 16 - 11

Najboljši strelci:

13 - Salah (Liverpool)
12 - Kane (Tottenham)  
9 - Agüero (Man City), Morata (Chelsea), Sterling (Man City) 
8 - Jesus (Man City), Lacazette (Arsenal), Lukaku (Man Utd)
... 

Ne spreglejte